Archive for the ‘friends’ Category

>

Bertarikh 2 Oktober 2010 adalah detik2 bersejarah antara Ell dengan teman sepengajian time kanak2.Harus Ell kata bersejarah ae u’ols…plus minus lebih kurang 17 ke18 tahun we’ols tak jumpa.We’ol classmate since standard 3 pastu terpisah lepas dia dimasukkan ke sekolah berasrama ketika form 1.Memang betul2 berjejak kasihan nih.
Macam tak percaya we’ol boleh berjumpa semula disebabkan fesbuk.Tu lah die fesbuk ni,kalo kene gayanya digunakan..elok jadinya kan.Yang sedihnya bila dia kata time kawen dulu takde sorang pun kawan2.Yelah dat time tak tau mana nk kontek all da ex-classmate.Yang ada sedare mara n kenalan rapat je lah.
Memula sampai tak kenal yang mana satu sebab adik beradik die semua serupa je.6 beradik 5org perempuan.Dan akhirnya…kami bertemu…nyaris dia nak panggil Marsha tu Ell.hahaha.Dah katanya mencopy habis muka maknye ni zaman kanak2 kan.Tapi die masih bleh cam muka Ell walaupun Ell dah lain sangat katanya. See bentuk mukanya, comelkan?tengok ar besornya muka Ell tu.And die dari dulu pun mmg cumell n kecik molek kira umpamanya Ell macam Marsha n die macam Dina lah gitu.:)
Masuk jap lah rumah die sebab time tu pun die tengah bergambaran dengan fmly die.Open house die ni meriah la sbb sambut menantu omputih balik coz raya pertama lum tiba malaysia lagi katanya.Adoi mak..nmpak sangat Ell macam org tua dalam gambo ni.
Mariana & Aariz
sementara Ell n hsbn n kids makan2
 Tadaaa…menu of da day.Kambing golek u’olsss.rasanya peliharaan abah die sendiri kot sbb die kata belakang rumah ada kandang kambing.Plus sosej saiz xl.raja besor sosej dier…sedap pulak tu,ayam cheese n daging blackpepper berlada.Adoi..mmg tak bleh tahan.kalo tak balun mmg tak reti nak tos lah air liur nih.:D
 
  Lagi menu yang lazat2.Tapi tak heran dah sbb dah melekat ngan kambing je.:)
Untuk Nana terima kasih yg tak terhingga walaupun aku tak bg pun link blog aku ni kat ko.Harap dapat disampaikan diangin lalu jelah ye.:)
Dan dan dan….ada lagi. Disebabkan fesbuk jugak Nana ni dengan  kazen hsbn is ex-classmate sekolah menegah rupanya. Ada connection lain lah pulak kan.
So,harap2 kita akan terus keep in touch yer.
Advertisements

>

Raya dah habis ekk.tapi nilah die kalo dah lambat,asyik la keciciran.Blog ni pun kejap update kejap tidak.Kalo updatenye sikit,tapi bila tak de mende update lamanya macam ayam mengeram pun dah menetas dah..hahaha
Bukan apa lah u’ols…Aariz sekarang ni banyak na merintah nye..makin membesar,makin banyak pulak akalnye.Nak biarkan sorang memang tak boleh la.Time tido die kita pun dah mengantuk.So.nak buat autopublish pun kirim salam la..Tak pun bila dia tido tu,cepat2lah bereskan kerja2 yg menunda tu.Haa kalo dah setel barulah boleh main2 internet ni tapi kalo dia dah jaga sebelum kerja selesai..alamatnya no chance utk mama die bersantai depan pc
Ah sudah.. terbabas n3 sket.
Tajuk n3 pun berjejak kasihan,dah tentulah dah bertahun2 tak jumpa kan.Ni open house bukan sebarang open house.Open house ni sebenarnya merangkap mini reunion dengan ex-skoolmate SMK Ayer Baloi SPM batch 1998.Nilah die,since kita dah ada kemudahan dengan fesbuk ni,macam2 boleh kita arrange dengan kawan2 lama ni kan. Syukur kan,dapat eratkan lagi persahabatan yang dah lama sangat terputus.
Ok,sebelum tu meh tengok menunya.Ihikss macam lah banyak sangat amik gambo,tapi ini je yang ada.Ikan caru bakar cicah air asam yang super duper mantappp! YaAllah macam tak ber tos ayaq liuq ni.hahaha…Ini antara je u’ols…lain2 menunya 
-laksa johor
-satay
-rendang ayam
ermm apa ekk lagi lupa dah.Sebenarnya Ell makan sikit je..kononya mengikat perut..(haha menipu ler tu).But yang paling teringat2 is punch buah2an yang sangat sedddap..siap ada kiub2 apple merah n hijau n oren n apa tah lagi.masyaallah…sedapnye.Memang syorrrga.
Gambar ni antara baby n kids yang ada.Ok,yg kiri atas ialah hsbn kpd Pn.Rafiza yang kedua2nya merupakan ex-skoolmate Ell.Pn Rafiza ni lah yang dengan sukarela menyediakan punch buah2an tu.Mekasih Fiza…punch ko memang terbaekkk.Tanpa dengan segan silunya hsbn aku tah bape ploh kali di tambahnye dengan tak habis2 memuji:D
Sebelum larut malam,meh la kita bergambar beramai2.All da babies yang ada semua dah membunyikkan siren memasing,so takyah kita membuang masa.Terima kasih untuk tuan rumah yang menganjurkan this open house.Yang depan sekali pakai baju melayu kelabu asap itu lah tuan rumahnye.
Jom sambung balik apa yang belum diselesaikan…Orang kata tak baik buat kerja separuh jalan ni..apa kata habiskan kerja makan2 tu baru minta diri balik.hahaha..kalau dah dasarrr..tengok ar,yg bapak2 perut memasing dah mengelembung,yg ibu2 jugak kira masih maintain ๐Ÿ˜›
Lastly,terima kasih untuk inchek organizer sbb beria2 sangat nak jumpakan we’ols reramai macam ni..Tapi masih ada jugak yang tak dapat join da gathering sebab memasing ada hal sendiri kan.Insya’Allah lain masa dan hari kita buat family day pulak ekk.

