>Fountain Show @ Grand Indonesia

Posted: 19/04/2011 in jakarta, shopping, trip

>

Sambungan

7.30mlm – Grand Indonesia shopping Town.
We’ols masuk je terpegun ok.Grand Indonesia memang grand!Ni shopping mall n hotel yang bertaraf 5 bintang.Besar die aduhai..tak larat u’ols nak abiskan even sebahgian mall je.Nak belanja apa2 kat situ memang kirim salam la…barang2 semua import yang mahal2..So,we’ols jalan je sambil menikmati suasana yang agak lengang sebab mungkin didatangi org2 kaya je. 
SIL1 terus ajak we’ols naik lavel3 untuk isi perut.Sementara SIL1 solat isyak,we’ols relax santai sambil mendengar nyanyian satu band ni.Sejujurnya sangat terhibur.Anak2 pun siap ikut sekali nyanyi..

 Boleh request lagu.
  Ni Ell tak tahu kedai ke apa..sebab nampak dr luar mcm tertutup.kalau nak masuk lalu jambatan terus ke pintu die.

some snapshot

nice..sekali terasa macam kat jalan2 di oversea.:)

tengok structure die…menarik kan.

level ni sangat best.Kat mana2 ada tempat duduk,boleh bersantai..n dengar music.Syokkkk!!


 “yeah,i’m free!!”.

Bila SIL1 dah siap solat,dia pun join we’ol semula n we’ols tengok fountain show yang kebetulan dah nak start lagi beberapa saat.

Terpegun tak? Gambar2 ni dalam 3 minit yang pertama..untuk lg terpegun,2 minit yng seterusnya meh tengok klip bawah ni.

Terpegun menontonnya..:)

   Ini jadual show


Keterangan:

Hari biasa: 
12tghhari – 3ptg
6ptg – 8mlm

Hujung minggu:
11pg – 1tghhari
3ptg – 5ptg
7mlm – 9mlm

Sejam sekali dan satu2 show tu mengambil masa selama lebih kurang 5 minit. Hanya di west mall-level 3-Entertainment District.

Habis show Ell bawak anak2 gi toilet untuk membuang segala yg terperangkap dlm abdomen.haha
Ok,ni lg satu Ell kagum,toilet die saaaaangat bersih n cleaner dia bertunggu tangga kat dlm tu.Sekali u’ols masuk toilet,die bersihkan,sekali u’ols guna air sink,die bersihkan,even u’ols membuang pad pun die kutip supaya tong sampah tetap kosong.Lepas tu ada tema pulak

Haaa…nampak,male gambo Elvis Presly,female gambo marilyn monroe.Pastu,u’ols masuk je dlm toilet akan kedengaran lagu2 berentak ‘broadway’.

tema die mcm dlm train.

  train 70an-80an.tengok lah sink yg kotak2 tu..

Ell tak tau apa motif sign ni…padahal toilet je pun.Kalau u’ols paham boleh lh explain..:)




Katanya tiap2 level tema nya lain2…ada konsep jepun jugak,bnyk buluh2.


Ok time makan,we’ols mkn japanesse food.Tapi bukan yg shusi mushi tu yer…Berdepan je dgn fountain show tu.Yang herannye,tetiba plak rasa macam ramai org…

 Sementara d’ols Q nak order tu,Ell gi carik tempat.Tetiba..nampak kedai yg tepi gambar ni?

Kedai eskrem u’ols….cute sangat.tapi segan plak nak masuk.hehe sbb tak de customer pun..lengang je.

  Tak beli eskrem bergambo depan kedai pun jadiklah…Tapi pelik ah anak2 tak mintak pun nak mkn eskrem…Kedai kat corner,yg nampak belakang tu pintu besar.gambar atas tu pintu kecik je dr tepi.

Ni lh japanesse food yg we’ols mkn tu.

Tah apa2 tah namanya we’ols makan ni.Tapi yang pasti ada nasi n beef.Ayam goreng pun ada..

Marsha duk mengadap ayam goreng…


Habis makan,we’ols cadang terus lah balik rumah.Memasing dh penat,sehari suntuk duk mengukur mall2.

Last picture at grand indonesia..:)








BERSAMBUNG…















Comments
  1. rasp says:

    >i pun akui lah sis…i gi situ aritu pun tak termampu nak beli…mmg grandddd kan :)alololo chomeinya anakku diri tu *ihiks*

  2. Dee says:

    >mmg grandlah..fountain show tu pun sgt2 menarik..

  3. ~ Lady ell ~ says:

    >rasp>>kan…cuci2 mata boleh lh kot…yarh! sangat gerando!!!

  4. ~ Lady ell ~ says:

    >Dee>>kesimpulannya… best!!

  5. @tune® says:

    >giler besh show die eh…org indon mmg kretif…kedai² die nyer konsep..toilet pon ade konsep…wallaweh

  6. Lieya says:

    >Ell kat mane??? Nanti jemput datang uma ehhh 01 May 2011. Map sila tengok kat blog ye… Or bak alamat, lia pos kad jemputan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s