Archive for the ‘tag’ Category

>

Sementara belum sibuk ke Jakarta ni,Ell selesaikan dulu hutang tag yang dah beberapa hari tertangguh.

Tag Dari:

Tag ni senang je, korang buat entry pasal 20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling korang.. Hmm..banyak sangat? Tak banyak la…Sebab korang hanya buat fakta ni untuk 4 orang n divide kepada 20 fakta, baru 5 fakta untuk tiap seorang..Hehehe~ Sooo…Korang kena buat 5 fakta tentang diri korang, 5 fakta tentang ibu/bapa korang, 5 fakta tentang sahabat karib/best frenz/buddy/BFF korang, n 5 fakta tentang pakwe/makwe/suami/isteri korang.. Pastu tag la 5 orang kawan2/sedara mare/sahabat blogger korang..Senang kan?
5 fakta tentang Ell
1.Seorang anak tunggal…itu hakikatnya.
2.Time kecik2 bila dapat barang baru habis semua bawak tidur,sekarang dah menurun kat anak2.
3.Asyik marah anak main mekap sampai habis,padahal menurun perangai mamanya jugak.:D
4.Tak habis2 dari dulu berangan2 nak bukak sebuah candy shop.
5.Bila time rajin,memang kuat bekerja tak kira masa,time orang tido malam pun masih boleh kemas2 rumah lagi..tapi kalau tengah tak berapa nak rajin….hmmm…

5 fakta tentang suami Ell
1.Seorang yang kuat bekerja.Bijak membagi masa urusan di luar2 rumah termasuk hantar dan ambil sendiri anak2 sekolah. Handal2..
2.Agak taksub dengan badminton.Seminggu 4x,dan 3-4jam sekali, memang dah wajib lah tu.
3.Bakal membuka sebuah kedai sukan (insya’allah).U’ols tolong doa2 kan kejayaan dia.
4.Orang selalu ingat dia masih muda n selalu je kene ngorat(ciss!!!)padahal umur dah 30an.
5.Baik orgnya,pandai buat org ketawa dll. Tp ada masa dia juga agak garang dn tegas (brgantung situasi).

5 fakta tentang ibu mertua Ell
1.Seorang yang pandai memasak,selalu jadi ketua masakan dalam majlis2 kenduri kendara kecil dn besaran (pernah majlis diraja back then).Pernah memasak (botok2 dn beriani gam) untuk Almarhum Sultan Johor sewaktu datang ke daerah Pontian.
2.Sangat rajin berjalan dan melancong tak kira dalam dan luar negara.
3.Berbakat juga menyanyi…boleh tahan hebat! kalau majlis2 family selalunya jadi penyanyi jemputan..hehe
4.Umur dah 70an,tapi still nampak muda.
5.Anak kepada seorang tukang masak (lelaki )yang agak terkenal suatu masa dulu,sampaikan orang2 cina daerah Pontian pun ada yg memanggil masak utk mjlis keramaian.

5 fakta tentang 5 jiran Ell
1.Ell ada jiran yang dulu selalu carik gaduh pasal kucing.Tak boleh terlepas ke rumah dia pun.Sekarang dah sedar kesalahan,2 tahun lepas datang minta maaf sambil menagis2.
2.Juga ada jiran seorang pesara polis yang dah hilang pendengaran,boleh tahan bengis dan garang.Tak berapa dengar org cakap,tapi asyik nak marah je.
3.Ell ada 3 orang jiran yang belum berumahtangga walaupun mereka dah berusia 40an,50an dan 60an.
4.Jiran Ell seorang janda/ibu tunggal yang sudah agak berusia pernah diganggu lelaki phsyco giler seks yang masih muda dan asyik datang kerumahnya.
5.Owh,ada lagi satu jiran yang selalu nak berlawan karaoke ngan rumah kite..kite bukak sket,eh dia pun nak tunjuk handal sama.

Ok,jiran ni memang jiran keliling lah ya.Bukan  seorang jiran je.Fakta yang lain tu Ell rasa tak berapa nak gila,tapi tang jiran2 tu Ell rasa sesuatu yang agak GILA!

