Archive for the ‘blogger’ Category

>update jap..

Posted: 29/10/2010 in blogger, family

>

 Gi jengah SINI tengok apa yang dah diupdate..
🙂
Meh lah korang tengok si KONON yang kononnya mcm bagus ni kan..:D
seterusnya..
Advertisements

Suami ku sudah terjebak~

Posted: 28/10/2010 in blogger, family
Hello..
Selamat pagi sayang..ngee..n3 ringkas je ah.
Abislh nnt ank beranak tak cukup mkn pakai.Dah mak bapak nye duk pakat jadi blogger.Aduhai,kesian..mintak2 ank2 cukup kasih sayang.;)
U’ols,hsbn Ell dh bikin blog.Buat main2 kata dia.Tah hape kesah blog die tah..Ape,Shuttletalk? gitu le gamaknye.Sape2 peminat badminton bleh arr berkawan2 ngan hsbn Ell ni.Nak share apa2 yg patut…jgn segan silu dn malu2.Eh tapi katanya ada gak sket2 cite pasal life die + lain2 cite yg nk dikongsinya..termasuk cite bini ngan ank2 die ler..:) pastu melabel bini tak agak2 yg katanya mcm sape? Kim Kardashian (virsion yg tk berapa besar)..hahaha lawak betul!! tp i trsipu2 malu…:P
So,u’ols kiranya ni n3 nk promote blog laki sendiri ar ni.Silalah mengintaikan diri yer.Meh la support blogger baru…
Nama blog pun ada style..:) i like…lps ni bleh ke nk panggil en shuttle..heheheh
Bismillahhirahmanirrahim…
Alhamdulillah dapat lagi satu award drpd seorang sahabat SHIELA .Bukan calang2 award ni tau,Award IBU MITHALI.
 
 Aduhai,terharu sungguh kalo betul Ell dapat anugerah mcm gini.jauh sekali kalo nak diiktiraf ke Ell ni ha.Org kata ibu mithali ni mesti seorang yang mempunyai sifat2 yang takwa dan ciri2 pengorbanan terhadap perkembangan ank2.Sanggup bersusah payah demi memjadikan ank2 seorang yang berjaya kepada negara dan masyarakat.Tapi itu semua mesti didalam didikan dan cara islam.dan apa2 lagi lah ciri2 nya yang menjurus kepada pengorbanan dalam agama.Apa2 pun mekasih la Pn Shiela yer..
Dan sememangnya ibu2 mesti dihargai.kerana ibulah yang tak putus2 mengiringi doa dan restu yang menjadi pendorong kejayaan anak2.Dan semestinya juga u’ols ni yang bergelar ibu layak menerima anugerah ni dari blog Ell ni.Ibu yg mana tak nak tengk kejayaan ank2 kan…
Dah bebel2 yang tak berapa nak panjang ni, Ell serah kan lh Anugerah ni kepada u’ols yang membaca.Terima kasih.Tapi u’ols ni, kalo tak di senaraikan nama takmo amik kan…sukati u’ols lah.tapi Ell ikhlas memanjangkan award ni.Dan pls jgn kecikkan hati Ell ni yer..sudi2 lah terima.
Assalamualaikum..
Walau siapapun gadis ini,samada u’ols kenal atau tidak, mari sama2 kita sedekahkan Al-fatihah buat insan yang bernama  Siti Nor Izzah Shahdan, 21.Beliau adalah seorang blogger muda yang menghidap penyakit tulang reput sejak dari kecil dan kini menghadap Ilahi akibat kemalangan jalanraya.
laporan berita di MyMetro:-
PASIR MAS: Seorang gadis yang menghidap penyakit tulang reput terbunuh selepas dihempap kereta dinaikinya bertembung dua kenderaan lain dalam kemalangan di Kampung Padang Licin, Rantau Panjang, 
 petang kelmarin…..SETERUSNYA…
 U’ols boleh jengah blog beliau dan baca hasil2 tulisan beliau DISINI.
Ell terbaca satu n3 beliau yang bertarikh 25 Julai 2010 (ahad) agk menyentuh jugak kerana n3 tu mungkin luahan ikhlas beliau.Bait2 katanya menggambarkan seolah2 beliau mmg nak meninggalkan dunia blogging buat selamanya.BACA DISINI. 
7 Ogos 2010 adalah posting beliau yang terakhir didalam blog selepas beliau menemui ajal pada 9 Ogos dan berita ini dikeluarkan pada 11 ogos 2010.Semoga tulisan dan luahan beliau menjadi kenang-kenangan sehingga disuatu masa..
Al-Fatihah~
Dengar berita kematian selalunya sangat menginsafkan Ell.Dikala ini hampir menitiskan airmata kerana tak tahu berapa lama lagi hayat yang bakal ditempuhi..
Ucapan takziah dan Al-fatihah memenuhi kotak shoutbox beliau…
Semoga beliau ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman…

Tag tapi Contest..?!

