Archive for the ‘Uncategorized’ Category

>test test….

Posted: 25/03/2011 in Uncategorized

>

 
Hello alls….Ell dah balik dari jakarta benornyer…Hari Ahad lewat malam sampai rumah.Cuma lum sempat nak update blog lagi.Apa tak nyer..gasak meng upload gambo kat FB je..haha.Kan sebelum gi holiday tu Ell ada bgtau yg monitor pc ni dah habis hayat..balik2 tu mmg frust arr tak dapat nak update apa2 kat blog pasal holiday tu kat u’ols…hari isnin,kids ponteng sekolah n manager kewangan kata ‘jom kita g JB beli monitor’ heheh laju je arr ngekor kan…sekali beli jangan tidak2 ko..terus beli Acer 23inch with LED Tech.Memang puas hati I tell you.Mcm disuruh2 je kita ni duk dpn pc.Hai makinlah bersemangat Ell nk ngadap pc hari2 mcm ni,jgn marah bang.So balik rumah je terus bedesup pasang. Cek fb tu ni tk sedar masa brlalu.Dsbbkn hari dah lewat malam sngat..kecundang gak ah dari nak update apa2.
Tp lps tu hari selasa,rabu n khamis…gigih arr upload gambar2 dlm FB.pasal apa sampai 3 hari plak ekk..dah banyak sangat gambo2 u’ols…jadi memang makan hari lah kan.hehe.
Balik pulak dapat berita happy lagi yang Aariz menang cnts sleeping angel.YaAllah…rezeki melimpah betullah.terima kasih untuk penganjur cnts kak Hidayati dan sekutunya..dari http://hidayatimohamed.blogspot.com sebab bg peluang utk menang.Mudah2 rezeki kak yati pun bertambah2 ya.hehe mcm membodek ke?
Ok,n3 ni tak de pape yg menarik cuma nak test saham ku masih ada atau dh menjunam teruk..maklumlah berapa lama dh blog u’ols pun tak menjengah kan…tengoklah esok ke lusa ke tulat ke…kalau ada masa ell update pasal holiday ke Jakarta n Bandung tu dn pelan2 Ell merayap ke blog u’olss ya….ok then…see ya..♥
Advertisements

>

Assalamualaikum…Ell wat n3 lelaju je ni.Pinjam laptop SIL1.Semalam selamat sampai ke Jakarta dengan penerbangan KLM Royal Dutch Airline..Kat airport(KLIA),manusia agak ramai..yang mana nak ke Mekah untuk menunaikan umrah lagi,nak bercuti lagi..pergh,memang agak sesak.Berebut2 nak naik bas kt terminal tu nk naik flight.Nyaris  we’ols hampir ketinggalan..huhu wat naya je.Sampai pulak di Jakarta.. sekali lagi bersesak2 dengan rombongan jemaah umrah.
Semalam jugak kita dikejutkan dengan bencana tsunami yang melanda Jepun.Agak bimbang jugak sebab SIL2 yang berada di Sakhalink Island,Russia kedudukannya sangat hampir dengan tempat bencana.Bila we’ols contact,tak dapat balasan..agak mencuakkan.Tapi syukur…sebelah malam SIL2 membalas pertanyaan dengan mengatakan yang di Sakhalink Island walaupun hampir,namun dilindungi dengan Hokkaido,Jepun.Alhamdulillah..semoga sentiasa mereka dilindungi..

Ok,alls..Ell cau dulu..meh layan shopping…weee..

>Al-Fatihah…

Posted: 02/03/2011 in Uncategorized

>

Assalamualaikum…
Beberapa hari ni Ell tak sempat ngadap pc,apalagi nak jengah blog malahan blog sendiri.Ada  banyak tag rupanya…maaf ya Ell lambat reply.nanti2 bila Ell sempat Ell buat soalan tag ataupun GA n contest.Maaf juga mana2 GA/Contest yang dah tamat tempoh.
Minggu lepas pada hari jumaat tepat waktu maghrib,abang ibu mertua Ell selamat kembali kerahmatullah setelah 2 bulan menderita cancer pankreas.Tapi yang syukurnya,beliau dapat cancer ni lepas balik dari mengerjakan ibadah haji.Syukur juga,beliau tidak lama menanggung penderitaan penyakit ini.Ell mohon sahabat Ell sedekekahkan Al-fatihah untuk allahyarham Salleh bin Safar.Semoga rohnya dicucuri rahmat.Alhamdulillah sepanjang beliau dihospital sanak saudara tak putus melawat dan membacakan surah yassin bagi meringankan beban kesakitannya.Selain dari isteri dan anak2 beliau,adik beradik nya juga setia menanti hingga hujung nyawanya..salah seorang yang setia menunggu ialah ibu mertua Ell.
Kemudian sibuk pula urusan dengan kenduri tahlil.Sebab tu lah Ell memmang sangat takda masa dengan blog ni.Kat sini pulak ada sambutan Maulidurrasul.Marsha ada mengambil bahagian dalam perarakan,Dina pulak demam..Macam2 hal nak handle.Tapi alhamdulillah..demam Dina tak berpanjangan.Lepas cuti sehari sekolah,dia dah kuat nak pergi ke sekolah semula.
Ok,nanti Ell update n3 lagi ya…Assalamualaikum semua…

