>Yuk ke Jakarta!

Posted: 07/03/2011 in trip, vacation

>

Minggu depan cuti sekolah..tapi anak2 dah siap mintak cuti awal ngan cikgu  pada hari Khamis&jumaat.Hari jumaat (11/3/11)berterbangan lah we’ols anak beranak ke Jakarta.Nak terbang ngan sayap memang tak lah kan..sebab belum pernah lagi ada species manusia yang bersayap.haha..Dan dah tentulah naik aeroplane kan..
Airlines system ni kalau cuti sekolah mulalah mencanak harga ticket nya..Dah alang2 anak2 ujian pun dah habis,we’ols pun terpaksa memaksa anak2 mencutikan diri untuk penerbangan sebelum cuti sekolah.Banyak save wooo…Bayangkanlah boleh sampai sekali ganda untuk harga ticket bila dah start cuti sekolah.
 mekasih ya bapak google dipinjamin fotonya…:)
Ini flight we’ols..eh bukan lum dipastikan lagi tapi we’ols beli ticket online dengan KLM Royal Dutch Airlines.SIL1 yang suruh beli ticket flight ni sebab dia dah biasa pergi balik Jakarta-KL dengan flight ni.Harga memang berpatutan,kalau nak compare dengan AirAsia yang u’ols rasa murah tu pun banyak juga kita boleh save.Haritu masa survey ticket,untuk 7 orang Ell anak beranak + MIL selisih harga dengan AirAsia lebih kurang RM500++.Jangan compare dengan MAS,giler mahal!!
Flight sehari sekali sahaja,iaitu pada jam 5petang.Kalau balik dari Jakarta -KL jam 8malam.Disebabkan KLM ni Dutch punya,makanya dia singgah sekejap je.
Yuk  kita ke Jakarta!
Comments
  1. atty's says:

    >mesti budak2 tu happy dapat bercuti jauh ..naik kapalterbang.

  2. rasp says:

    >nak ituttttt..bestnya holiday..tapi so far, mmg KLM gud pricing dia kan…tapi tu laaa sbb timing tu kkdg menyebabkan w'ouls tak amik KLM…

  3. TuYa says:

    >selamat bercuti kak..mesti sume hepi nak terbang kan..jangan lupa ole2 utk kami di sini yer..hehehh

  4. Dee says:

    >syoknya..entah bilalah dee nk dpt gi jakarta..

  5. Mamarempit says:

    >selamat berangkat ya buk…..& selamat kembali…

  6. >wah bestnya bercuti, teringat bercuti ke bandung hari tu.. best gile nokssss

  7. >wah sronok pegi liburan ye buk…soping ke buk?.. heheheh

  8. shiela latif says:

    >selamat berangkat pergi dan balik buk….seronoknyer holiday gi jakarta…mesti banyak yang nak di shoppingkan nie…happy holiday!!🙂

  9. >wah sonoknya Ell jenjalan jakarta….semoga enjoy disana ye…selamat pergi dan balik…Amin

  10. LoVEaQshA says:

    >samela kak zura aritue g jkrta-bandung pun nek flght KLM nie..rega mmg berbaloi2 lau nk compare ngn air asia or MAS..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s