Archive for the ‘awards’ Category

Bismillahhirahmanirrahim…
Alhamdulillah dapat lagi satu award drpd seorang sahabat SHIELA .Bukan calang2 award ni tau,Award IBU MITHALI.
 
 Aduhai,terharu sungguh kalo betul Ell dapat anugerah mcm gini.jauh sekali kalo nak diiktiraf ke Ell ni ha.Org kata ibu mithali ni mesti seorang yang mempunyai sifat2 yang takwa dan ciri2 pengorbanan terhadap perkembangan ank2.Sanggup bersusah payah demi memjadikan ank2 seorang yang berjaya kepada negara dan masyarakat.Tapi itu semua mesti didalam didikan dan cara islam.dan apa2 lagi lah ciri2 nya yang menjurus kepada pengorbanan dalam agama.Apa2 pun mekasih la Pn Shiela yer..
Dan sememangnya ibu2 mesti dihargai.kerana ibulah yang tak putus2 mengiringi doa dan restu yang menjadi pendorong kejayaan anak2.Dan semestinya juga u’ols ni yang bergelar ibu layak menerima anugerah ni dari blog Ell ni.Ibu yg mana tak nak tengk kejayaan ank2 kan…
Dah bebel2 yang tak berapa nak panjang ni, Ell serah kan lh Anugerah ni kepada u’ols yang membaca.Terima kasih.Tapi u’ols ni, kalo tak di senaraikan nama takmo amik kan…sukati u’ols lah.tapi Ell ikhlas memanjangkan award ni.Dan pls jgn kecikkan hati Ell ni yer..sudi2 lah terima.

Dapat award~

Posted: 30/08/2010 in awards
Salam…
2-3 hari ni Ell tidak berada dalam keadaan sihat.Bulan2 puasa ni kene semput lak,rasa tak berdaya..Tak pelah,belah pagi ni Ell update pasal award je lah.. Award ni tak de soalan2..so rengkas jelah.Mekasih Sheila..
Jadi sesiapa yang singgah sini sila ambil tanpa segan silu yer.Jangan malu2..Ok alls,Ell mmg dh tak larat nih.so,sudikan diri yer..
Bye..

Awards~untuk u’olss

Posted: 14/07/2010 in awards
hai….
Hari ni Ell susun award depan u’ols jelah.Takde n3 yg best2 pun.Tapi awards ni seiklhlasnya utk u’ols eh.jangan tak ambik tau..Nanti Ell majuk.:P
AWARD 1:-
 terima kasih shiela diatas pemberian ‘cute blogger’ award ni..
mcm lh kiut sgt Ell ni sampai dpt award cenggini..anyway thnx..:)
AWARD 2:-

DARI RASP

  Award ni bersyarat..tapi tak lh susah mana,cuma berat jugaklh nak bubuh ayat2 cinta memuja2 tu..ahakss
1. Anda mestilah memuji si pemberi award.
~thank u my sista  yg manis..merangkap ibu kepada anak angkatnya Aariz yang kukandungkan 9bulan dn sekarang usianya dah nak masuk 6bln. ๐Ÿ™‚ Sebenarnya takde list pun nama Ell menerima award ni,tp kalo dh perasan bestest n greatest blog,Ell tak segan silu ambik jelah.Eh tapi sis kata utk semua kan…You are lovely women n caring mother lah sis…mmuahhh


2. Bagi award ni pada 10 blog yang lain.
Part yang nak menyenaraikan nama soraang ke sorang ni mmg selalu problem..But if u’ols rasa u’ols dah memollow blog Ell ni,silalh ambil award ni ya..U’ols mmg punyai the bestest blog,kalau tak masakan followers u’ols berpuluh,malah beratus n ada yg beribu2..So,sudikanlh diri..:)

