Archive for the ‘son’ Category

Eiii Aariz……

Posted: 14/10/2010 in Aariz, son

Hello….
Hari ni tak de n3 membebel2..jez nak share gamba dak Aariz yang sgt kretip time tido.Aduhai..nak,mcm gini punye pesen tido pun ada yer.
Gambar ni hsbn Ell yg ambik.Tengok Aariz mcm ni terus Ell tersenyum2. hehehe
Meh kita tengok muka die,betul ke tidak die tengah tido.Hehehe tido kan..
Agak2 apa ekk die mimpi tu..

Lastly u’ols,mana komen u’ols dlm blog Ell ni yg tak berbalas…dah Ell selesaikan semalam ye.Jangan ada yang kecik ati pulak tengok komen u’ols tak berbalas2…Ell mintak maaf bebanyak diatas kesulitan.Hahahah sulit lh sgt kan.
Ok,sampai ketemu lagiiii

Rumahku karam!?

Posted: 15/07/2010 in aryan, son
Aduyai,Aryan sekarang dah ada satu pe’el yg akan membuatkn mak die ni geram je.Dia dah pandai memilih baju.Lepas mandi takyah lah susah2 siap2kan baju utk dier..tak layan nyer.Elok je kita dah pilih baju yg elok,pandang pun die taknak.Pastu 2-4jam sekali mesti die pilih baju lain.kata die nak gi jalan,nak pakai baju jalan.

U’ols tengok,pilih punya pilih sampai tetanggal satu laci tengah tu.YaAllah,berilah kesabaran pada hambamu ini..Yang dah tarik campak keluar lain.itu belum toys lagi..toksah nak cakap la…tu mmg lumrah budak2 menyepah toys kan.Sib baik mak ko ni tak de gile meghoyan nak oiii…
Bila tanya pakai baju cantik2 nak pegi mana?Jawapnnya tak lain tak bukan ‘Ayan nak gi jalan la’..Siap tunjuk kunci tu.Ni die arr suruh amik gambo die.
Tapi mana die pegi? hihihi..main beskal je pun…Astaga..Keluar rumah pun nak salin baju,baju jalan pulak tu.Adeh,gile melaram dak Aryan neyh.
Abes tu,dia buat arr muka2 suci tak bersalah die tu.yang last ni mmg die mintak sgt2 nak begambo.”Mama kemrer(camera) kan Ayan” haa..tu makna nye die suh tangkap gambo die ler tu..Pastu sibuk2 nak tengok balik.:D


JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)

Aariz dah 3 bulan~

Posted: 23/04/2010 in Aariz, son
Semalam gi klinik utk timbang weight Aariz 3bln.Kejap je rasanya.Yang paling best time Ell pegi klinik tengah lengang.Jadi taklh bnyk buang masa kan..
Gambar 1:Pintu masuk klinik ibu dan anak
Gambar 2:ruang timbang
Gambar 3:Aariz tengah lena tido.Tumpang tmpt tu jap.
Sebenarnya tidaklah kosong ghupe itu,cuma orang je yg kurang.Aryan ngan Dina ada gak dekat2 situ.kat blkng Ell tu ada 2-3 bilik yg ada mak2 n ank2 serta staff nurse yg bertugas..Tengah dok ralit mensnap gambor sorang staff nurse yg mmg kenal tegur gurau..heheh siap tanya nk melaporkan kat mana..tp tidak le Ell ckp nk masuk dlm blog kan..kang tk pesal2 femes sekampung,sbb misi yg sorang itu agak pot pet2 sporting jugaklh pe’el dier..:)
Aariz pun kemain lena tidur nya..Ell sempat buat pap smear.Insya’allah tak de pape lh kan…U’ols jgn lupa buat pap smear ni tau..penting utk ma’am2 mcm kita ni..hahah yg tak ma’am pun penting jugak..dgn syarat u’ols berjantina ‘perempuan’ .
Aariz setakat 3 bulan ni weight dia naik se kg dr 2 bulan aritu.
Maknanya sekarang weight Aariz Arslan 6.5kg.Alhamdulillah..Aariz sehat n tak de apa2 masalah.