This special n3 is for my dear freind ~ Shiela 
( Ok,jom semua tolong sama2 nyanyikan lagu beday ni buat dia..so here goes….)


Happy b’day 2 u 
happy b’day 2 u
happy b’day dear Shiela……….. 
happy b’day 2 u 
hope this day become the most memorable day 
of ur life and ur all wishes comes true. 
so enjoy today with joy.

Have a pleasant birthday my friend

Mekasih kerana hadiah ~

Posted: 02/05/2010 in blogger, friends, gift
n3 ni tak panjang.masa ada 15 minit je lg nak kul 12mlm.Org kata jgn tak de.. n3 utk 1 may ni.:)
Ell nak ucap terima kasih utk 2 sahabat blogger yg dh bg adiah utk baby Aariz.U’ol ni susah2 je tau.Apa2 pun Ell hargai sesangat.

Baju yang Aariz pakai ni drpd Finee.Aunty finee mintak snap gambar time Aariz pakai kan..haa,nilh dier.molek tak? ๐Ÿ™‚
Mekasih aunty.apa ekk nak balas utk bby Aleesya tu.:)

Yang ni pakej utk anak beranak ya.Bukan utk Aariz je.cukup sorang satu 4beradik trmasuk maknye.Owh,utk paknya kene beli sendiri lh jawabnya,sbb tak trmasuk dlm pakej.:D Kad tu mesti emerald yg bikin kan..tau dah…:)
Mekasih aunty RASP atas adiah yang cantiks ni.And kalau u’ols nak tahu,Aryan tengah2 hari buta tu lps sampai je parcel tu dier dh tak nmpak hari gelap ke terang.. Sanggup pakai baju tido yg sis bagi tu dgn seluar dua lapis.Taknak bukak dah time tu..

Ni lah dier nye budak yg pakai baju tido siang hari mcm budak tak mandi tu…:)
Sis,mohon mahap ya,walaupun sis tak bg >blog..tp Ell degil jugak.Bukan apa sis,tanda Ell hargai sesangat.:)
Mekasih kalian berdua..peluk cium utk u’ol ya.
-xoxo-

Tags n Awards~shiela

Posted: 30/04/2010 in awards, blogger, friends, tag

Hadoi..Cik Puan Shiela mambo ni mmg sgt2 menghargai Ell lh u’ols..Tak jatuh2 dr carta penerima anugerah dan tag.Sekali nama paling atas dgn 2 soklan tag dn 4 biji award hah.So apa kata Ell tunjuk kat u’ols secara berjemaah ya..ahakss
Memula Ell amik tag ya..

about ideal guy?


1. How tall should he be?
medium size-yg sedang2 jer

2. What hair colour should he have?
 hitam keperangan

3. What kind of personality should he have? 
beriman, sopan,
speak only when he need to n respect sesama insan

4. Older or younger?
of coz older than me (beza 3 tawon)

5. What film actor should he most be like? 


6. What singer should he most be like?


7. Do they need to cook?
certainly
masak air n meggi pun kira pas lh..

8. What is his best body part?
bola matanya yg kecokelatan itu..

9. What car should he drive?
adalah..biasa2 je

10. What one thing completely turns you on?
Appreciates a home cooked meal -by me. lain dari tu sendiri simpan..:)

11. Who was the guy on your mind when you were doing this survey?
my husband semestinya ๐Ÿ™‚

12. Tag 6 people to do this survey too. 
hoho..yg ni Ell takmo bg 6..Ell nk lebih.U’ols amik eh tag ni.plsss…
*while kneeling

GORGEOUS BLOGGER AWARD


INTERESTING BLOG AWARD

ADORABLE BLOGSPOT



 FRIENDSHIP
Hah hambik 4 sederet tu,tp yg last ni ada tag ya.

