Archive for the ‘happy birthday’ Category

>

Ok sebelum tu nak bgtau bukan Aariz punya, juga bukan Dina punya.Ni birthday party anak sedara MIL yg Ell dulu pernah review pasal rumah agam dia DISINI. Walaupun hujan tanpa henti 3-4 hari, we’ols sudikan jugak menghadirkan diri.Rugi woo kalau tak pegi sbb mmg dh tau foods dia super duper superbss.

 Hujan hri tu mmg sangat lebat.Mngkin ada antara u’ols  tau dari berita yg kt Johor ni tgh hujan memanjang. Dn dsbbkn hujan yg tramat lebatlh,we’ols sampai jam 5ptg sungguhpn sbnrnya mjlis start jam 4ptg.Tp apapun acaranya masih rasa mcm baru je start.
 Ada games utk all da kids yg dtg…seronok lh d’ols…tp mak pak eloklh menjamu selera ya…sbb itu je acara nyer pun…hahaha.
Nampak tak nun diseberang swimming pool tu..tu d’ols tgh men games lh tu.

 Foods seperti yg dijangka,mmg double thumbs up.Ada satey,ada mee rebus,ada roti jala,ada mee soto.Utk desserts ada blueberry tarts,ada custard tarts n peach,ada tu ada ni…eh mcm2 adalah.Yang penting sediakan perut je…perut sendat pun sumbat je..:D
 Ok,ini anak dara saya yang kengkonon feel dh besar n shy2 cat nk join games..
 Masquerade lady? haha..Dina abes satu game dtg mintak air,abes lg satu game dtg mintak kueh…dh abes games..dtg tunjuk adiah..ala,jajanan je pun.
 Aryan suka suki die je nak merayap memana.Risau je tercebur dlm pool tu.

 “Weee…ni celebrate birthday Aariz ke…”
sori la sayang mama tk buat gah cenggini.
 Dina n Aryan

 Buah hati mama n babah.Happy kn kat majlis orang. bukan org lain pun..hehe
Model tingkap..

Orang kata hujan bagaikn mutiara..kalaulh betul hujan tu mutiara dh sah2 Ell kutip satu2 mutiara tu.boleh kayo makcik…:D 

 Hujan tu berpanjangan..kejap kang lebat,sekejap lagi rintik2 manja je die…tapi non stop ok.
 Hari nak senja dah pun…nak tunggu hujan berhenti mmg payah la…n seperti yg diberitakan,stgh tmpt kt Johor dilanda banjir.Itu adalah sebab hujan berlarutan siang kemalam membawa ke siang dan ke malam lagi selama 4 hari.
makanya we’ols mintak lah diri..takkn nak tunggu 4hari 4mlm plak kan…
Ell mmg memuji mknn n layanan tuan rumah.Terima kasih bnyk2.
Ok, gambar bawah ni tempelan harijadi Dina & Aariz. Betul2 simple, apa yg penting is happy.
Wahha..lilin tu ada 8 btg trmasuk lilin Aariz (Dina 7 n Aariz 1).

Tapi Aariz sangat tak menyabo2 nak potong cake.Macam pandai je ekk.

Sayang anak mama n babah semua..

>

Bismillahhirrahmanirrahim…
Selamat ulangtahun kelahiran anak mama&babah, Azradina Hanisha yang ke 7 tahun.Alhamdulillah,selama mama dan babah sudah membesarkan Dina, Dina menjadi anak yang baik sekali.Semoga Dina akan berterusan jadi anak yang hormati ibu bapa dan patuh pada suruhan agama.Insya’allah..doa mama dan babah sentiasa mengiringi Dina selagi hayat dikandung badan.
Harapan mama dan babah,agar Dina menjadi anak yang solehah serta peroleh kejayaan yang Dina impikan.Tetapi harus diingat,kesenangan dunia hanya pinjaman semata..yang penting kita beringat kepada NYA.Insya’Allah,selagi tidak lupa kewujudan NYA,kebaikan akan sentiasa menyebelahi Dina.
Selamat Hari Lahir!!
Dina yang manis..♥

pls stop my playlist utk menikmati klip ini..:) 
*Ini klip istimewa untuk Dina yang Dina mintak mama buatkan..berebut mama buat pagi ni,sebab masih belum select gambar2 terbaik Dina.Syukur dpt siap sblm matahari condong..heheh

