Archive for the ‘contest’ Category

>MY SLEEPING ANGEL CONTEST

Posted: 02/03/2011 in contest

>

Oleh:
Telah di Tag Oleh:
Puan Shiela (tq)

 banner contest
1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.

2. Tempat kedua & ketiga akan memenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel.
3. Ader 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.
Inilah syarat2 penyertaan:-
1. Terbuka kepada semua blogger yang berada di Malaysia.
2. WAJIB follow blog aku dan blog sekutu contest ini. Juga men’LIKE’ Rombengan cikLuna (update: sila sertakan id Fb d entry).
3. Sila buat satu n3 yang bertajuk “My Sleeping Angel Contest” dan letak banner contest kat n3 dan di side bar blog korang serta link kan terus ke n3 ini. Jangan lupa copy paste sekali hadiah2 nya pada n3 anda itu.
4. Upload 1 gambar kanak2 yang sedang tidur.., tak kiralah anak sendiri ke, adik, sepupu, anak jiran atau anak kawan pun boleh…, tapi kalau bukan anak sendiri pastikan anda mendapat kebenaran ibubapa kanak2 tersebut. Lagi kreatif cara dia tido lagi best. (sekiranya 2 atau lebih org anak, gunakan satu entry sj, 1 anak-1 gambar)
5. Tarikh tutup: 14 Mac 2011 dan keputusan akan diketahui 7 hari selepas contest ditutup.
6. Tag 5 orang kengkawan anda dan pastikan mereka tahu.
7. Sila tinggalkan link peyertaan anda di ruangan komen.
 Untuk penyertaan 

Gambar 1

Gambar 2

ID Facebook : Elly Maswati Mohd Zan (Lady Ell)


Tag kepada:

>Keputusan GA!!

Posted: 03/01/2011 in contest

>

Attention,attention!!
Sila ambil perhatian,pemenang giveaway anjuran “life of LadyEll” akan diumumkan.Mohon maaf sekiranya ada yang rasa agak lewat.ramai yang tak sabo nampaknya ya.Yelah paham2lhkn, serempak pulak dgn hal anak2 sekolah ni.
Anyway,mula2 sekali Ell nak ucapkan terima kasih banyak2 sebab tak sangka ramai yang sudi nak join GA Ell ni.
 Tengok ha…balang ni sampai tak muat dah.Terharu jugak seh.Tak sangka camni ramai, padahal baru 1st time Ell buat GA ni.

  Makanya terpaksa ganti bekas yang lebih besar supaya selesa nak gaul2 nanti.So,Ell curah dalam tudung saji ni ha..:) haha tudung saji u’ols…
 Tudung sajipun,tudung sajilah…janji boleh *kocok.Ni dh lepas dikocok2 dan digaul2 n ready untuk dicabut terus.

 Tangan2 kepunyaan 3 orang ank2 Ell.Tp kenapa cabut 3 bukan 2. Haa..Memandangkan ramai na yang menjoinkan diri,fikir punya fikir Ell dengan sukahati tambah satu lagi sebagai saguhati.
Pemenang pertama diperoleh cabutan dr anak Ell yang pertama,ke2 dari cabutan anak ke2 dan saguhati dari anak ke3.
Cuma perhatian Ell mintak buat semua yg join GA ni, bahawa setiap cabutan yg dicabut adalah dengan 100% telus spt diatas..dijamin tiada pilih kasih watsoeva. Jd jgnlh ada sesiapa yg rasa ragu2 ya. Apa2 pun Ell tanggung. 
K, setelah cabutan dibuat….dan mereka yang bertuah itu adalah….(drum roll plss)

 PERTAMA
(ImanMom)
KEDUA
(EmyOmar)
SAGUHATI
(CikEzy)
So,tahniahlah Ell ucapkan pada mereka yg berjaya.Sila email kan alamat dan no tepon ke

lady.ell@hotmail.com

Dan bg mereka2 yg kurang bernasib baik pd kali ini…lain masa bleh cuba lg InsyaAllah.Jangan serik nak join lagi cnts or GA anjuran Ell nanti(kalau ada). Bg Ell apa yg penting yg juga merupakan tujuan sebenar dibuat GA ni adalah utk meramaikan lg kenalan semata. Ell harap lepas2 ni bg sesiapa yg sudi diantara uol’s semua agar perkenalan serta persahabatan yg ada ini dptlh diteruskan ya.