>

Seminggu dah blog ni tak update rupanya..ah sudah,ini tanda2 blog ni  bakal berkubur ke? Oh tidak..harap tidak berlaku.Sebenarnya duduk kat rumah bukan bnyk bende interesting pun nak cerita.Aduhai..terpaksa memberikan alasan.Boleh je nak post n3 yg takde kaitan dgn life kan…tapi bnyk bende yg perlu dilakukan.oh,alasan lagi..hehe
Ell rasa berblog ni perlu komited kalau tidak blogger lain tak nak singgah n nuffnang pun kedekut nak naikkan earnings..Oh sori,saya merajuk dgn incek Nuffy.huhu..
Laptop…ya rasanya Ell memerlukan sebijik laptop utk memudahkan mengupdate blog dimana shj didlm rumah waimah didlm j*mb*n..Dah katanya ada wifi,haruslah digunakan dgn sewajarnya kan..Kalau nak mengharapkan PC yg mmg tak boleh diangkut kehulur kehilir,susahlah jawabnya nak update blog..kesian kat blog kan.

 Tambah pulak setiap kali nak guna PC,mesti nak kena panjat tangga yg tinggi ni gamaknya ala2 rapunzel gitu.:P



Tapi bila dah duk bertapa kat atas nun,nnt tkut mak mertua simpan hati.Mana nak memasaknya,mencucinya,mengemasnya,ank2 sekolah.Semua tu sapa yg nak urus? Oh man, lagi2 alasan.But,sekarang masih awal lagi..masih ada can nak jengah blog sana sini.

 And yes,laptop harus ditambah kedlm wishlist tahun ini.ngee..
Saya juga memerlukan seorang clone utk mengupdate blog setiap hari.heheh tak masuk akal tul!!
Ok,sudah..otak tetiba kene block,tak tau nak taip apa lagi.Tapi sebab musababnya adalah yang munasabah jgn memandai kata munaserawak ya.Nak kene sekeh?


*Koleksi gambar peribadi
*Tak tau kenapa n3 ni agak mcm sewel sket..tp koramg layan kan je yer…ngeee



>

Hari ni 4hb Nov 2010,maka brtambahlalh lg tahun usia suamiku yg trcinta.
Seperti biasa sblm2 ni, disini ada sedikit ucapan buat suamiku yg trcinta.
Suamiku sayang..
Sejak dari awal perkenalan kita, dari dahulu hingga sekarang,
perasaan ku trhadapmu sedikit pun tak pernah berubah.
Kehidupan serta kegembiraan yg dibawa,
sentiasa membuatkan kita sekeluarga bahagia hingga kehari ini.
Dan sempena ulang tahun kelahiran mu bg kali ini sayang,
isterimu ini serta anak2 yg trcinta ingin mengucapkan..
“Selamat hari jadi yg ke 32”
Moga Allah melindungi kita semua
juga memberi masanya lagi utk kita menikmati selagi ada,
erti kehidupan indah ini bersama.
Errrh, apahal plak tajuk len macam je ni.Hehehe,ni kira mcm sequel n3 ‘Rumahku Karam’ pasal dak Aryan tu la (ada yg pikir kelain ke).Yes,kalo ada yang kata penat maknye cuci baju,malah bukan maknye saja yer..dgn mesin basuh sekali ikut semput. 😀 Maknye penat menyidai baju je..:P
Itulah die nyer,maknye rajin sangat mencuci,mesin basuh plak yang wat hal.Macam org jugak lh gamaknyer,asyik lh putar3..lama2 dia selow mellow mcm marshmellow plak.Bunyik je kuat mcm enjin moto mama rempit(erk,mama rempit tk trlibat didlm ini story),tp tk pegi2..Pastu bila kering tak diperah habis..bila sidai baju tu duk menitik2 lh airnyer..
Tulah kan,mesin pun gheti mogok.Aseklah nak kerah2..pastu die majuk.Itu makna apa? hihihi mcm tak paham plak kan…tukar lh yang lain,carik pengganti.. 😛
dari ini
ke ini

Tu dia,puas hati.13kg sekali basuh.2-3 hari punya baju pun leh masuk sekali.

Kalo men hide n seek,nk menyorok dlm ni pun bulehhh..:)
Ini hasilnyer..betul,sekali basuhan  je..Hanger payung (ank2 yg panggil ) tu yg paling besar utk 30 helai baju kanak2/kecik2.
Ok,hsbn Ell mmg rajin bersalin baju,walaupun baju tu bersih(Aryan menuras die ler tu).Org len 2 hari paling bnyk pun 6 pasang,tp dia lebih dr tu.Itu belum tambah baju yang die pakai men badminton,sekali pegi men badminton,balik mesti 3helai baju basah(peluh).Dlm seminggu 3-4kali gi main.Pastu plus arr dgn baju we’ols ank beranak yg pakai hari2.mana tak semput cik mesin basuh tu..
Tapi sekarang tidak lagieee…:)










JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)