>Makan jagung @ Puncak Bogor~

Posted: 14/04/2011 in jakarta, trip, vacation

>

U’ols,citer Safari dah habis dah..tapi citer holiday tu tak sudah lagi..hehe.i’ols pun dah segan dah nak buat n3 ke Jakarta tu  tak habis2..Tapi orang kata tak baik buat bende separuh jalan ni.Kalau dah start citer…baiklah citer sampai penyudahnya…tak gitu? 🙂
Sebenarnya we’ols keluar dari Safari tu kul 3.15ptg.Pastu SIL1 ajak pergi puncak makan jagung bakar sambil menikmati pemandangan bukit2 yang dipenuhi pokok2 teh.
Puncak ni melepasi beberapa kilometer dari safari tu.Keadaan nya sejuk macam Genting or Cameron.Maklumlah,tanah tinggi. Yg ada brgantung tepi tu air tebu.

Nun jauh tu (sedikit bersinar) masjid At-Ta’awun.Masjid yang megah dan terkenal dipuncak Bogor.(google lah kalau nak tau sebab tak ambik pun gambar masjid tu)

We’ols singgah salah satu factory outlet yang ada kat Puncak tu.apa tah namanya lupa dah..Di Jakarta or Bandung memang d’ols main buh nama factory outlet je manjang…sebab nak menunjukkan harga murah2..dan kalau dah singgah ke factory outlet tu,jangan tak membeli, rugi…SIL1 kata singgah lelaju,sebab nak gi makan jagung sebelum matahari terbenam.

 Botol kicap ni sebesar2 dipampang…kretip.Dekat area ni lh we’ols makan jagung.Tapi ni time balik(turun bukit).Dan factory outlet yang we’ols pergi tu naik kepuncak lagi adalah melepasi beberapa kilometer lagi dari botol kicap ni.

Ni dalam warong yang we’ols nak makan jagung tu.Sampai sini kul 5.45ptg (dlm suasana dkt2 nk mgrib klau di Malaysia).Cantik lah tu nak tengok sunset.Warong boleh tengok view sekitar.Tetiba bulu roma meremang sebab sejuk sangat.Maklumlah,tak sedap badan…Orang lain rasa biasa je.Dan time tulah i’ols muntah macam orang pegnen gamaknyer…huhu…

Nak pegang Aariz memang tak berdaya.Badan dah lembik semacam….So,hsbn take care of Aariz lah.Background kabus sedang melintasi…ish,memang sejuklah…pelik d’ols relaks je.

Tu dia…jagung bakar yang sedap sambil menikmati panorama..:) i’ols makan jugak sebab nak refill energy yang dah berkurang tu.Tambah pulak minum air kelapa..uuhhh lega.(takde pulak gambar kelapa)

Atok amik syif jaga Aariz yer…hehe tq atok…

Owh ini mat gitar yang menyanyi hiburkan we’ols yang sedang menikmati keindahan alam sambil menjamu jagung bakar.Perrgghh suara dia lunak menusuk kalbu…bagus bangett deh! For sure kalau dia ada rupa,n ada yang nak tolong dia..takdelah dia jadi penyanyi jalanan mcm tu…

Ni yang u’ols nampak tu..semua pokok teh..mmg cantik view keseluruhannya. betapa besarnya kuasa Allah. tk bleh lupa keindahanya.

yang besar2 ni tak tau pokok apa.
Dari kejauhan….
ada pulak selang seli dengan pokok bunga…
Cantik kan….
handsome kan…heheh
 
 Akhirnya…dapat jugak we’ols tengok sunset ni lepas kabus dah berlalu pergi.
 Sebenarnya ada tempat yang lebih menarik SIL1 tak bawak..sebab tempat tu nak pergi makan satu hari jugak.kalau nak kesitu tak boleh nak pergi Safari…sebab tak cukup masa.SIL kata taman bunga kat Puncak tu cantik sangat.kat area tu jugak..tapi jalan masuk ketempat tu jauh.
Ni gambar Kat Taman Bunga Nusantara yang disonglap dari FB SIL1 dengan 2 orang anak dara die…heheh sukati i’ols je…
Ok,habis dah makan jagung,we’ols pun balik.Sampai rumah jam 8.30mlm.Makan nasi,telan panadol.Lega rasanya dapat jumpa tilam ngan bantal….Apa lagi tido la…Charge energy dulu..esoknya nak jalan lagi….;)
BERSAMBUNG…
Comments
  1. @tune® says:

    >kelas ko ell..main menuju puncak jer ye skang nih..

  2. ~ Lady ell ~ says:

    >atune>>eh,aku tetap tak lupa kaki puncak…sebab nak naik punack kene sampai kaki dulu…suffer8zine>>yup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s