~Aryan bikin KECOH

Posted: 19/04/2010 in aryan, son

Kejadian 1

Aryan called BIL4 aka Pakcu die tgh2 mlm lebih kurang jam12 lebih.Takde sorang pun tahu sehinggalah BIL4 report kat MIL esoknya.

Telepon ni dekat ngan bilik Ell rumah loteng,sebelah ngan pc.Agaknya lps dia dh dok main game kat pc dgn kakaks dia,ditanggalkan plak sorang sbb mmg time tido,di godek plak tepon ni n tr reply pulak misscalled dr pakcu die…Org lain dok lena tidur,rupanya dia buat keje.Adoiaiii..sib baik pakcu dia boleh layan..
Ni tak tau ketegori cerdik ke hape..nak kata nakal biasalah budak2 kan..tp tidak le pandai sampai buat panggilan telepon.Tadi ni,di picit2 nya no9 bnyk2 kali..buatnya dipicitnya 3 kali je tak ke naya..ish!
Sebenarnya mlm tu Ell dengar dia berbual,uish,mcm org beso dia bual…:) tp ingatkan lh bual2 kosong mcm yg dia slalu main2 tu…rupanya,itulh kesah dia.Dan, telepon tu takde kat tempat asal dia.
*Aryan ni mmg mcm burung antu berjaga malam..dia tk kesah kalau org tutup lampu n bergelap pun dia rela je..kalau dh penat main,dia landing je kat memana dia suka.jgn lh nak suh dia baring kat katil n tido..walaupun umpan ngan susu, tak jalan nyer…
*Mmg pandai bersembang kat telepon..n first word yg dia akan cakap”Ayan ni…”
kejadian 2
Aryan terkunci dalam bilik mandi ni ha…
Biasanya dak Aryan ni mandi tak lah tutup pintu.Dia mmg suka main air.kalau dapat mandi,berjam2 pun boleh..sampai kecut jari2 jadiknya..Dan pada hari kejadian tu,we’ols pun dh fadeup aryan mandi lama sgt tak mau masuk2..(bayangkanlah dr kul 6ptg sampai nak habis maghrib dah) sapa yg tak geram..last2 dia sendiri tutup pintu bilik air tu,konon2 tak maulh we’ols mengacau dia mandi.Bukan takat tu je..dikuncinya lagi…adei,haru biru dibuatnya dak Aryan ni.
Apalagi meraunglh dia sekuat hati.huhu dahsyat dia nanges time tu..mcm kena sebat dgn getah paip lh gamaknya..siap menjerit2 sambil ketuk2 pintu kata “Ayan nanes ni!” hahaha lawak plak rasa..Puas dah ajar supaya tarik kebawah selak pintu tu…tapi tetap dia kata “Ayan tak sampai!” berulang2 kali.Yang pelik,kunci pintu sampai plak..Time ni kesian pun ada,geram pun ada….Lama jugaklah we’ols try pujuk dia jgn panic n rilex,tp tetap jugak menjerit2 lebih kurang 15-20mnt.
Sudahnya apa? Apa lagi kopaklh pintu sket..asal muat kakak dia yg no2 tu terus suruh masuk dalam n buka selak pintu tu..Maka itulh penyudahnya tragedi Aryan terkunci dibilik mandi..:D
*Tu ler..tk padankn baru 2stgh tawon..bnyk na kepandai nyerr…haih,mmg bikin kecoh!! Tapi u’ols jgn ingat Ell biarkan je dia mandi sensorang tu ya..sentiasa didlm pengawasan n Ell dh siapkan dia mandi cuma nak bg dia puas je..dan sekali2 tidak ada tadahan air baldi atau besen,yg ada cuma aliran air shower je.huhu bahaya.. nak carik nahas!