3. Beritahu mereka yg mendapat award.
Part ni pun selalu menjadi keberatan..Kalau ada time Ell singgah blog u’ols sorang kesorang,untunglh tu..kalo tidak..sape2 yg baca ni ambik jelah.
4. Bagaimana anda digelar blog yg best dan great?
Ermmm…susah gak nak explain ni.U’ols tolong nilaikn bleh tak?Rasanya tak sampai lg bestest n greatest tu..
AWARD 3:-
DARI SHIELA

friendship rose
mekasih ya shiela,apalah sgt erti bunga ni..lebih berharga persahabatan kita ni.Pls jgn cemarinya ..
lv u bebe..:)
Buat u’ols yang bergelar SAHABAT sila ambil jambangan bunga kaler pink yang sweet ni.Walaupun bersahabat dialam maya,tapi sebenarnya lebih memahami erti persahabatan dari sahabat yang dah kenal lama dialam nyata,tapi kadang2 bnyk menyinggung perasaan….
AWARD 4:-
DARI SHIELA

:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::
PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.
FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.
LOGO bulat berkelip-kelip

jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

Ok,award ini adalah untuk semua yang bergelar blogger ya.Sesiapa je yg terbaca dan ternampak kerlipan2 award ni tolonglh ambik.Mmg ada paksaan disitu sbb u’ols mmg kretip,kalau tk,tkkn u’ols boleh menulis blog pastu kemain berhias2 lg kat sidebar tu kan..Itu adalah tanda2 kekretipan..:)
Oh ya,untuk mengcopy,sila klik pd gambar utk terus ke link pembuat award.
Terima kasih..
JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)

Aku yang Istimewa~(awards)

Posted: 29/05/2010 in awards, tag
Wahahaha..huh,tajuk tak agak2.
Sini2 nak tayang award nih.U’ols pun dapat lah…Meh datang amik.
(1).
sunshine award
received from:-YAN
“The Sunshine Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blogging world.” The rules once this award is received are as follows:
 i- nominate 12 more bloggers
ii – put the logo onto ur sidebar or within a post
iii – link the nominees within ur post
iv – let the nominees know the hv received this award by commenting on their respective blogs.
v – share the love and link to the person from whom you have received the award

Part yg nak memilih penerima award seterusnya selalu jadi susah buat Ell.Rasa serba salah n tk kena.Untuk award ni Ell passing pd semua kenalan blogger.U’ols mmg sangat2 memberi inspirasi buat Ell,lebih2 lg bloggers muda skrng ramai yg hebat2 n sangat creative.U’ols sungguh brbakat..sangat kagum ngan u’ols..Dan pada semua yg lain2 tu,u’ols pun memberi inspirasi sebenarnya..kagum dengan u’ols yang berjaya mengupdate blog setiap hari.Itu juga memerlukan creativity.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(2.)
 friendly blogger award
received from:- SHIELA

1. suka melukis tak?
suka gak lah sket2..
2. bosan bosan suka wat ape?
layan anak2,for sure takkan pernah bosan..

3. kenapa siput babi jalan lambat? haha :DD

ell mana lh tau u’ols,dh soklan ghupe ini ell jawab ikut sedap tangan jer lah yer…
sbbnya siput babi belendir n melekit.u’ols imagine arr kalo kaki terpijak kat lumpur tu..tentu berat nak angkat kaki kan..n jalan pun jadik lambat..

4. cute tak orang yang bagi award nih?
ofcoz cute…jeles ngan size pinggang suar die yg 26-27 itu walopun anak die 2..

uuwaaa..

5 orang yang saye nak tag ialahโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.

1.RASP
2.DEE
3.TIHARA
4.NINANENO
5.BSPOTGURL
U’ols mmg sgt friendly,kalau tak masakan u’ols antara 10 pengomen blog Ell ni.
Thanx ya..
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
From SHIELA ada lagi satu tag:-
hutang dulu ya beb..:P

(3)
blogwalking award 2010
received from :- SHIELA

U’ols mengaku u’ols antara 130+ org yg telah memollow blog Ell ni? Yes,award yg besar ghupe tapak kaki king kong ni kepunyaan u’ols SEMUA ya.Sila2..jgn malu2….kalo bleh sarung.. u’ols sarung,kalo tidak tempel je kat blog yer..:P
U’ols mmmg rajin blogwalking kan,kalo tak takkan sampai ke blog Ell ni ha..