>

Selamat pagi!
 Nyaris terlupa nak update birthday Aariz dlm blog.:)

Rasa setahun ini sangat cepat berlalu.Aariz dah pandai bertatih dan panjat tangga semestinya dah master.:) Aariz juga sudah banyak mengomel.Walaupun omelan itu Aariz sorang je yang tahu.:) “mama,baba,dada” tak kira waktu.
Aariz dah banyak makan,walaupun dengan hanya 4 batang gigi depan yang comel atas dan bawah.Tapi agak hairan kenapa berat Aariz sejak kebelakangan  agak mendatar.Namun tak mengapalah kalau kesihatan Aariz baik2 selalu.Malah Aariz dah pandai merajuk bila melihat sesiapa sahaja keluar meninggalkan rumah.Kadangkala dengan berat hati Aariz tetap melambai2 kan tangan..heheh sangat lucu.
Adalah satu kepuasan melihat Aariz berkembang dengan sempurna didepan mata.Gelak dan tawa Aariz sungguh membahagiakan keluarga.
Semoga Aariz akan sentiasa Allah berikan kesihatan dan panjang umur.Tetapkan iman didalam diri agar menjadi anak yang soleh serta menjadi penyejuk keluarga.Yang paling utama Aariz taat pada Allah dan hormat orang tua.Anak2 mama dan babah adalah harta yang tidak ternilai.Semoga akan terus bersinar selamanya..InsyaAllah.

SELAMAT HARI LAHIR 
SAYANG…..

>

 Harijadi Ell simple je.Alah,mcm biasalah we’ols ank beranak mmg sederhana.Sepotong kek ni pun jadilah gamaknya.Kek ni pun nyaris tak jamah sbb anak2 mengadap mcm piranha.Heheh.Bukan jakun sbb tak pernah mkn kek,(baru last week birthday Aryan) tp d’ols ni mmg penggemar kek yg perisa buah.Lagipulak ini blueberry chocolate cake…uuuuiii lg lh tak menahan.
Tapi Ell dengan anak2 takkan nak berkira pulakkan..kang tak pasal2 kempunan jadi mak si pekan kene telan batu belah batu bertangkup.Setakat kek gini bukan harijadi pun boleh beli apa.Sepotong utk Ell ni pun ank2 yg tolong habiskan…sekali hadap je.Padahal yg lain utk dia smua adalah dlm 7 potong lg.
Citer pasal harijadi ni,hadiah utk Ell biasa2 je.Kalau mintak buat pilihan pun Ell tak tahu nak apa.Ell tak reti ah nak memintak2 ni.Kalau suruh buat list pun jadik pening pale salah hemat boleh migrain jadiknye.Makanya Ell terima jelah apa adanya..:)
 
 Ini telah dirasmikan pada hari yg sama…:)
Oh ya,citer pulak pasal list ni,Ell baru terpikir cuma ada senarai pendek je..alah pendek je lh utk darling Ell penuhi…heheh can u dear?
1.Sebijik henpon yg sederhana.Upgred sket je dr yg dh sewel ni…tp jgn cikai sgt…canggih manggih tu takler..atleast bolehlh diguna..tp tkmoh yg buatan China ya…kualitinya selalu mengecewakan…Kalo boleh Nokia ler sbb cik kia ni tahan lasak sket,jatuh bape ploh kali pun dia tk mudah mengong..tp kalo dpt nak cun sket arr mcm SE sbb design die selalu mantap.(huhu demand pulak…)
2.Tiket penerbangan untuk ke_____________mana ekk? boleh tolong isi tempat kosong tu tak dear..i ikut je mana u nk bawak…utk ini i tak demand ya…i pasrah je.heheh
Alah ni 2 “optional” je..Sbnrnya saja2 test power.Tak dapat pun tak ambik hati nyer..tp kalo dapat syukur alhamdulillah…
Oh ya,terima kasih sangat2 utk birthday wishes.Mana yang mendoakan kebaikan utk Ell dan keluarga,Ell pun doakan utk u’ols jugak.Lebih ramai berdoa,lebih mustajab doa kita kan…Insya’allah..semoga u’ols mendpt balasan baik..sayang u’ols…♥