1~5 nama samaran kamu
-Elly (most of frens n fmly)
-Ell (in blogsphere)
-mama (my kids)
-cik Elly (hbby nieces n nephews)
 -lily/ili – mcm lily ellen lh plak (ni ada sedare yg tk reti nk menyebut nama ‘elly’,sampai skrng dok panggil lily,yg paling tk best dengar ‘ili’ tuh.adoii apeke buruk na kamu panggil ghupe itu..)

2~5 tarikh paling penting dalam hidup kamu

-2/12 (ulangtahun dilahirkan)
-4/11 (hari kejadian mista hubby)
-3/9 (hari diijabkabulkan)
-20/7 (hari pertama bergelar blogger)
-24/7 (pertama kali bergelar ibu)
dan semestinya setiap hari lahir anak2

3~5 perkara yang kamu buat semalam
-buat kerja2 yg sepatutnya suri rumah lakukan (memasak,menyapu,membasuh etc.)
-makan,mandi,tido,tengok tiwi
-blogging,fesbooking,surfing (internet)
-do some craft for my dotter
-check my kids homework n mengaji

4~5 perkara yang buat kamu gembira
– kids n fmly..
-hugs n kisses from them
-music  on yg membuatkan rasa nak berdansa..:)
-dapat turunkan berat badan..:P
-comments kat setiap posting yang Ell publish.

5~5 drama/filem kegemaran kamu
stardust
hachiko
-up
-austin powers 1,2,3 n yg akan dtg nnt 4
-lord of the rings 1,2,3

6~5 hobi kegemaran kamu
masak n makan..
-tengok movie
-surfing internet(blogging trmasuk skali)
-jln2
membuat craft

7~5 orang yang kamu suker/sayang
-suamiku
-anak2ku
-ibu bapaku
-ibu mertuaku
-kucing2ku ๐Ÿ™‚

8~5 tempat percutian idaman kamu
-disneyland
-dubai
-grand canyon
-new zealand
-egypt

9~5 sebab kenapa kamu jawab soklan2 nie
-saje suka2
-lg pun rasa bertanggungjawab utk menjawab tag ni ๐Ÿ˜›
– nnt rasa bersalah menghantui sbb amik award tp tk jawab tag.
-u’ols mmg suka kan Ell jawab tag
-pasni boleh pass tag ni kat u’ols pulak..

10~10 orang yang kamu nak TAG!!
 -sape2lh u’ols!
-award semua Ell bagi ya.yang aritu tk amik lagi..kecik tau ati..majuk nih.
-tapi kalo u’ols nak award ni,pakej ngan tag ya..hahaha ๐Ÿ™‚


Anugerah Terhormat~

Posted: 01/04/2010 in awards, blogger, friends
Thursday,April 1,2010
a. Thank & link the person that gave you the award.
b. Pass this award onto 20 bloggers youโ€™ve recently discovered and think are fantastic.

Thanks to Ratna untuk Anugerah Terhormat ni.:)Feeling atas stage ni nak ambik award ni.konon2 lah terhormat kan..:P

Ok,nak claim award ni kena regift ke 20 bloggers kan.So, drumroll please….and the award goes to…

Next,i got the Beautiful Blogger Award!!
How sweet is that?

1- Thank and link the person who gave you the award.
 Thanks to Brilliant Marjan ,Adawiyah is owesome person.And I encourage everyone to go check out her site!
Thank you Darling!! 

2- State 7 things about yourself.
This is 7 things about myself
 -I’m an only child aka anak tunggal
-Married at a very young age 
-Have 4 kids 
-Love craft
-Still watch cartoons..:P
 -I’m addicted > facebook
-Love watching movies,learning chanels,travels etc.
(I wish I could spend my time travelling the world)

3- Pass the award to 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.
 Next up are the 15 nominees for the Beautiful Blogger Award!
  -Intan
 Tihara

 4- Contact said blogs and let them know they’ve won the award.
Ok,u’ols yang namanya disenarai hitamkan silalah menempel di blog masing2 ya..Mekasih..:)

Blog,Blogger,Blogging~

Posted: 12/03/2010 in blogger, friends

Friday,March 12,2010

Hi alls..salam jumaat.1st of all Ell nk ucap tahniah pd nephew sbb berjaya mendpt keputusan cemerlang dlm SPM dgn 10A 1B.Tak sia2 usaha kamu selama ni walaupun kekadang terpaksa jaga fishing pond ayah kamu tu..:)

Ok,Ell tepikan dulu pasal nephew tu.Ada pertanyaan utk posting kali ni.U’ols,best sgt ke berblogging ni? n Syok sgt ke jadi blogger? Persoalan ni seeloknya ada pada diri sendiri dan terletak pada hati masing2 sbb apa nk jadi blogger.Adakah sbb nk glemer?tepuk dada tanya selera..