**Ini adalah kisah benar dan hanya ringkasan cerita shj.kalau nak buat full story kat sini alamatnya dr subuh sampai kesubuh semula pun tk habis citer..:P
**Gambar2 kejadian tak dpt dibuktikan..krn dlm keadan yg sgt kecoh,kalau ya pun tak kecoh..NAK MATI sibuk2 amik gambo…

Aariz @ 1 mth

Posted: 22/02/2010 in Aariz, son

Monday,Feb 22,2010

Cak! hai alls..
Aariz dh bukak mata dengan besar..susah gak nk tengok Aariz bukak mata besar cenggini.Maklum lah,baby besar ni kan asyik lah nk tido je.So far,perkembangan Aariz utk sebulan ni mcm baby lain gak.

Syukur,setakat ni Aryan pun tak bnyk hal n ngan Aariz. Dia tak berapa mengacau sangat,paling tidak pun kissed je.
Patutnya harini Ell gi klinik utk timbang weight Aariz,tp atas nasihat misi yg dtg rumah aritu biasanya hari isnin mmg ramai org, so dia suggested Ell dtg hari selasa.Makanya esoklah Ell boleh tahu perkembangan weight Aariz berapa.Masa 20hari,weight Aariz naik 0.6kg dr lahir. Apa2 pun Ell akan sentiasa berdoa mudah2an Aariz n juga ank2 Ell yg lain agar sihat sentiasa dn dijauhi dr segala penyakit yg merbahaya serta dilindungi olehNya InsyaAllah..

Ok u’ols,beberapa hari je lg Ell nk habiskan pantang Ell nih.kalau ada masa nnt Ell aktif semula as a blogger k.Dsamping segala tanggungjawab, Ell akan melakukan aktiviti rutin spt biasa sblm2 ni (update blog,lawat blog kwn2, komen blog dsb.).Itupun kalau berkesempatan,faham jelah kalau dh ber ank kecik ni kan.
K, later u’ols…

2 weeks Aariz

Posted: 08/02/2010 in Aariz, family, son

Monday,Feb 8,2010

Hi uol’s..
Buat masa ni tk de apa2 rasanya Ell nk post entry. Tambahan juga masa Ell yg agak trbatas. So Ell letak je gambar anak Ell yg baru ni ya. Dpt juga Ell kongsi sedikit kegembiraan Ell dgn uol’s dgn melihat perkembangan Aariz dr 2 entry sblm2 ni (hari pertama n 1 minggu).

2 weeks Aariz
Srry ya..gambarnya tk berapa sharp sbb pakai cam phone shj.
Haa..sblm trlupa. Disini Ell juga ingin meminta maaf krn disbbkn masa,mungkin ada diantara komen2 yg uol’s tngglkn..Ell secara tk sengaja trlepas atau pn lambat utk mmblsnya juga kurang sempat nk kesana-kemari tpt uol’s. Apa pun maaf bnyak2 ya..Ell harap uol’s faham.

One week…Aariz Arslan

Posted: 29/01/2010 in Aariz, baby, son

Friday,January 29,2010

Salam semua.
Disbbkn trlalu banyak prtanyaan yg ingin tahu nama n ada juga yg blm melihat gambar Ell’s new born baby ni, baik dari kwn2 @fb, blog mahupun akak2 ipar Ell sndiri n anak2 mrk..jd Ell buat entry ni special utk kesemuanya.

Setelah difikirkn trmasuk mengambil kira polls yg ada diantara u’ols tlg hari tu, Ell n hsbn decided utk menamakan dgn nama Aariz Arslan yg mmbawa maksud respectable n brave/bravery/lion. Ada sedikit kelainan dari ejaan n sebutan ttp ia mmbawa makna yg sama. Spelling dia mmg mcm tu..Arabic (double A instead of sngle n Arslan).
Apa pun Ell n hsbn brsyukur yg tramat pd Allah swt krn telah mmberikn kami zuriat yg sempurna sifatnya dn kami berdoa agar dipermudahkan kehidupannya dikemudian hari, InsyaAllah..