Lastly, sekali lg Ell ucapkan ‘terima kasih’ buat uol’s semua…
*kocok
  1.mecampuradukkan (mengaduk) kad atau daun terup.
  2 mengoncang-goncangkan sesuatu (botol dll) supaya isinya sekata

>

STICKY POST
SCROLL KEBAWAH UNTUK ENTRY BARU

AsSalam….

Memandangkan bulan ni adalah bulan istimewa Ell,dengan murah hatinya Ell nak bagi hadiah untuk u’ols.Dengan rasa rendah diri juga,Ell menjemput u’ols untuk ramai2 menyertai giveaway anjuran Ell ni ya.
Caranya:-
1.Buat n3 di blog anda mengenai giveaway ni dengan tajuk :LadyEll buat Giveaway,JOM JOIN!!
dan hantarkan url link anda di ruangan komen post ini.(1 point)
2.Follow blog “Life of ladyEll” (1 point)
3.Tag rakan anda sekurang2nya 2 orang (1 point)
4.Letak gambar banner beserta link giveaway ini di sidebar anda (1 point)
Sekiranya keempat-empat langkah ini berjaya anda ikuti,anda telah mengumpul 4 points dimana lebih besar peluang untuk anda menang.

Syaratnya:-
1.Sesiapa saja yang bergelar blogger dan mempunyai alamat di Malaysia,layak  menyertai.Kalau duduk oversea pun boleh tapi ada alamat Malaysia ya.
2.Tarikh giveaway ini berjalan serta merta mulai sekarang sehingga 30 Disember.
3.Hadiah surprise menanti bakal pemenang.dan hanya seorang yang akan dipilih.Tapi bergantung pada penyertaan,jika ramai penyertaan maka hadiah saguhati akan diadakan.
4.Pemanang akan dipilih random melalui cara “cabutan bertuah”.
5.Pemenang akan diumumkan secepat mungkin setelah tamat giveaway ini.Insya’Allah..
Ok,Good Luck!!

UPDATE PESERTA


KLIK SINI

GA ini secara rasminya telah
DITUTUP
terima kasih kepada semua para peserta.

>Hadiahnya ialah~

Posted: 17/12/2010 in contest

>

Assalamualaikum…
Untuk beberapa hari yang akan datang Ell tak de kat rumah,so kan mengalami sedikit kesukaran untuk mengupdate blog mahupun update nama2 peserta GA.Harap maklum ya,mungkin sehingga 20 december.Apa2 yang akan diupdate mungkn selepas 20 hb.
Ok hari ni dah tak surprise lagi lah sebab Ell nak reveal hadiah untuk pemenang GA.
So,inilah hadiah nya berupa barang perhiasan rumah,terutama dinding rumah u’ols..heheh
 
 Kedua2 barang ini akan jadi salah seorang 2 orang yang join GA Ell.
 Mengikut nilai,penyangkut kunci ini adalah hadiah pertama akan Ell poskan kepada pemenang pertama yang bertuah.
 Jam dinding kayu adalah yang kedua untuk pemenang kedua yang bertuah yang berjaya dicabut namanya.Bukan cabut nyawa ya..hehe
Ok,dah tau apa hadiahnya,Walaupun tak seberapa,Ell harap u’ols akan suka dan terima seikhlas nya seperti mana Ell ikhlas beri pada u’ols nanti ya.Terima kasih…♥

