Archive for the ‘Aariz’ Category

Aariz mintak adik ke !?~

Posted: 26/10/2010 in Aariz, sons
Salam..

Aariz dah besar,umo pun dah 9bln.Lagi tak sampai 3bln umurnye setahun..Kejap je lahai.Kalau nak bg adik pun dah boleh.Hahaha Aritu kan,ada org kan(Dee) dh komen kat n3 Eii Aariz tu kan.Alah,Ell paham sangat.Org tua2 kata kalo jari kaki masuk mulut katanya nk dpt adik lg ekk.Ell tak tau betul ke tak.Nnt percaya jadi tahyul plak.:)
Sejak lps tu,period Ell dh lewat seminggu okeh.dah cuak gila Ell ni.Yelah,pada we’ols Aariz tu sebenarnya kecik lg,masih perlukan perhatian yg cukup.Gile gelojoh la Ell kalo mcm tu.Pulak tu Ell ni sebenarnya period comes regularly tau.Tiba2 yg latest ni dtg lmbt skit dri biasa.Perancangannya tk nk pregnant lagi.Aduh! tak bleh jadik,pastu Ell ajak hsbn gi klinik.Then….U’ols agak apa? Kalo nak main teka teki meh lah berteka teki ekk..ngee..
skrng dh pandai ajak abg die wrestling..jantan kata kan..
Tapi Ell nak tunjuk klip yg ni.U’ols jemput yer menonton. 
Hehe ni pun perangai dak jantan kan…kete,moto…sumer die pandai main.Sebelum klip ni si kakak nye dh tanya “Aariz,ni apa?” pastu terus die sound like moto gitu..:)tk tringat nk rekod,dh separuh jln baru amik.
Maaf yer kualiti video kurang memuaskn disebabkn pantulan cahaya menerobos kedlm rumah.Ahaks,alah ngaku jelah guna henpon cikai …hahaha

Advertisements

Eiii Aariz……

Posted: 14/10/2010 in Aariz, son

Hello….
Hari ni tak de n3 membebel2..jez nak share gamba dak Aariz yang sgt kretip time tido.Aduhai..nak,mcm gini punye pesen tido pun ada yer.
Gambar ni hsbn Ell yg ambik.Tengok Aariz mcm ni terus Ell tersenyum2. hehehe
Meh kita tengok muka die,betul ke tidak die tengah tido.Hehehe tido kan..
Agak2 apa ekk die mimpi tu..

Lastly u’ols,mana komen u’ols dlm blog Ell ni yg tak berbalas…dah Ell selesaikan semalam ye.Jangan ada yang kecik ati pulak tengok komen u’ols tak berbalas2…Ell mintak maaf bebanyak diatas kesulitan.Hahahah sulit lh sgt kan.
Ok,sampai ketemu lagiiii

N3 berCampur baur

Posted: 29/09/2010 in Aariz
Hai u’ols..abes dah update pasal raya eh.Kalo nak update dari hari pertama raya sampai ke 18 ni mmg tk terupdate la gamaknyer…Pengakuan ikhlas,Ell mmg beraya sakan.Dan tak habis2 ngan makan2..apa tidaknye sana open house,sini jemputan kawen,sana kenduri Aqiqah,sini marhaban…adei,sampai tak terbawak dek badan.Kilogram tak yah nak tanya…memang dah diduga, pertambahan berberapa kilo secara mendadak. malu nak kata.hahah.
Raya we’ols tersangatlah meriah tak terhingga..tambah pulak MIL ni salah seorang mak sedare yg jadik tumpuan ank2 sedare time hari raya yg mana mak2 dah takde.Even adik beradik MIL yg masih ada pun raya pertama dah tiba sekali ngan ank, cucu,cicit dn oneng-oneng (kalo ada).Kira macam rumah MIL ni pusat pertemuan la gitu..Lorong rumah ni susah nak cakap,1-3 raya parking FULL sesaje,kereta berderet sampai ke tepi jalan.Elok sangat lh kalo tawon depan datang sewa bas je.:D 
Sebenarnya tetiap tahun pun macam tu,cuma tahun ni xtra meriah.Yelah,bg family we’ols,we’ols meraikan macam2 perkara.Tak perlu ekk Ell list kan satu persatu , kalo rajin baca updated n3 kat blog Ell ni tentu dapat mengagak apa die.Tp kn Ell rasa kt mana2 pn meriah ye tk uol’s..
Ok lah,bersesuaian dengan tajuk n3 Ell ni..dah tentu2 lah cerita campur2 kan.Meh kita gaul2 bagi mesra ekk.:) Abes dah serba sikit kisah raya,walaupun tak dapat update pasal marhaban kat rumah we’ols raya ke3..
Gambar atas ni GA dr Russia yg Ell menang haritu.Sekeping poskad dan sebiji FM yg dah selamat ditempel di muka fridge.Seikhlasnya saya tidak menilai harganya.terima kasih Keyri & Atiqa.( http://kamiterritory.blogspot.com ).Bukan senang nak dapat ni..
Ini Aariz yang dah 8 bulan pada 21 Sept.Berat die gitulah jugak 8kg.Pasal apa tak naik,sbb time 7bln haritu die kerap sangat demam.Orang tua2 kata nak ‘ambik upah’.Upahnya apa? 8 bulan ni die tumbuh gigi,start bercakap bahasa baby, riuh mulut dak Aariz ni.Merangkak belum lagi..agaknya nak terus berjalan kot sbb bila dirikan die kat tepi meja tu insya’allah akan bertahan lebih kurang dlm 6-7 saat.
Lastly,Ell teringin sangat nak melompat2 ke blog u’ols.Tapi belum berkesempatan lagi.U’ols yang mengomen kat blog Ell ni , mekasih.Nanti Ell balas komen u’ols malah kat blog u’ols sekali…Til then, see ya.