Semenjak dh abis pantang ni Ell ada trfikir samada nk berhenti atau teruskan penulisan dlm blog ni.Bukannya apa,masa yg agak tk menentu membuatkan Ell kdg2 rasa dunia blog ni mcm sket terabai.Ell rasa lebih elok begitu,dr keluarga dn ank2 terabai.:)Tersentap juga hati bila menonton Buletin Utama 7 mac lalu kisah bayi 3bln mati akibat diabaikan oleh ibu bapa yg leka melayan permainan internet.Sehari cuma sebotol susu je yg si ibu beri pd bayinya.kesian kat bayi tu tinggal tulang belulang je.Apa2 pun Ell tetap ambik iktibar diatas kejadian berkenaan.

Sebenarnya penulisan dlm blog ni memerlukan komitmen.kalau hot2 chicken shit (pinjam word sis rasp) susahlah blog nk hidup lama.Alamatnya ‘mati’ tk berkubur lah jawabnya.Sebab tu ramai bloggers yg tak de komitmen dh give up n blog ‘mati’ satu persatu.Tambah pulak skrng ramai yg refer kpd Facebook.
Ell tak naklah mcm tu.Honestly blogging ni buatkan Ell rasa puas sbb boleh membuatkan Ell improve Ell punya knowledge n skill.Pd Ell blogging ni sesuatu yg relax n cool.Kiranya mcm versi baru diary lh gitu.nk meluahkan apa2 pun melalui penulisan blog.Boleh menjimatkn penggunaan kertas..:) Ell rasa lah kan,stp org harus mempunyai sekurangnya satu blog.

Hampir 2thn yg lalu sewaktu Ell mula2 trjebak dgn dunia blog ni,Ell bnyk masa trluang.Bermula dgn membaca artikel2 dn n3s blogger berpengalaman.Sehinggakan Ell rasa blogging ni satu kemestian.Kalau tak dpt menulis n3 tk dpt tido nyenyak disebabkan terlalu lama  (padahal 2-3hari je) membiarkan blog bersawang n bersarang tebuan  . ๐Ÿ˜€

Yang paling best sbg blogger ni bila idea dtg bertubi2.Fuhh! time tulah bnyk n3 yg bersusun dlm draft siap buat autopublish lagi.:) tambah bersemangat bila apa yg ditulis dpt bnyk respon,menunjukkan apa yg ditulis menjadi.Tak delah mcm tulis sendiri baca sendiri.Tp Ell tk kisah pun..mcm lagu ramli sarip tu,AKU MENULIS BUKAN KERNA NAMA..:p(so,tujuan utama Ell bknlh nk glamer)

 Saat yg paling tk best sbg blogger ni bila idea tk mari n readers pun lari..:( Setiap apa yg ditulis nampak salah je dimata sendiri.dan masalah jugak bila nk mengarang ayat jadi tersusun rapi.Ell rasa blog Ell ni bersifat general kan u’ols..if ada apa2 info n resepi yg Ell rasa nk share,Ell akn publish kt sini.Kehidupan Ell pun hanya 60% yg boleh diceritakan.:)Ell sebolehnya nk jadikan gaya penulisan yg tk berat sgt dgn meluahkan segalanya secara santai supaya lebih merasa keakraban antara Ell dn readers blog Ell ni.(sambung lagu ramli sarip) DGN SIFAT KASIH,PADA SESAMA INSAN,DAN MENYATAKAN KASIH SAYANGKU..

Apa2 pun u’ols,Ell seronok jadi blogger walupun suam2 kuku je (Ell pun tak lah kemaruk sgt nk carik followers tp hakikatnye jeles ngan bloggers yg punyai ratusan pengikutnya).Walaupun tak daily update mcm dulu2,tp insya’Allah Ell akn cuba usahakan sekurang-kurangnya sekali dlm seminggu mesti ada posting baru dlm blog Ell ni.Jadi tak lh nnt trputus berhubung dgn u’ols.Kalau tak kerana berblogging ni,taklah Ell kenal u’ols kat luar sana tu.Terima kasih bnyk2 u’ols sbb sudi menjalin silaturrahim dgn Ell  ya.

*smooches n hugs*