Archive for the ‘gift’ Category

Mekasih kerana hadiah ~

Posted: 02/05/2010 in blogger, friends, gift
n3 ni tak panjang.masa ada 15 minit je lg nak kul 12mlm.Org kata jgn tak de.. n3 utk 1 may ni.:)
Ell nak ucap terima kasih utk 2 sahabat blogger yg dh bg adiah utk baby Aariz.U’ol ni susah2 je tau.Apa2 pun Ell hargai sesangat.

Baju yang Aariz pakai ni drpd Finee.Aunty finee mintak snap gambar time Aariz pakai kan..haa,nilh dier.molek tak? 🙂
Mekasih aunty.apa ekk nak balas utk bby Aleesya tu.:)

Yang ni pakej utk anak beranak ya.Bukan utk Aariz je.cukup sorang satu 4beradik trmasuk maknye.Owh,utk paknya kene beli sendiri lh jawabnya,sbb tak trmasuk dlm pakej.:D Kad tu mesti emerald yg bikin kan..tau dah…:)
Mekasih aunty RASP atas adiah yang cantiks ni.And kalau u’ols nak tahu,Aryan tengah2 hari buta tu lps sampai je parcel tu dier dh tak nmpak hari gelap ke terang.. Sanggup pakai baju tido yg sis bagi tu dgn seluar dua lapis.Taknak bukak dah time tu..

Ni lah dier nye budak yg pakai baju tido siang hari mcm budak tak mandi tu…:)
Sis,mohon mahap ya,walaupun sis tak bg >blog..tp Ell degil jugak.Bukan apa sis,tanda Ell hargai sesangat.:)
Mekasih kalian berdua..peluk cium utk u’ol ya.
-xoxo-
Advertisements

Diaper bag~

Posted: 04/02/2010 in blogger, friends, gift

Thursday,Feb 4,2010

Buat Dee,Ell nak ucapkan terima kasih banyak2 sebab susah payah order diaper bag ni special dr http://norlijamal.blogspot.com/ n terus kirim kat Ell.Dptnya smlm.Ell suka sangat2 sbb specially handmade, kualitinya baik n jahitan nya kemas..:)

Ell tak dapatlah nk type bnyk2,cuma nk memberitahu kegembiraan Ell dgn rezeki yang datang ni n betapa terima kasih bnyak2nya Ell pada Dee.

~Mekasih Dee~

Ramadhan Al-Mubarak

Posted: 21/08/2009 in friends, gift, ramadhan

Friday,August 21,2009

Assalamualaikum…

Syukur Ramadhan dtg lagi disaat kita masih dipanjangkan usia.Dapatlah kiranya menambah amal ibadah dan pahala mana yg berkurang sepanjang perjalanan hidup kita.Sesungguhnya amal ibadah yg dilakukan pd bulan Ramadhan akan digandakan ganjaran dan pahalanya berlipat kali ganda.

Sepanjang seminggu Ell merehatkan diri,segala aktiviti Ell seharian agak terganggu disebabkan kesihatan Ell yg agak kritikal (bkn H1N1) .Mula hari Ahad-Isnin Ell terkena batuk2 ringan,tp tk pulak Ell gi check dokter.Malam Isnin tu batuk semakin melarat sampai terkena serangan asthma yg boleh dikatakan agk serius sampai tk dpt tidur.Satu badan dh rasa lenguh dn sakit dek krn batuk tk henti lebih2 lagi bahagian kepala dn perut.Seksanya Ell tanggung masa tu Allah je yg tahu.Terlentang,trlungkup,tertonggeng,semua serba tk kena.Hsbn Ell time tu tidur asing memandangkan dia pun ada batuk yg agak teruk,so katanya tk nak lah rebakkan virus pd org lain.Hsbn dtg tolong picitkan mana2 tmpt yg lenguh,tp kesakitan tk jugak kurang.Sampai kepagi Ell tk tidur,anak2 Ell gi sekolah d’ols bersiap sendiri.Tp Ell gagahkan jugak sediakan b/fast utk d’ols bawak bekal ke sekolah.

Pagi Selasa, Ell mintak hsbn teman kan gi klinik sbb rasa mcm dh nk trcabut nyawa Ell nih,rasa macam beratnya nk tanggung penyakit ni Ya Allah…Dgn jln trbongkok2,keadaan Ell agak merisaukan staff nurse kat situ memandangkan Ell pregnant so,Ell di beri keutamaan :).Weight,dh sah2 turun sbb Ell langsung tak boleh telan mknn even seteguk air.Temp., 39.7′ yg mmg sgt merisaukan.Dh siap amik darah sumer,syukur Ell tk de jangkitan apa2.