Ya ampun…azabnya nak siapkan n3 ni.U’ols jangan tak caya dh 4 hari tau asek type save,type save..harini baru publish.Apa taknya,baru type sepatah ada je hal nak kene settle.Itu pun nak pass tag/award ni main pukal je kat semua blogger yg ada dlm bloglist Ell.Yang dh ber’type  nama tu tk sempat nak link kan..mahap ye u’ol…Sudi2kan lah minum air ‘sudi’ mengambil ya..:)
*air sudi = air tin special sempena memperingati penyanyi sudirman awal tahun 90an.(ingat tak?)
JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)

Tag n Award again~

Posted: 03/05/2010 in awards, blogger, tag
Tag from sis Rasp
1. go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. select the 8th photo in that folder.
3. post that photo with the story behind it.
Kalau u’ols perasan kat side bar Ell ni ada beberapa gambar yg berkaitan badminton.Tu sebenarnya aktiviti tetap hsbn Ell.Dia passion sangat dgn badminton nih.Seminggu 4-5 kali adalah perkara wajib.
Kalau nak citer berdasarkan gambar ni,dulu Ell pernah buat n3 pasal hsbn Ell organizekan badminton tournament kat Pontian ni.Jadi Ell pun tak koser nak ulang siar,u’ols KLIK je kat SINI.
4. then challenge 8 blogging friends to do the same.
-shiela
-rini
-myra
-dzana
-lya
-puan tak comei
-yann
-lieya
Ok,next is award yg sweet ni.Mekaseh sis ya.Tanpa segan silu Ell amik award nih.:) Tapi jgn amik sesaje..mesti jawab tag kan..
10 things that makes me happy lalalalalala….
1.anak2 n family sihat
2.dikelilingi orang yang disyang
 3.peluk cium dari orang2 tersayang
4.lawak yang menghiburkan sampai ketawa trbahak-bahak
5.try sesuatu yg baru n menjadi.tak kiralah memasak ke,buat kraft ke..
6.setiap komen yg u’ols beri dlm n3,rasa dihargai.
7.tengok orang lain happy
8.kalaulh dpat turunkan berat badan.sekarng ni berat bdn tk ideal.
9.dengar music yg happy
10.boleh jadi sahabat yang disenangi.:)
10 bloggers seterusnya yang terpilih
-ratna
-ninaneno
-shiela
-mamarempit
-tihara
-myra
-finee
-ct rahani
-diana
-bspotgurl



*Haaa..kan dh kena.”namamu kini jadi sebutan” Tulah die,u’ols ni kalau tk list kan nama sorang kesorang,buat donno je kan.U’ols amik ni dgn awards yg 30 April tu sekali ya. Amik tau!! 

Tags n Awards~shiela

Posted: 30/04/2010 in awards, blogger, friends, tag

Hadoi..Cik Puan Shiela mambo ni mmg sgt2 menghargai Ell lh u’ols..Tak jatuh2 dr carta penerima anugerah dan tag.Sekali nama paling atas dgn 2 soklan tag dn 4 biji award hah.So apa kata Ell tunjuk kat u’ols secara berjemaah ya..ahakss
Memula Ell amik tag ya..

about ideal guy?


1. How tall should he be?
medium size-yg sedang2 jer

2. What hair colour should he have?
 hitam keperangan

3. What kind of personality should he have? 
beriman, sopan,
speak only when he need to n respect sesama insan

4. Older or younger?
of coz older than me (beza 3 tawon)

5. What film actor should he most be like? 


6. What singer should he most be like?


7. Do they need to cook?
certainly
masak air n meggi pun kira pas lh..

8. What is his best body part?
bola matanya yg kecokelatan itu..

9. What car should he drive?
adalah..biasa2 je

10. What one thing completely turns you on?
Appreciates a home cooked meal -by me. lain dari tu sendiri simpan..:)

11. Who was the guy on your mind when you were doing this survey?
my husband semestinya ๐Ÿ™‚

12. Tag 6 people to do this survey too. 
hoho..yg ni Ell takmo bg 6..Ell nk lebih.U’ols amik eh tag ni.plsss…
*while kneeling

GORGEOUS BLOGGER AWARD


INTERESTING BLOG AWARD

ADORABLE BLOGSPOT



 FRIENDSHIP
Hah hambik 4 sederet tu,tp yg last ni ada tag ya.