Posted: 12/05/2010 in blogger, contest, tag
SENYUMAN PALING MENAWAN~
Itulah dia nama kontes nyer.Untuk PN SHIELA terima kasih krn telah menge’tag walaupun tanpa rela.Ok,mcm ni..yang Ell fahamlahkan,kontes ni sebenarnya terbuka pada sesiapa saje..tp cara die lain sket.U’ols masuk kontes ni,lps tu u’ols kena tag pulak blogger lain untuk join kontes ni,minimum 4 org.Tapi kalau followers u’ols tak ramai..2org pun kira aci lh tu.Lepas tu,yg dh kena tag tu dgn ‘terpaksanya’ kena join lh kontes ni..kalau tak akan dikenakan saman…(yg ni tipu kot..) .Sila rujuk rules diblog MISS CHENTA
 banner penganjur kontes mesti letak…(tdk diwajibkan)
Owh,senyuman menawan yang ikhlas adalah diperlukan.Uiih,redho jelah dh kene tag,mana nak cekut gambor senyum menawan nih.Sebenarnya  pemilik blog ni tak suka nak tayang muke lebih2..maklumlah pemalu sikit orgnya.. hahaha

Ini adalah senyuman ikhlas, seikhlasnya dari pemilik blog.
KENAPA SUKA SENYUM?
kerana:-
~senyum itu sedekah,sedekah itu ibadah dan dapat pahala..:)
~senyuman menunjukkan kegembiraan dan kebahgiaan
~senyuman selalu menyejukkan hati.kalau org tengok kita senyum otomatik org pun akan senyum rite?
~senyuman sesuatu yang indah dan mempersona..
~nak amik gambar..mesti senyum..:)
Nak tag sape ekk..Kalau dapat u’ols yg jarang upload gambar muke sendiri..
Aduh,susah nak pilih sapa..takut nnt u’ols mcm trpaksa plak.
Pada u’ols yang tak kena tag tu,tp berminat nak join kontes,sila ke blog MISS CHENTA.untuk maklumat terperinci.Tarikh tutup adalah pada
20 MEI 2010.

Award ber-Pakej~

Posted: 08/05/2010 in blogger, tag

AWARD KE-1
dr KUCING KUYUP (bukn nama sebenar)
Khas utk semua blogger katanya.Ada 2 pilihan n ikut kesesuaian u’ols.Disebabkan Ell ni tamak,Ell amik dua2..:)Apa2 pun mekasih…

AWARD KE-2 & TAG KE-1

Award yang ini bukan saje2 di beri ya.Ada soalan ikut sesedap rasa..(bab makan ler) Kalau award nya dh rupe apron,tentulah soalannya tentang masak memasak ye dok.:)
3 jenis lauk pauk yang suka dimakan..
-gulai asam pedas.tak kiralah apa jenis ikan pun
-daging masak kicap cili padi
-ayam/daging/ikan masak gulai lemak cili padi.(adoi mak aih,leleh ayaq liur nyebut mknn ni)
3 jenis pencuci mulut yang paling best yang penah buat
-puding karamel
-puding koktel
-puding roti bakar
3 jenis biskut time raya
 jujur tak penah buat biskut raya..:) tp kalau yg suka..
-biskut mazola/kacang
-choc chips n wlnut cookies (mcm f.amos tu)
-biskut cornflakes
3 orang kawan lagi…
AWARD KE-3 & TAG KE-2

dr CIK PUAN SHIELA (org yg sama gak..)

Apa yang bermain difikiran korang sekarang??
-Nak masuk jamban! sape nak tengokkan Aariz nih..:D
Nama samaran korang??
-LadyEll
Berikan 3 orang yang anda sayang
-My hsbn dh tentu
-Mak,Abah & Mak(mil)
-Marsha,Dina,Aryan & Aariz (ank2). (Dh brapa ramai dh ni..)

Panggilan untok si dia??
-Abang (standard arr org melayu..)
Hadiah yang korang impikan dari orang tersayang??
– Apa ekk,ermm dpt hadiah brefcase yg penuh dgn duit. Senanglh Ell nk mnggayakan..
Blog mana yang korang suker follow??
 -Eh,blog yang Ell follow ler..kalau tk ske tak de nye nk follow..
TAG pada 15 blogger yang lain
Ell bg pada 15 followers baru blog Ell ni ya..
-Ladyelle (y la nickname kamu sama dik….)
-Lynn Hamzah
-Leily/ummi Alya Husna
-Sillyloo
-Mytafa
-Zaradegreat
-Fatin Razali
-Mimi@larradanish
-Naim husni
-Ain budak baik
-plain jane
-sekamar rindu
-Jaya jr
 TAG KE-3

dr sapa tah,tak ingat dah..