>Balang Itu~

Posted: 15/12/2010 in contest

>

Hello…
Ok,nama2 u’ols yang dah joined GA anjuran “LADYELL” tu dah dimasukkan kan kedalam balang ni sebagai pemanis dan penyedap GA.Nanti bila time nak cabut undi tu,baru digaul2 sebati untuk mendapatkan pemenang utama (dan kedua) sebagai penyeri dan penyedap yang berjaya merangkul hadiah yang agak bernilai (sebab ada harga).
Oh,disebabkan printer Ell tu dah kehabisan ink,makanya dengan kasih sayang Ell menulis nama u’ols handmade je.Gigih tak gigih u’ols..bukan senang rupanya nak anjurkan Cnts atau GA ni ekk.Pastu yang memandai pulak dengan baik hatinya bagi 4 points kat tetiap nama.Heheh hambik….3 copy lagi kene tulis nama.Kalaulah ada robot..boleh disuruh je.Ini tidak,dah terkulai2 tangan ni dek kerana menulis beratus2 nama.Sib baik teringat time ni.Kalau dah tamat GA baru nak menulis..mau fengsan lah.
Apa2 pun banyak2 terima kasih kat u’ols yang sudi join dan akan join GA ni ya.
 
 

>Dnialicious Giveaway

Posted: 09/12/2010 in contest

>

 
Penganjur yang sweet:
Link Contest:DISINI
Hadiahnyaaaaaaaa..
 


1st prize

CHOCOLATE in box of 24pcs(Worth RM30+postage RM10 = RM40)!!

2nd prize
CHOCOLATE in box of 12pcs(Worth RM15+postage RM 10 = RM 25)!!

3rd prize

CHOCOLATE in box of 9pcs(Worth RM10+postage RM 10 = RM 20)!!

Yg paling best, korang boleh tulis ape yg korang nak atas tu. mana tau boleh bg kat somebody special.

Yang lagi menarik!!
Every contestant akan dpt 10% discount untuk 1 kali pembelian mana2 choc dari dnialicious (kecuali yg sudah ada discount atau dalam promotion)..
So everybody is the winner! ^_^

[ 3 lucky winner, 1st prize untuk entry yg paling menarik!! ] 

**Terbuka untuk everyone seluruh Malaysia sbb chocolate ni boleh dipos!! =)
**Share giveaway ni ngan kwn2 u olz. sng je just tkn button share Facebook kat bawah post ni..mudah dan pantas =)
Sng je nk join..
1. Just jadi FOLLOWER blog Dnialicious.
2. Buat 1 POST yang menarik pasal giveaway ni ngan gmbr kt atas ni
3. LINK kan blog ni kat blog korang.

                              4. COMMENT kat post ni n bg link post korang tu ^_^
Nampak sedap coklat ni..gud luck utk saya…

>CahayaMyLife Giveaway

Posted: 09/12/2010 in contest

>

banner giveaway
Blog Refferel: ANIN
Link Contest : DISINI
Jom tinjau syarat2nye:-
  1. Rakyat Malaysia dan berada di negara Malaysia. [Giveaway akan datang insyaAllah terbuka untuk semua :-D].
  2. Follow blog cahayamylife.
  3. Copy banner giveaway yang ada di sidebar blog ni dan letakkan di sidebar korang. [Mudah orang lain nak join]
  4. Buat entry pasal giveaway ni je. Tak payah berjela sebab pemenang random je.
  5. Tulis blog referral korang dalam entri.[Sebagai langkah menaikkan trafik kawan-kawan yang dah join]
  6. Selepas siap, sila tinggalkan link entry anda di bahagian komen bawah yer. Kalau kotak komen bermasalah, sila beritahu dengan klik di bahagian ‘Klik untuk pertanyaan’ di atas ye. Pemberitahuan melalui Kotak Sembang tidak dilayan.
Hadiahnya cuma Handmade chocolate yang mana confirm Halal.
Pemenang hanya Dua orang yang bertuah.
Updated!=Alhamdulillah, coklat untuk pemenang dah siap di’order’.Tinggal tunggu siapa pemenang je la. :-D

Jadi All The Best kepada yang menyertai. Syukran.

RM20 semenanjung Malaysia
RM24 Sabah/ Sarawak