2 hari Ell trsadai kat umah tk buat apa2, hari rabu Ell mula rasa lega.Lps subuh kul 6pg Ell call mak tanya kesihatan n mengucapkan “selamat hari jadi” tp malang sungguh tak de sesuatu yg istimewa dr Ell.Ell khabarkan sekali kesihatan Ell yg agak tk menentu (dat time Ell rasa badan berat susah nk gerak).Ell menangis dpn hsbn minta simpati (tp mmg trsgt sakit,bukan pura2).Tambah merisaukan,Marsha pulak mengadu demam.then we’ols amik keputusan bawak sekali gi klinik berbayar yg mmg kebetulan Ell nk scan baby takut2 kalau ada effect apa2.Baby ok n active.(lega..)We’ol balik umah, mak Ell dtg bawak makann (biasalah,adat org berkunjung).Ell mintak mak urutkan satu badan lebih2 lg bhgn kepala, rasa mcm ditimpa sesuat yg amat berat.Mak perahkn limau nipis dn curah minyak cap kapak,kemudian di picit2 keliling kepala.Sampai kehari ni,Ell rasa lega sakit kepala.

Hari Khamis,baru Ell rasa nk buat kerja2 rumah semula,Ell dh mencungap kepenatan dn batuk dtg lg.Kali ni Aryan pulak demam siap dgn kerenahnya yg kadang2 susah nk faham….Ell harap semoga Ell diberikan kekuatan untuk menjalankan ibadah puasa dengan seikhlasnya.Kalau ikutkan hati,mmg rasa tk berdaya dgn keadaan Ell yg agak lemah sbb tk mkn,tk minum ubat pun kadang2 Ell muntahkan semula dgn rasanya yg tah apa2.bibir Ell kering mengelupas sampai berdarah.Tp bila Ell fikir semula,tk de beza pun kalau Ell mcm tu dgn Ell teruskan je puasa..

*Sesungguhnya penyakit itu penghapus dosa2 kecil..wallahualam.

Buat u’ols semua,Ell mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan dn Selamat Berpuasa.Semoga bulan yg penuh barokah ini dpt menyucikan jiwa kita dan berpuasa dgn penuh keikhlasan dan keimanan.Ell nk mohon ampun maaf adai ada kesilapan yg Ell lakukan pd u’ols..Semoga amal ibadah kita diterima oleh NYA.

Sblm Ell trlupa,Ell nk ucap trima kasih pada Dee sbb bg Ell FM dr Sabah ni.Maaf lh Dee Ell lmbt nk update dlm blog.Tp Ell dh imform kat Dee kan…Mekasih bnyk2 ye Dee.Harap2 satu hari nnt dpt brjumpa dgn sipemberinya pulak ye..Semoga persahabatan kita kekal trjalin.

cute n sweet~

Posted: 11/08/2009 in cards, daughters, gift

Tuesday,August 11,2009

Salam rindu utk u’ols…:)

Memula sekali nk ucap mekasih bebanyak pd aqsha yg sanggup kirim gift yg saangat cute utk semua pengikut blog dier..apalah sesusah sgt..akak ikhlas apa nk bersahabat ngan zura.thnx anyway ye zura.hargai sesangat.walaupun kecik,tp ada makna kan..:) sampai sekarang masih elok je akak simpan utk koleksi dr blogger.

icecream keychain yg comel beserta lil note sbg tanda ingatan..:)

Then,last friday harijadi English teacher @ guru kelas yg agak special jugaklah buat Marsha..Kononnya nk bg birthday present..tp we’ols tk sempat pun nk gerak kemana2 memandangkan hsbn Ell sibuk ngan urusan badminton nya tu..plus BIL ada balik kg.

Kesian tengok Marsha yg terus desak nk jugak bg sumthing kat teacher nyer..Ahad malam Isnin tu Ell bikin satu kad harijadi buatan tgn bg Marsha senang hati..Maknya ni pun gigih lah buat dgn nyorok2 tk nk bg gempak…bila dh siap baru Ell tunjuk.Wah..senyum meleret Kak Marsha kita u’ols..

Inilah kad nyer yg dh siap dihasilkan…hentam jelah u’ols..guna je apa yg ada 🙂

Ini sampulnya..Ell guna paper bag yg org bg utk isi bunga telur or jajan waktu kenduri kawen tu..sib baik ada yg size kecik..bleh ubah jadi envelope..:)

Ini adalah hasil kedua2 kad dn sampul tu..Apa yg ada dlm nya tu,tulisan tgn Marsha sendiri..:)

And… pagi Isnin smlm Marsha dh standby bg teacher nyer kad tu.Memula katanya reaksi teacher nyer biasa2 aje..tp bila dh abis kelas tu tak habis2 teacher nyer ucap “thnk you “3x soooo much…Budak2 kan kalau org bg respon lebih brbunga2 lh hatinya..:)

So u’ols…itu jelah n3 Ell hari ni yg tk seberapa n tah hape2..:) Ell dh nk gerak gi jengah umah u’ols nih…tunggu eh.Tp tak pe,kalau u’ols tak de pun Ell tinggalkan pesan je..bulehhh?


