>Terbang ke Jakarta~

Posted: 28/03/2011 in jakarta, trip

>

 Assalamulaikum..
Wah,dah berapa hari dah citer Ell asyik hold je.Type sket masuk draft,type sket masuk draft..publishnye baru hari ni sempat.Sebenarnya hari jumaat malam pun dh boleh nak publish..tapi biasanya kalau weekend tak de sapa pun nak singgah blog cikai mak ni.heh.
Ok,memula citer hari khamis tu we’ols dah gerak ke rumah SIL4 di Hulu Langat.Supaya ada masa berehat beberapa ketika untuk memulakan perjalan jauh esok harinya.Pagi jumaat we’ols bajet kul 11 keluar rumah sebab tak nak berebut2 ke airport(kononnya).Tapi bila dah ready semua nak keluar pintu rumah BIL1 yang dari Shah Alam cakap nak dtg jengah we’ols sekejap sebelum berangkat.Tunggu punya tunggu..jam 12.30 BIL1 sampai dengan BIL4.dan sembang punya sembang,jam 1.30tgh hari BIL1 gerak nak gi solat Jumaat.Sekali lah we’ols keluar rumah dalam hujan tu.sementara habis solat Jumaat,we’ols solat kat surau berdekatan…selesai je solat Jumaat,we’ols tak berlengah terus zoom ke airport.
Sampai airport lebih kurang kul 3.00ptg.Check in semua luggages,isi borang segala..jam dah pukul 4.00ptg.Patutnya we’ols dah mulalah bergerak ke departure hall tu kan…tapi jumpa pulak dengan besan MIL(mertua kepada BIL4) yang anaknya nak pergi umrah.Eh,sempat plak sembang lagi.Pekene secawan kopi.Sebenarnya flight we’ols kul 5.10ptg..bila sedar sebenarnya dh banyak bazir masa,berebut2 we’ols.hehe Yang tak boleh tahan tu terpaksa berlari2 nak kejar bas.faham jelah..KLIA tu besar n kemain banyak gate nye..sampai kat tempat bas ramai pulak isi penumpangnye..Nekad je lah..bersempit2..Kesian MIL asyik mengadu semput sambil termengah2 sebab berlari.Syukur yang amat u’ols…sampai je kat tempat Q nak masuk flight tu…dengar suara yang cakap “yang ada baby n org tua..masuk dulu ye…”Fuhh lega…
Ini lah dia yang bawa we’ols menjejakkan kaki ke tanah jakarta.Nak suruh kids berdiri depan ni tangkap gambar pun dah tak sempat..Oh ya lagi satu ,bukan nak mengatalah ya…stewardess KLM ni is para makcik2 n para nenek2…heheh tapi cekap ok…saya sukee…

Ini budak tak boleh duk diam..tapi mujur tak melalak…kita baru suku penerbangan tapi dia dah sampai dreamland..:) Flight jam 5.30ptg.

Sabar jelah melayan budak ni..

6 seats infant tk kira,dpt 2 row straight n yg best tu dpt tepi tingkap dua, pergi n balik.

we’ols duk atas kepak je…so,pemandangan tu tak luas sangat lah.tapi orang kata,atas kepaK tu lah tempat paling selamat..

Dari matahari condong,sampai matahari terbenam…dapatlah we’ols tengok.Syok ekk dapat tengok dari atas awan…kids teruja habiss!

Time ni dah touch down airport Jakarta pada jam 7.05malam but 7.30 jugak we’ols keluar flight.Lebih kurang 2 jam prjlnn…sesapa yang tengok movie lmbt sikit tu mmglah tak sempat nk habis…Ell godeh tv die tengok masak2 n deco2 je.Tp Marsha n Dina yg mcm dh expert btul tu ni.Mana yg tk tau dia yg ajar kita.

Turun je airport,tengok2 manusia punyalah ramai..serempak pulak dengan para jemaah umrah die.Pelancong Malaysia pun boleh tahan ramai…Luggagess bertimpa2.Sesak gila-gilaan punye.Berpeluh2 ni merempuh halangan manusia.Itu ini,we’ols keluar airport kul 9.00mlm.tapi Jakarta baru jam 8.00.Sedia maklumlah ya,kat sana lewat sejam dari Malaysia kan.

Nak balik rumah pulak…jammed lagi lebih kurang sejam setengah.Cobaan betul…Aryan asyik complain “tak sampai2 lagi”..Apa tak nya dari Pontian dah mkn masa 3 jam nak sampai Hulu Langat..tapi itupun + beberapa jam sebab menyinggah2.Sampai Hulu langat kul 11mlm,dia dh tido..bangun2 pagi je org suruh bersiap2..perjalanan ke airport,penerbangan ke Jakarta,perjalan balik kerumah bila dah sampai Jakarta tu pun mkn masa lama…Apa tak die bunyi….hehe.Ok so maknanya kids memang letih…Sampai rumah SIL1 lebih kurang 10mlm (lebih) waktu Jakarta.
Bila sampai tak buat apa2 lah…cuma meninjau2 keadaan sekeliling n pool yang kids termimpi2..:)
Rilex jap,minum2 air basahkan tekak…we’ols masuk tido sebab esoknya plan nak gi Taman Mini Indonesia.
TO BE CONTINUED……

Comments
  1. Dee says:

    >ayo..next time jgn mcm ni tau..biarlah awal..tak kalut2..kesian budak2 ngan org tua..semput2 berlari..huhu..

  2. shaerin says:

    >ehehe , comel lah budak kecik tu !

  3. larradanish says:

    >cepat sambung next n3..x sabar nak bacewww..

  4. larradanish says:

    >cepat sambung next n3..x sabar nak bacewww..

  5. >lagi.. lagi!!!wah, seronoknye dpt pi sana.. =)

  6. ~ Lady ell ~ says:

    >Dee>>tu la…serik dah wat keje gini….hehe

  7. NORA LIZA says:

    >nak g jugak…nk shoping kain huhuhu,tp tah ble la plk dpt g nye huhuhu…

  8. rasp says:

    >sib baik sempat kejor flight ye sis hehehehe..kat jakarta/bandung…jam mmg tak hengat donia sis…

  9. ~ Lady ell ~ says:

    >noraliza>>ada masanya nanti…rezeki Allah kan…manalah tau.:)rasp>>itulah sis…nasib baik MIL kuat jugak berlari walaupun dh 70thn,tapi complain sepanjang masa lah…:)walaupun jam,derang ada toleransi tau sis…mana2 yg dia nak kasi lepas..dia tolong angkat kan tangan,n bg laluan…yg heran traffic lights tak berapa nak banyak..kalau nak belok kiri or kanan…just angkat tgn dia bg lepas…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s