1~5 nama samaran kamu
-Elly (most of frens n fmly)
-Ell (in blogsphere)
-mama (my kids)
-cik Elly (hbby nieces n nephews)
 -lily/ili – mcm lily ellen lh plak (ni ada sedare yg tk reti nk menyebut nama ‘elly’,sampai skrng dok panggil lily,yg paling tk best dengar ‘ili’ tuh.adoii apeke buruk na kamu panggil ghupe itu..)

2~5 tarikh paling penting dalam hidup kamu

-2/12 (ulangtahun dilahirkan)
-4/11 (hari kejadian mista hubby)
-3/9 (hari diijabkabulkan)
-20/7 (hari pertama bergelar blogger)
-24/7 (pertama kali bergelar ibu)
dan semestinya setiap hari lahir anak2

3~5 perkara yang kamu buat semalam
-buat kerja2 yg sepatutnya suri rumah lakukan (memasak,menyapu,membasuh etc.)
-makan,mandi,tido,tengok tiwi
-blogging,fesbooking,surfing (internet)
-do some craft for my dotter
-check my kids homework n mengaji

4~5 perkara yang buat kamu gembira
– kids n fmly..
-hugs n kisses from them
-music  on yg membuatkan rasa nak berdansa..:)
-dapat turunkan berat badan..:P
-comments kat setiap posting yang Ell publish.

5~5 drama/filem kegemaran kamu
stardust
hachiko
-up
-austin powers 1,2,3 n yg akan dtg nnt 4
-lord of the rings 1,2,3

6~5 hobi kegemaran kamu
masak n makan..
-tengok movie
-surfing internet(blogging trmasuk skali)
-jln2
membuat craft

7~5 orang yang kamu suker/sayang
-suamiku
-anak2ku
-ibu bapaku
-ibu mertuaku
-kucing2ku ๐Ÿ™‚

8~5 tempat percutian idaman kamu
-disneyland
-dubai
-grand canyon
-new zealand
-egypt

9~5 sebab kenapa kamu jawab soklan2 nie
-saje suka2
-lg pun rasa bertanggungjawab utk menjawab tag ni ๐Ÿ˜›
– nnt rasa bersalah menghantui sbb amik award tp tk jawab tag.
-u’ols mmg suka kan Ell jawab tag
-pasni boleh pass tag ni kat u’ols pulak..

10~10 orang yang kamu nak TAG!!
 -sape2lh u’ols!
-award semua Ell bagi ya.yang aritu tk amik lagi..kecik tau ati..majuk nih.
-tapi kalo u’ols nak award ni,pakej ngan tag ya..hahaha ๐Ÿ™‚


Award kitar semula~

Posted: 26/04/2010 in awards, blogger
Tk agak2 ekk bahasa.Ada ke kata award kitar semula.Org nk bg dh syukur kan..Kang kalau tk bg kata sombong plak ekk.Hahaha..tak de lah u’ols.Ell dpt award ni ha..bukan lh kitar semula ape benda pun..cuma award ni namanya ‘award mesra mata’ ala2 mesra alam lh gitu ekk.Elok na lh dgn kitar semula ni..kaler pun hijau ni ha.pasni kita kitar kat org lain pulak..tidaklh dpt sensorang kan..tak gitu u’ols..:)
Mekasih bebanyak kat kawan lama Ell nih.dr sekolah menengah  we’ol kenal tp form 4-5 we’ol sekelas n terjumpa semula kat FB then die trjebak ngan blog.Wah..nmpknya semakin gigih dia brblogging..selamat menjadi blogger tegar ya pn shiela rusli latif
Seperti kebiasaannya lah,kalau dpt award kat blog ni kenalah kitar passing kat blogger lain gak kan.So u’ols,Ell takde pilih kasih nyer,semua Ell rasa blog u’ols mmg mesra mata.U’ols jgn tk amik tau..nnt Ell kecik ati tp Ell bangga bila u’ols tepek kt blog,n mention nama Ell yg bg award ni..:P
Award ni tak de nk feeling kat stage derr,tak yah nk berangan nk pakai baju lip lap glamer2 lalu kat red kapet tu ha.U’ols just copy n paste je kat dlm blog u’ols.