Gift’s from Sis Rasp

Posted: 26/11/2008 in blogger, friends, gift

Ptg 25 nov…ewah,cam ada kes je nih…mmg pn..kes kejutan dr sis rasp.die tk notice pn nk bg gift kt Ell tau..tetiba sampai parcel tah dr sape2..pastu pak posmen tu punyalah sengal smpaikn nk bising2 kt Ell,tanya itu ini siap nk mintak ic bagai…ish! kn ke add nye betul…adalh tuan punya.Katanya dh sampai lama..tp tk dpt antar sbb takut salah nama…aihh..lemau betul lh pak posmen tuh.U’ols tau..slalu sgt nama org laen smpai gak kt add umah Ell nih.errgghhh double sengal tau.dh lh hon bagai nk rak.Tension tull!!

Tengok lh ni…naik lunyai parcel nih dok bersimpan tk carik alamat..agaknye main cmpk2 kot sementara lum antar..

Nah…inilh die rupanya balutan disebalik balutan yg dh lunyai tu…

first came this..(card butterfly tu special made by emerald, sis rasp dotter)

pastu bleh beranak dua plak.. (marsha n dina dh start senyum..)

tk hbis kt situ..kluar ni plak..(sgt sweet scarf nih)

Thanx sis, cantik btul combination bnda2 ni smua.Lebar je Ell senyum ank beranak..

Marsha n Dina dh pilih msg2 pnya.tk de gaduh2..dua2 cantik.Pose yg ala2 malu gitu..malu2 miow..

So thnx again Sis Rasp. And above all that… Sis, you’ve made my day far back then when you start callin’ me friend.

Gift’s from Sis Rasp

Posted: 25/11/2008 in blogger, friends, gift

Ptg 25 nov…ewah,cam ada kes je nih…mmg pn..kes kejutan dr sis rasp.die tk notice pn nk bg gift kt Ell tau..tetiba sampai parcel tah dr sape2..pastu pak posmen tu punyalah sengal smpaikn nk bising2 kt Ell,tanya itu ini siap nk mintak ic bagai…ish! kn ke add nye betul…adalh tuan punya.Katanya dh sampai lama..tp tk dpt antar sbb takut salah nama…aihh..lemau betul lh pak posmen tuh.U’ols tau..slalu sgt nama org laen smpai gak kt add umah Ell nih.errgghhh double sengal tau.dh lh hon bagai nk rak.Tension tull!!

Tengok lh ni…naik lunyai parcel nih dok bersimpan tk carik alamat..agaknye main cmpk2 kot sementara lum antar..

Nah…inilh die rupanya balutan disebalik balutan yg dh lunyai tu…

first came this..(card butterfly tu special made by emerald, sis rasp dotter)

pastu bleh beranak dua plak.. (marsha n dina dh start senyum..)

tk hbis kt situ..kluar ni plak..(sgt sweet scarf nih)

Thanx sis, cantik btul combination bnda2 ni smua.Lebar je Ell senyum ank beranak..

Marsha n Dina dh pilih msg2 pnya.tk de gaduh2..dua2 cantik.Pose yg ala2 malu gitu..malu2 miow..

So thnx again Sis Rasp. And above all that… Sis, you’ve made my day far back then when you start callin’ me friend.

poem of friendship

Posted: 19/09/2008 in blogger, friends, gift, poem

Nk ucap terima kasih pd iela..susah2 je bg kt Ell friendship poem ni..Harap kita akan kekal sbg kawan dn menjadi sahabat walaupn kita tk pernah berjumpa dn bersua muka…

We need friends for many reasons,all throughout the season.We need friends to comfort us when we are sad, and to have fun with us when we are glad.We need friends to give us good advice,We need someone we can count on, and treat us nice.We need friends to remember us once we have passed, sharing memories that will always lastSpread the poem of friendship….

1. Everyday Life
2.
Words of Love
3.
Sheng’s Simple Thoughts . . .
4.
My Wonderful Life ….
5.
Can of Thoughts
6.
Designs By Vhiel
7.
Vhiel’s Corner
8.
Anything and Everything in Between
9.
A Mother’s Stuff
10.
http://housewifeatwork.blogspot.com/
11.
My Receipes
12.
Vblogger
13.
thefootloosechef
14.
Yummy Food
15.
MamaFaMi’s Spice n Splendour
16.
KakLin’s Gallery
17.
Cherita Dapur
18.
Sejenak bersamaku
19.
Made & Meant For Each Other
20.iurf..life must go on..
21.
~.:kau tercipta untukku:.~
22.
Apa yang ku Rasa
23.
~In Person..Zahiela Online~
24.
sweet life of ladyell
25.ur next..

Next ,Ell nk pass this poem pd rkn2 blogger yg mmg Ell anggap sprt sahabat Ell.Harap kita akan sentiasa ingat mengingati dn nasihat menasihati…barulah sahabat namanya…Pls jgn segan2..u’ols semua sahabat Ell…
*if u’ols rasa nama itu adalah link u’ols,silakn amik tis poem ok.