>Bandung (part 2)

Posted: 25/04/2011 in bandung, shopping, trip

>

sambungan..
Adeh,penat + letih + ngantuk = cramp.Last wiken sampai la ni badan dah lembik semacam.Dah charge pun masih rasa nak melepek je.Tahniah untuk suami Ell yang akhirnya cita2 dia nak bukak kedai sukan berjaya juga.Ok,Ell terpaksa tangguhkan dulu citer kedai sukan Mista hubby tu sebab terpaksa langsaikan hutang n3 yang asyik tertunda je.
Maaflah pada sesape yang rasa dah muak nak baca citer holiday yang tak sudah2 ni.
3.15 ptg~
Ok,dari Lembang we’ols terus  menuju ke sasaran  bandar bandung.Memula we’ols attack ‘Rumah Mode’:D
Dalam perjalanan nak menuju ke bandar tu,we’ols sempat singgah ke gerai buah2an dan sayur2an.Buah2an nya buah2an tempatan je tapi nampak menarik…
masya’allah…memang geram tengok buah2an yg segar tu.Tujuan we’ols tu sebenarnya nak beli buah alpukat(avokado) untuk dibawa balik ke Malaysia.konon2 nak buat jus sendiri lah kan..heheh.banyak jugaklah we’ols memborong.Beli lagi buah strawberry yang we’ols katakan sedapmanis tu…Pastu geram pulak nak merasa buah limau die tu.labu plak lain sket rupa dari labu Malaysia.Lekuk2 die sket je macam labu kat negeri omputih..heheh
 
Ermmm apa lg ekk we’ols beli.Oh ya,juga tomato n pokok salary.
 masih guna lagi penimbang ni… 
Dah  habis semua buah n sayur we’ols beli,we’ols pun ke destinasi..
 mana lagi kalau bukan disini…
Katanya tempat paling best n wajib kalau ke Bandung.kalau tak,rugi….tidur malam termimpi2..haha.
 memula sampai we’ols rehat2 jap…ambik udara segar. Agak sejuk jugak udara time tu.Mungkin disebabkan hujan renyai2..Sementara buat giliran mengerjakan solat.
 Yuk shopping!! SIL1 budget masa 1jam -1jam setengah je.Sebab nak gi ke FO(factory outlet) yang lain.

 cantik kan lanskap dier…

 tenang je tengok ikan2 ni..
Ada satu bende Ell nak citer,time ni punyalah ramai manusia…yang bestnya yang ramai tu tourist dari Malaysia.Duduk punya nak hilangkan penat,sembang plak ngan torist yang jugak dr Malaysia..jangan kata orang senegeri sekampung pun boleh jumpa.Bual punya bual…salah sorang tu besannya sekampung dgn we’ols..alahai..bulat kan dunia ni..pusing2 kemana pun jumpa gak orang sekampung…lagi satu kan..orang2 Indonesia dah boleh hafal time2 cuti n holiday orang malaysia tau..hehe

 sebelum balik mesti mau gambar kenangan kan…Inilah buktinya..:)

dan lagi di cafe Rumah Mode

from another angle..
 Mista hubby yang sempoi..sport man mmg begitu gamaknye..hehe

 D gals..
 sista sista

 3 of them

 With my precious gems
5.15ptg~
we’ols gerak menuju ke FO2 yang lain.tak sangka kemain banyak ekk.So,memanglah kene select mana nak pergi.Kalau tak sampai kemalam kesiang ke malam semula pun tak habis mata cuci..hehe.. 
Tak teringat pun nak ambik sebarang gambar kat FO yang lelain tu.Tapi antara FO yang lain we’ols pergi is ‘Blossom’ , ‘episod’ , ‘the secret’ , ‘heritage’ dan banyak lagi.Kos untuk baju untuk anak2 je yang banyak we’ols laburkan..

 kedai kek ‘Amanda’ 
Katanya kalau ke Bandung ni,tak lengkap kalau tak menerai brownies Bandung.SIL1 bawa we’ols ke kedai ‘Amanda’ yang sangat ngetop ni.Antara kedai yang menual brownies yang top lagi satu namaya ‘Kartika Sari’.Jangan lupa cari kalau ke Bandung ya..:) rasanya super duper trooper muper mabeles!! heheh

 Asyik lah meround satu Bandung tu,minyak kereta mesti diisi kan..
Dan ini satu2nya ‘Petronas’ yang boleh dijumpai di Bandung.U’ols tengoklah,takde manusia pun kecuali tukang pam minyak n kasir(cashier).Di Indonesia ‘PERTAMINA’ sangat memonopoly.Pesaing lain tak bleh hidup.
8.00mlm~
Sebelum balik ke Jakarta,we’ols isi minyak gak..heheh
Tangki dah kosong,bunyi dah nyaring semacam…Apalagi carik tempat mkn,dn akhirnya we’ols singgah KFC.Sori takde gambar sebab dh letih.Sejujurnya,KFC die tak setanding kat Malaysia.Original pun rasanya dah lari.taste sangat out.Tapi kat mana2 pun senang nak dapat nasi.even kat KFC n A&W.We’ols pun makan lelaju asal jgn tercekik sudah…
8.30mlm~
Zoom terus ke Jakarta!…..
11.30mlm~
tiba rumah kemas2 barang lebih kurang,cuci badan, minum2 sket,n sambung pengembaraan ke alam yang lebih best..:)

 Lex eh..lg 2 hari habis lah citer holiday ni…Tunggu…

Comments
  1. Shiela Latif says:

    >bila lar aku leh merasa jalan jakarta niehh

  2. >owh pegi kjap saja ke Bandung,ingatkan g sehari dua,hihihihirumah mode tue mmg best giler kan

  3. rasp says:

    >sis, kalo i rasa tak cukup sehari di bandung…at least mesti 2 hari tau…hehehehehe…i agree gak kfc sana out rasanya…dah le tu, sos dorang i kureng skit aaaa…sos cili tak de rasa cili kan…cam berempah gitu…

  4. @tune® says:

    >aku pon da g byk kali ke bandung pon asik rase xpuaaasss jer…soping heaven!!!!!!!!!

  5. ~ Lady ell ~ says:

    >shiela>>insya'allah,ada rezeki ko sati hari nanti..:)

  6. ~ Lady ell ~ says:

    >Wanie>>kita ikut org je dik…:)yup,tenang kan relax kat rumah mode tu

  7. ~ Lady ell ~ says:

    >rasp>>memula memang nak tido hotel sana 2-3 hari sis..sbb lama kan we'ols cuti 9hari..tapi SIL1 kata takyah,we'ols akur je.yup,diakui sos dia tak best..kecuali ada satu jenis yg mmg kaw punya extra pedas!! sangat best..terangkat.D'ols plak komplen sos kita kat Malaysia manis..:)

  8. ~ Lady ell ~ says:

    >atune>>nanti kita g sesama plak nak?hehehe verangan je.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s