A-assalamualaikum..
B-buat baik dibalas baik,buat jahat orang tak suker..
C-cincai lah eh nak buat apa
D-dah kena tag tak boleh nak ngelak nye
E-eh,syok jugak buat tag ni ape
F-forget me not lh katanya
G-garang? ya aku mmg garang,kadang2 boleh naik antu jugak ler
H– hahahaha..ketawa penawar duka,bnyk ketawa awet muda.
I-ish! bermadah pujangga pulak gamaknya
J-jalan-jalan hujung minggu ngan keluarga
K-kalau malas lepak kat rumah je ler
L-lama2 terperuk dalam rumah pun wat mende nyer..
M-masak makan,makan tido, itu je lah keje nyer..
N-nak makan cendol atau abc time panas2 camni
O-oh,kalau ada yg sudi nak belanja,sangat berbesar hati..
P-pi lh cepat.tak sabar ni..
Q-queen contrl? oh tidak..’saya seorang isteri misali..’:P
R-rasa2 boleh tak mintak up elaun lagi..
S-sayang emak,sayang abah,sayang laki,sayang ank2..sayang mak mertua saaayaannng semuanya.
T-tak tergamak nak melukai hati mereka
U-udah ler tu..tak tau lagi nak jawab aper
V-vavava..vanakem
W-welkem
X-x-tra merapu nmpaknye
Y-yo yo wuzzup
Z-zakat..jgn lupa bayor.
 Tag ni ala2 latok karangan lh gitu eh.Yang berkaitan ngan u’ol dan fmly shaja.U’ols nak ke wat tag nih? hambikkk ler…
Cukup untuk harini…esok buat tag yg lain pulak ye..banyak na pending tag nih.hadoiii… Tapi tu lah dier,org kata hidup berhutang hati tak tenang..jgn risau..akan ku langsaikan hutang tag tu yer..:)
 Oh ya,hampir dah nak terlupa..untuk satu lagi tag dr PN SHIELA tu,sila klik 
 kat situ ada jawapannya..tu dia pn shiela..dh setawon lebih tag nih.tak caya gi lah tengok..:)

Tag n Award again~

Posted: 03/05/2010 in awards, blogger, tag
Tag from sis Rasp
1. go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. select the 8th photo in that folder.
3. post that photo with the story behind it.
Kalau u’ols perasan kat side bar Ell ni ada beberapa gambar yg berkaitan badminton.Tu sebenarnya aktiviti tetap hsbn Ell.Dia passion sangat dgn badminton nih.Seminggu 4-5 kali adalah perkara wajib.
Kalau nak citer berdasarkan gambar ni,dulu Ell pernah buat n3 pasal hsbn Ell organizekan badminton tournament kat Pontian ni.Jadi Ell pun tak koser nak ulang siar,u’ols KLIK je kat SINI.
4. then challenge 8 blogging friends to do the same.
-shiela
-rini
-myra
-dzana
-lya
-puan tak comei
-yann
-lieya
Ok,next is award yg sweet ni.Mekaseh sis ya.Tanpa segan silu Ell amik award nih.:) Tapi jgn amik sesaje..mesti jawab tag kan..
10 things that makes me happy lalalalalala….
1.anak2 n family sihat
2.dikelilingi orang yang disyang
 3.peluk cium dari orang2 tersayang
4.lawak yang menghiburkan sampai ketawa trbahak-bahak
5.try sesuatu yg baru n menjadi.tak kiralah memasak ke,buat kraft ke..
6.setiap komen yg u’ols beri dlm n3,rasa dihargai.
7.tengok orang lain happy
8.kalaulh dpat turunkan berat badan.sekarng ni berat bdn tk ideal.
9.dengar music yg happy
10.boleh jadi sahabat yang disenangi.:)
10 bloggers seterusnya yang terpilih
-ratna
-ninaneno
-shiela
-mamarempit
-tihara
-myra
-finee
-ct rahani
-diana
-bspotgurl



*Haaa..kan dh kena.”namamu kini jadi sebutan” Tulah die,u’ols ni kalau tk list kan nama sorang kesorang,buat donno je kan.U’ols amik ni dgn awards yg 30 April tu sekali ya. Amik tau!!