Sudah selesai,harap Cik Lieya puas hati ya.Maaf lama sangat peram tag ni.

Tag 5 sahabat
3.Dee


Cik Anita Songeh GiveAway~

Posted: 23/10/2010 in giveaway, tag
N3 ringkas untuk Give Away yang dah ditag oleh Pn.Shiela

Syarat penyertaan sangat mudah:
1. Follow *saya punya belog (tak wajib, tp utk memudahkan update dari *saya )
2. Perlu ada entri baru dan link kepada belog *saya.
3. Tajuk entry is : Cik Anita Songeh Giveaway.
4. Lepas dah join, sila komen di post ini dah tinggalkan link anda. Biar mudah nak jejak nanti. Jangan di chat box ye. Nanti susah Cik Anita nak kesan.
5. Kalau rajin sila buat sticky post ye 🙂
6. Jangan lupa tag DUA orang rakan anda. Pastikan mereka tahu yee..
7. Letakkan banner buruk Cik Anita di side bar anda ye. 🙂 Thats all~

*Saya di situ bermaksud Cik Anita Songeh

Ok,itu saje dan perlu mengetag 2 calon peserta GA ni yer..
calon2 nya adalah..
Semoga berjaya!


>Wasiat seekor lembu (tag)~

Posted: 02/08/2010 in tag

>

Astaga! u’ols..lamanya Ell draftkan wasiat ni..wasiat ni Ell dapat bulan 5 lg tau..Ampun ya non Keyya...:) jangan marah lho..senyum dikit…nah,gitu dong baru manis..:)
 Sekor lembu pun leh jadk wasiat ekk.kalo ada sepasang elok gak..boleh beranak pinak.Ini dah le sekor je,nmpak macam dah tua plak tu..:)Apa nak buat ngan minatang neyh..

Hihi..ini tag lah u’ols..lain pesen plak suh buat tag ni dgn gambo lembu..


Ni lah die nye lembu yang diwasiatkan tu..molek na lah tu die posing gitu..hihihi..
Rules:-
1. Thank and link the person that gave you the cow
2. Bagi balik wasiat ni kat 7 blogger yang paling active atau 7  yang tidak aktive
3. Bagitau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat…
4. Cerita 3 perkara apa yang anda selalu wat sambil tgk tv 
5. Bagitau 3 makanan pelik yang pernah anda makan 
6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat Facebook?
7. Feveret soalan ni… camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe.. kat mana??  
1.Mekasih keyya
bagi wasiat (tag) ni.kalau lah betul dapat lembu cenggini,boleh akak wat korban raya haji nanti,tapi sebelum tu bg die makan cukup2 biar gemukss pastu baru sedap ditumbangkan kan..hihihi..
2.&3.
yang ini boleh tak akak skip sebab tag ni dah lama benor gamaknya..dah tak hangat lagi kat pasaran blog..Akak ni pun buat sebab rasa serba salah tak menunaikan amanah ni kan..ada kang tak pasal2 hidup akak sentiasa diselubungi misteri..ngeh3 
Langsaikan hutang,senang hati…
4.3 perkara buat sambil tengok tiwi
-gelak2 ar kalau citer kelakar
-fokus kalau tengok dokumentari..tp jarang arr
-tido,ini kalau rancangan tiwi tu melebihi kebosanan yang melampau..
5.3 makanan pelik yang pernah dimakan
-pisang cicah gulai asam pedas..ini laki Ell lah ni ajar bende tak elok ni.hihihi..sebenarnya mengata die..tah apa2 je selera mcm tu,pastu sembunyi2 try jugak..hahah tp dulu la,sekarang dh tak lagi.
-landak,ya..Ell pernah makan rendang daging landak!Serius time tu tak tau yang tu daging landak n belasah je..rasanya tak ingat langsung..:)
-beger rusa dan beger ostrich..pelik tak? pelik kan..tapi yang ni Ell suke.daging rusa sangatlah sedapnya,lembut.n daging ostrich ok jugak…
harganya berapa ekk..5 hinggit kot..hsbn yang rajin beli kalo nak makan.
6.kawan dalam fesbuk?wat per nak tau..Eh,rasanya soalan untuk tag ni tak de kene mengena langsung dengan gambar lembu tu kan..tak caya jom tengok soalan ke tujuh ni pulak
7.camner n katner jumpa spouse.
cara pertemuan diaturkan oleh kawan iaitu seken kazen kepada hsbn..lama dah..kira2 tujuhbelas thn yg lalu..pastu jumpa di tepi jalan kat deretan kedai2 sebuah pekan..:P 
sekampung je we’ol ni…
Okeh,settled!
fuh,lega..patutlah selama ni rasa tak tenang..rupanya ada hutang..Sekarang hutang sudah langsai….
JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)


