>20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling ~Tag

Posted: 08/03/2011 in life, tag

>

Sementara belum sibuk ke Jakarta ni,Ell selesaikan dulu hutang tag yang dah beberapa hari tertangguh.

Tag Dari:

Tag ni senang je, korang buat entry pasal 20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling korang.. Hmm..banyak sangat? Tak banyak la…Sebab korang hanya buat fakta ni untuk 4 orang n divide kepada 20 fakta, baru 5 fakta untuk tiap seorang..Hehehe~ Sooo…Korang kena buat 5 fakta tentang diri korang, 5 fakta tentang ibu/bapa korang, 5 fakta tentang sahabat karib/best frenz/buddy/BFF korang, n 5 fakta tentang pakwe/makwe/suami/isteri korang.. Pastu tag la 5 orang kawan2/sedara mare/sahabat blogger korang..Senang kan?
5 fakta tentang Ell
1.Seorang anak tunggal…itu hakikatnya.
2.Time kecik2 bila dapat barang baru habis semua bawak tidur,sekarang dah menurun kat anak2.
3.Asyik marah anak main mekap sampai habis,padahal menurun perangai mamanya jugak.:D
4.Tak habis2 dari dulu berangan2 nak bukak sebuah candy shop.
5.Bila time rajin,memang kuat bekerja tak kira masa,time orang tido malam pun masih boleh kemas2 rumah lagi..tapi kalau tengah tak berapa nak rajin….hmmm…

5 fakta tentang suami Ell
1.Seorang yang kuat bekerja.Bijak membagi masa urusan di luar2 rumah termasuk hantar dan ambil sendiri anak2 sekolah. Handal2..
2.Agak taksub dengan badminton.Seminggu 4x,dan 3-4jam sekali, memang dah wajib lah tu.
3.Bakal membuka sebuah kedai sukan (insya’allah).U’ols tolong doa2 kan kejayaan dia.
4.Orang selalu ingat dia masih muda n selalu je kene ngorat(ciss!!!)padahal umur dah 30an.
5.Baik orgnya,pandai buat org ketawa dll. Tp ada masa dia juga agak garang dn tegas (brgantung situasi).

5 fakta tentang ibu mertua Ell
1.Seorang yang pandai memasak,selalu jadi ketua masakan dalam majlis2 kenduri kendara kecil dn besaran (pernah majlis diraja back then).Pernah memasak (botok2 dn beriani gam) untuk Almarhum Sultan Johor sewaktu datang ke daerah Pontian.
2.Sangat rajin berjalan dan melancong tak kira dalam dan luar negara.
3.Berbakat juga menyanyi…boleh tahan hebat! kalau majlis2 family selalunya jadi penyanyi jemputan..hehe
4.Umur dah 70an,tapi still nampak muda.
5.Anak kepada seorang tukang masak (lelaki )yang agak terkenal suatu masa dulu,sampaikan orang2 cina daerah Pontian pun ada yg memanggil masak utk mjlis keramaian.

5 fakta tentang 5 jiran Ell
1.Ell ada jiran yang dulu selalu carik gaduh pasal kucing.Tak boleh terlepas ke rumah dia pun.Sekarang dah sedar kesalahan,2 tahun lepas datang minta maaf sambil menagis2.
2.Juga ada jiran seorang pesara polis yang dah hilang pendengaran,boleh tahan bengis dan garang.Tak berapa dengar org cakap,tapi asyik nak marah je.
3.Ell ada 3 orang jiran yang belum berumahtangga walaupun mereka dah berusia 40an,50an dan 60an.
4.Jiran Ell seorang janda/ibu tunggal yang sudah agak berusia pernah diganggu lelaki phsyco giler seks yang masih muda dan asyik datang kerumahnya.
5.Owh,ada lagi satu jiran yang selalu nak berlawan karaoke ngan rumah kite..kite bukak sket,eh dia pun nak tunjuk handal sama.

Ok,jiran ni memang jiran keliling lah ya.Bukan  seorang jiran je.Fakta yang lain tu Ell rasa tak berapa nak gila,tapi tang jiran2 tu Ell rasa sesuatu yang agak GILA!

Sudah selesai,harap Cik Lieya puas hati ya.Maaf lama sangat peram tag ni.

Tag 5 sahabat
3.Dee


Comments
  1. Dee says:

    >ayok..kena buat gak ke? muahaha..insyaallah ye..

  2. shielalatif says:

    >pelik benor tag nie…takper2 aku usahakan jugak ya =))

  3. Lelord says:

    >adehhh akak baru jek hepi2 pasal shiela tak tag. tetiba dia gtau ko ade tag akak uwaaaaa

  4. rasp says:

    >pe'el kita yg no 5 tu sama hehehehe…eh eh macam ku kenal je nama no 4 yg kena tag tu heheheheinsyaAllah akan ku cuba langsaikan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s