>

Oh man…I’m way too close to 30.Feels like my b’day are flying at me way tooo quickly lah.Macam semalam je baru lepas harijadi,and hari ni harijadi lagi..huhu..But inside,me still sweet 16..haha perasan!!
Astaghfirullah,Ell rasa Ell patut bersyukur kpd Allah SWT kerana memberi peluang lagi untuk Ell bernafas untuk hari ini.
“Ya Allah,Alhamdulillah aku bersyukur diatas umur dan rezeki yang telah Engkau kurniakan kepada ku.
Jadikanlah aku org org yg menurut perintah mu dan meninggalkan larangan mu.
Ampunilah dosa dosa ku dan jadikan lah hati ku sentiasa mengingati mu dan pesuruh mu.
Ya Allah, hidupkan lah hati ku dgn zikrullah dan jadikan aku orang yang sentiasa bersyukur dan takut akan azab mu…….

Amin…..
Dan Ell rasa Ell sangat gembira dengan kehidupan hari ini.Tempat tinggal yang selesa,seorang suami yg sentiasa buatkan Ell tersenyum hari2, anak2 yang dikasihi dan disayangi,also lovely family closeby and friendly friends in this blogsphere. I have so much!! tak de apa yg nak dirungutkan..I need to bersyukur for everything in my life.Dah katanya “Sweet Life Of LadyEll” kan..(yarh..thats my previous blog name) 🙂
Terima Kasih Allah apa yang aku ada sekarang 🙂
And..
Happy Birthday To Me!
haha LOL
P/S : Jangan lupa join Giveaway anjuran Ell ya.

>

 Bismillahirrahmanirrahim..
Mcm biasalh we’ols kalau sambut harijadi ni biasanya simple je.Tambah pulak MIL(mother in law) takde kat rumah,nk mintak tolong masak apa2 pun non ado lah kan..ngee.. Dan pada hari jumaat tu bila Aryan bangun pagi(dah nak dekat tgh hari actually,even Ell habis buat n3 Birthday tu pun die lum bangun) We’ol wish happy Birthday tersipu2 dia malu n senyum2 simpul.Tapi Aryan ni bagus la dia belum pun reti nak mintak2 hadiah bagai..hehe tp,next bila we’ol jln2 cariklh something tuk dia.Buat sementara ni cake ni pun jadiklah…
 Birthday cake Aryan dari hasil tangan babah (hehe hasil tunjuk je..) setengah kilo ni cukuplah utk d’ols 4 beradik..plus Aariz bukan reti mkn cake pun..:D
“bila nak tiup lilin neyh..”
 senyum meleret Aryan bila mama letak candle kat depan ekk.
 tu dia..slps membuat hajat.(mcmlh Aryan reti buat hajat..)
 Aryan ngan birthday cake nyer…
Ok Aryan,we’ols saaaayang banyak2 kat Aryan tau.Lebih dari nilai sebijik cake ni.:) Eh bukan2..bukan setakat nilai cake lah sayang,malah lebih dr segalanya.Harap Aryan pun jadi umpama permata yg sangat tinggi nilainya.We’ols love u sayang.
Mama n babah tetap terus berdoa agar semua ank2 menjanani kehidupan tanpa kesukaran dan sentiasa dibawah lindungan Allah SWT.Amin..

>3rd Birthday ~Aryan

Posted: 26/11/2010 in happy birthday, sons

>

 Hari ni genaplh umur Aryan 3 tahun.Sekejap rasanya masa berlalu.Boleh dikatakn aryan juga seakan membesar didepan mata u’ols yg sudi menjengah sini sekali sekala.
So buat anak mama n babah ni…“Selamat Hari Jadi ya Sayang. Dengan harapan agar Aryan membesar juga berjaya, sepertimana yg kami doa2kn selalu.Amin”.
* Juga wish dari Kakak,Kak D n Aariz.