Update! Aariz @ 5 mnths

Posted: 05/07/2010 in Aariz
Dah terlambat  nk update pasal Aariz nih.Aariz dh nk masuk 6 pun..:)
Tapi tak pelah,selagi lum 21hb tu masih consider 5bln kan.
Ini gambar Aariz genap 5bln pada 21 Jun 2010.
Weight die tu sebenarnya 28hb baru gi timbang.Yelah,21hb tu we’ols masih kat kolumpo.Makanya dh balik barulh gi klinik.Nampaknya weight Aariz tk bnyk sgt naik,dr 7.5kg tu cuma naik dlm 290gm.Oklh tu,asalkn Aariz sehat dn sebenarnya weight masih pada tahap normal.
Untuk 5bln ni Aariz kena jab lg sekali sebelum umo setahun.Syukur Aariz tk demam,sbb dh siap2 bg ubat demam lps kena cucuk tu.
Perkembangan Aariz:-
1.Dah meniarap,telentang semula.

2.Boleh buat mcm2 reaksi muka.Muka happy,sedih,takut n paling best muka pelik.hahaha..yg ni kalo kita bg bende2 yg dia rasa baru n die takut nk sentuh.mesti die tenung sambil wat kening kerut sket.
3.Pandai respon apa yg kita buat kat die.Kalau cengerlang (beliakkan)mata,nnt die akan tenung n terus cembik2 mulut nk nanges,sbb die ingat kita marah kt die.Dan sebaliknya kalau kita senyum n ketawa ngan dier.
4.Suara dari anak tekak yang kuat.hahaha..Tang ni jgn biar die sensorang bila die tknak,nnt die panggil2 sampai tersedak2 dibuatnya.Dah mcm rockers dh..
5.Yang penting kenalah selalu main2 dgn dier..yg pasti die akan ketawa berdekah2.
Ok,nmpknya Aariz pun dh nk start makan.Tiap kali org pegang mknn mulut dier pun mengunyah2.hihihi…1st time Ell bg die hisap pisang,die punya suka siap tarik2 lg tgn mintak lg.Tapi takat jamah2 je lah.Ell dh mula bancuhkan die baby cereal tp cair.Next month baru sesuai Ell bg bubur kisar.Buat masa ni,Aariz masih b/f secara exclusive.
Alhamdulillah,semua ank2 Ell dpt b/f sampai umo2tawon lebih,cuma Aryan je yg stop awal sket sbb Ell dh mula mengandungkan Aariz time umo dier belum genap 2tawon,tp masih b/f sampai usia kandungan Ell 4bln kot.Harap kali ni Aariz dpt b/f selagi dia mahu..:)

JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

4 bulan sudah..~

Posted: 21/05/2010 in Aariz

Cepat nye Aariz dah 4 bulan.Dah pandai nak meniarap,dh kurang tido,dh tak boleh tinggal sorang n kalau dapat nak org mengadap muka dia sambil layan tak putus2..Kalau tinggal lama mulalh merengek2 cari perhatian.So far,adalah kakaks n abang dier yg nak melayan.Tapi kalau weekdays tu susah sket lah..sbb Ell trpaksa beri lebih perhatian n masa mmg agak kelam kabut.
Semalam gi klinik utk routine checkup,weight Aariz bertambah lagi 1kg.Alhamdulillah,Aariz sihat n takde masalah apa2.Harap berterusan lh sampai bila2.Untuk 4bln takde immunisation jabs yg perlu diambil di gov clinic.Maknanya peha dak Aariz ni direhatkan utk sebulan,tapi ready utk bulan depan pulak yer..:)
Ni jadual imunisasi.Nmpk tak u’ols,4bln takde kene jab kan..Tapi ni Ell rasa jadual lama lah..Ell lupa nak snap gambar jadual yg kat clinic tu…Sekarang derang dh tak de rangkai2 gitu.1jab je cukup utk semua.Tapi jadual bulanan tu betullah kot.Tak pelah,tak yah pening2 kepala,biar derang je yg urus semua..Kita tau ank2 kita cukup imunisasi n selamat sudah.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)

Aariz dah 3 bulan~

Posted: 23/04/2010 in Aariz, son
Semalam gi klinik utk timbang weight Aariz 3bln.Kejap je rasanya.Yang paling best time Ell pegi klinik tengah lengang.Jadi taklh bnyk buang masa kan..
Gambar 1:Pintu masuk klinik ibu dan anak
Gambar 2:ruang timbang
Gambar 3:Aariz tengah lena tido.Tumpang tmpt tu jap.
Sebenarnya tidaklah kosong ghupe itu,cuma orang je yg kurang.Aryan ngan Dina ada gak dekat2 situ.kat blkng Ell tu ada 2-3 bilik yg ada mak2 n ank2 serta staff nurse yg bertugas..Tengah dok ralit mensnap gambor sorang staff nurse yg mmg kenal tegur gurau..heheh siap tanya nk melaporkan kat mana..tp tidak le Ell ckp nk masuk dlm blog kan..kang tk pesal2 femes sekampung,sbb misi yg sorang itu agak pot pet2 sporting jugaklh pe’el dier..:)
Aariz pun kemain lena tidur nya..Ell sempat buat pap smear.Insya’allah tak de pape lh kan…U’ols jgn lupa buat pap smear ni tau..penting utk ma’am2 mcm kita ni..hahah yg tak ma’am pun penting jugak..dgn syarat u’ols berjantina ‘perempuan’ .
Aariz setakat 3 bulan ni weight dia naik se kg dr 2 bulan aritu.
Maknanya sekarang weight Aariz Arslan 6.5kg.Alhamdulillah..Aariz sehat n tak de apa2 masalah.

Aariz @ 1 mth

Posted: 22/02/2010 in Aariz, son

Monday,Feb 22,2010

Cak! hai alls..
Aariz dh bukak mata dengan besar..susah gak nk tengok Aariz bukak mata besar cenggini.Maklum lah,baby besar ni kan asyik lah nk tido je.So far,perkembangan Aariz utk sebulan ni mcm baby lain gak.

Syukur,setakat ni Aryan pun tak bnyk hal n ngan Aariz. Dia tak berapa mengacau sangat,paling tidak pun kissed je.
Patutnya harini Ell gi klinik utk timbang weight Aariz,tp atas nasihat misi yg dtg rumah aritu biasanya hari isnin mmg ramai org, so dia suggested Ell dtg hari selasa.Makanya esoklah Ell boleh tahu perkembangan weight Aariz berapa.Masa 20hari,weight Aariz naik 0.6kg dr lahir. Apa2 pun Ell akan sentiasa berdoa mudah2an Aariz n juga ank2 Ell yg lain agar sihat sentiasa dn dijauhi dr segala penyakit yg merbahaya serta dilindungi olehNya InsyaAllah..

Ok u’ols,beberapa hari je lg Ell nk habiskan pantang Ell nih.kalau ada masa nnt Ell aktif semula as a blogger k.Dsamping segala tanggungjawab, Ell akan melakukan aktiviti rutin spt biasa sblm2 ni (update blog,lawat blog kwn2, komen blog dsb.).Itupun kalau berkesempatan,faham jelah kalau dh ber ank kecik ni kan.
K, later u’ols…