23 perkara tentang saya (tag)

Posted: 12/07/2010 in tag
Tag Dari:-
 
 Terima kasih diatas tag ini…saya sangat suka menjawabnyer..:P

a.Taip 23 perkara tentang diri awak secara rawak
1.Saya seorang perempuan/wanita (tak mungkin lelaki dpt title ‘LADY’ kan..:P)
2. Saya seorang yang pemalu..sila percaya itu..
3.Saya tidak mempunyai adik beradik aka Anak tunggal .
4.Saya seorang ibu muda yang mempunyai 4org anak ,2org perempuan dn 2org lelaki.Tapi bukan ibu tunggal..
5.Saya sangat simple dari pelbagai aspek. Saya juga seorang yang cool..:)
6.Saya seorang yg kelakar.eh tak kot..penulisan saya je yang konon2 kelakar.
7.Saya suka kemas rumah mlm2 buta.Time semua ank2 dh tido..Kalo bleh hsbn pun dh tido.Kira mcm nnt ank2  fikir ada fairy lh yg tolong kemas..:D
8.Saya mula belajar masak time umo 9thn dan membiasakn dgn periok belanga time umo10thn.
9.Saya menyertai pertandingan masakan pertama yg paling hebat sekali sewaktu ada pertandingan memasak camp cuti sekolah (12thn).Menunya ‘ikan masak kerutup’.Perasaan ketika itu adalah sangat bangga sbb dpt masak ala2 chef  lh gitu.:D

10.Saya tidak pernah buat kuih hari raya..Ya,sejujurnya…

11.Saya sangat suka kepada kraftangan.Walaupun kekdahnya dgn keras tangan.

12.Saya seorang blogger tak berapa tegar..:)
13.Saya mempunyai darah dr kumpulan ‘O’ positive..:)
14.Saya suka musics dan movies

15.Saya bukan seorang yg update dgn brg mekap even lipstik pun jarang memakainya,tp saya tetap perasan yg saya cantik dn menawan…:P

16.Saya berangan2 utk mendirikan sebuah candy shop yg gah.”LADY ELL CANDY SHOP’ Wahhhh!

17.Ya, saya sememangnya kuat berangan..

18.Saya dh biasa berdikari sewaktu kecik sbb mak abah selalu balik krja belah petang.

19.Saya pernah mengayuh beskal bmx sejauh 5km ketika berumur 5-6thn.Itu adalah rutin harian sbb gi rumah kwn2.Alhamdulillah tk prnah plak trjd apa2 waktu tu.

20.Saya brkenalan dgn suami saya sejak saya di tngkatan 2 dn itulh cinta pertama.

21.Saya sayang kan kawan2 dan keluarga saya.

23.Last but not least,saya sgt2 sayangkan suami dan ank2 saya!



b.Tag pulak kepada kawan-kawan awak yang rajin-rajin semuanya
 5 yang tersenarai diatas adalah pengikut baru ‘life of lady ell’ dan saya rasa mereka ini adalah sangat rajin.:)
terima kasih…
JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

Wallet (tag)

Posted: 10/07/2010 in tag

Tag seikhlasnya datang dari :-

Puan Shiela


“Awak,lamanya saya peram tag ni.dah sebulan rasanya.mohon mahap yer…:) Errmmm,boleh tak saya peram yang lain2 tu utk bulan2 depan.Ada 2-3 lg pending,maknanya 2-3 bulan lg baru selesai..” hahaha
Takdelah beb,esok lusa aku gerenti settle…:)

 1.snap the picture inner and outer of the wallet
2.Introduce your wallet brand,price and where you buy
3.Take out whatever inside your wallet (atleast 5 picture)
4.Snap a picture of you with your wallet
5.tag 5 person

Liz Claiborne

(outer)

(inner)
Alahai,wallet Ell biasa2 jer..Tidaklah mahal mana..dapat free je.hehehe..

Wallet ni hadiah daripada SIL masa dia balik dr US 3 tahun lepas.Makanya,harga tak tau lah nak cakap berapa..mmg tk tnya SIL masa bru dpt tu…

Kalo nak 5 gambar.. takde,tapi 5 barang ada..
1.BODY SHOP offer card.Tah tawon bila punyer tah duk simpan lagi..:D
2.Pap smear Appointment card.2-3thn sekali.
3.Kad klinik gigi.konon selalu cek gigi..tapi non ado…:D
4.My Kid Aryan
5.My Kid Dina
6.My Kad empunya wallet..:) rasa mcm nak tukar baru je..sbb rasa buruk na muka ketika itu.(hakikatnya tukar lapanploh kali pun muka cam tu gak..:)
7.Red Modani (kedai kasut) membership card.Kalo nak beli kasut raya anak2 mmg kat situ je bnyk pilihan..lebih2 lg kasut dak pompuan..
8.Bank card
9.5 hinggit je yang ada..ada sesiapa nak tolong gandakan ke…tak yah bebanyak,tolong gandakan limaploh je..:)
5 × 50 = ? hahaha

“Saya adalah tukang belanja yang berhemah,maka itu saya tidak menggunakan sebarang credit card.Saya juga adalah pemegang amanah saham terkecil didalam keluarga,dan dengan itu segala urusan pengeluaran kewangan mesti dirujuk kepada pemegang amanah saham yang TERBESAR di dalam  keluarga iaitu Encik Suami”

Ceh,ni kira mcm perjanjian lh ni.Sbb tu tak kesah bape sen pun yang ada dalam wallet nih.Dah duk rumah,watper pegang duit banyak2.



Eh,u’ols perasan tak MyKid Marsha ngan Aariz takde.Sebenarnya time Marsha lum ada lg MyKid2 ni semua.Yang Aariz nyer plak belum berambik lagi kat JPN Pontian ni.Bulan lepas gi katanya lum siap lg…


Oh! i forgot to snap a picture with my wallet..hahaha boleh gitu?


 Tag 5 person

http://herba-tihara.blogspot.com/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

 

Aku yang Istimewa~(awards)

Posted: 29/05/2010 in awards, tag
Wahahaha..huh,tajuk tak agak2.
Sini2 nak tayang award nih.U’ols pun dapat lah…Meh datang amik.
(1).
sunshine award
received from:-YAN
“The Sunshine Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blogging world.” The rules once this award is received are as follows:
 i- nominate 12 more bloggers
ii – put the logo onto ur sidebar or within a post
iii – link the nominees within ur post
iv – let the nominees know the hv received this award by commenting on their respective blogs.
v – share the love and link to the person from whom you have received the award

Part yg nak memilih penerima award seterusnya selalu jadi susah buat Ell.Rasa serba salah n tk kena.Untuk award ni Ell passing pd semua kenalan blogger.U’ols mmg sangat2 memberi inspirasi buat Ell,lebih2 lg bloggers muda skrng ramai yg hebat2 n sangat creative.U’ols sungguh brbakat..sangat kagum ngan u’ols..Dan pada semua yg lain2 tu,u’ols pun memberi inspirasi sebenarnya..kagum dengan u’ols yang berjaya mengupdate blog setiap hari.Itu juga memerlukan creativity.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(2.)
 friendly blogger award
received from:- SHIELA

1. suka melukis tak?
suka gak lah sket2..
2. bosan bosan suka wat ape?
layan anak2,for sure takkan pernah bosan..

3. kenapa siput babi jalan lambat? haha :DD

ell mana lh tau u’ols,dh soklan ghupe ini ell jawab ikut sedap tangan jer lah yer…
sbbnya siput babi belendir n melekit.u’ols imagine arr kalo kaki terpijak kat lumpur tu..tentu berat nak angkat kaki kan..n jalan pun jadik lambat..

4. cute tak orang yang bagi award nih?
ofcoz cute…jeles ngan size pinggang suar die yg 26-27 itu walopun anak die 2..

uuwaaa..

5 orang yang saye nak tag ialah……….

1.RASP
2.DEE
3.TIHARA
4.NINANENO
5.BSPOTGURL
U’ols mmg sgt friendly,kalau tak masakan u’ols antara 10 pengomen blog Ell ni.
Thanx ya..
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
From SHIELA ada lagi satu tag:-
hutang dulu ya beb..:P

(3)
blogwalking award 2010
received from :- SHIELA

U’ols mengaku u’ols antara 130+ org yg telah memollow blog Ell ni? Yes,award yg besar ghupe tapak kaki king kong ni kepunyaan u’ols SEMUA ya.Sila2..jgn malu2….kalo bleh sarung.. u’ols sarung,kalo tidak tempel je kat blog yer..:P
U’ols mmmg rajin blogwalking kan,kalo tak takkan sampai ke blog Ell ni ha..

Ya ampun…azabnya nak siapkan n3 ni.U’ols jangan tak caya dh 4 hari tau asek type save,type save..harini baru publish.Apa taknya,baru type sepatah ada je hal nak kene settle.Itu pun nak pass tag/award ni main pukal je kat semua blogger yg ada dlm bloglist Ell.Yang dh ber’type  nama tu tk sempat nak link kan..mahap ye u’ol…Sudi2kan lah minum air ‘sudi’ mengambil ya..:)
*air sudi = air tin special sempena memperingati penyanyi sudirman awal tahun 90an.(ingat tak?)
JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)

Tag tapi Contest..?!

Posted: 12/05/2010 in blogger, contest, tag
SENYUMAN PALING MENAWAN~
Itulah dia nama kontes nyer.Untuk PN SHIELA terima kasih krn telah menge’tag walaupun tanpa rela.Ok,mcm ni..yang Ell fahamlahkan,kontes ni sebenarnya terbuka pada sesiapa saje..tp cara die lain sket.U’ols masuk kontes ni,lps tu u’ols kena tag pulak blogger lain untuk join kontes ni,minimum 4 org.Tapi kalau followers u’ols tak ramai..2org pun kira aci lh tu.Lepas tu,yg dh kena tag tu dgn ‘terpaksanya’ kena join lh kontes ni..kalau tak akan dikenakan saman…(yg ni tipu kot..) .Sila rujuk rules diblog MISS CHENTA
 banner penganjur kontes mesti letak…(tdk diwajibkan)
Owh,senyuman menawan yang ikhlas adalah diperlukan.Uiih,redho jelah dh kene tag,mana nak cekut gambor senyum menawan nih.Sebenarnya  pemilik blog ni tak suka nak tayang muke lebih2..maklumlah pemalu sikit orgnya.. hahaha

Ini adalah senyuman ikhlas, seikhlasnya dari pemilik blog.
KENAPA SUKA SENYUM?
kerana:-
~senyum itu sedekah,sedekah itu ibadah dan dapat pahala..:)
~senyuman menunjukkan kegembiraan dan kebahgiaan
~senyuman selalu menyejukkan hati.kalau org tengok kita senyum otomatik org pun akan senyum rite?
~senyuman sesuatu yang indah dan mempersona..
~nak amik gambar..mesti senyum..:)
Nak tag sape ekk..Kalau dapat u’ols yg jarang upload gambar muke sendiri..
Aduh,susah nak pilih sapa..takut nnt u’ols mcm trpaksa plak.
Pada u’ols yang tak kena tag tu,tp berminat nak join kontes,sila ke blog MISS CHENTA.untuk maklumat terperinci.Tarikh tutup adalah pada
20 MEI 2010.