>Marsha di perarakan MaulidurRasul~

Posted: 03/03/2011 in life

>

Assalamualaikum..
Nak update asyik terbengkalai je.Mana dengan anak demam,sibuk jugak dengan kenduri tahlil arwah abang MIL yg meninggal minggu lepas.Ini tambah pulak dengan Marsha yang sibuk nak baju hijau untuk perarakan maulidurrasul Masjid Jamek Ayer Baloi.Sebenarnya ada je baju hijau dia raya 2 tahun lepas,tapi bila suh dia pakai..hallamak…macam sarung nangka daa…Cepat na budak ni membesar.Banyak2 kedai kat Pontian tu selai pun tak berkenanan.Tak naklah beli sebab terdesak kan…susah2 sangat pinjam je baju tokmak die(bonda saye) sbb saiz lebih kurang je.
Bila balik je rumah terus babah die “pling” (timbul idea) bagi marsha pakai baju kebaya lama Ell yang kalau pakai sekarang ala2 sarung nangka yang dah nak getas…hahah..

Haa…tengok dah besar dah anak mama.baju mama pun dah boleh muat. Baju ni Ell masih boleh muat untuk 5 tahun lepas…tapi sekarang…..:P
Cuma untuk Marsha ni Ell alter lah sana sini sinun sket.Malam tu jugak! dah esok pagi2 kul 7 kene berkumpul kat Masjid.
Haa..ni nak story mori lah citer lawak.tak tau lah teruja sangat ke apa si Marsha ni,jam 5.30pg dia dah bangun tidur.Pukul 6 tengah2 azan tu dia sekuat hati ketuk2 pintu sambil panggil”babah,babah,cepat bangun..Marsha dah lambat ni dah pukul 7,nanti cikgu marah” Astaga..maknya ni sambil terkebil2 tengok jam n terdengar azan cakap jam baru kul 6 pagi kan masih gelap..ingatkan lah nakbangun lambat sket sebab tak sekolah biasanya Ell tak buat breakfast…Adoi,gagahkan jugaklah temankan dia yang dah bersiap2 bagai nak rak,rupanya baru kul 6.
Ok dah,kesian die memang bersemangat waja betullah tu.hehe

Ni tempat bermula perarakan,Masjid Jamek Ayer Baloi.

melalui Sekolah Kebangsaan Ayer Baloi

Marsha yang dah di arrow kan
Kemasnye barisan ni…tersusun je.:)
Ni dah u turn semula selepas 1km..pastu + 1km kedepan lagi.
hey Marsha,kamu nampak macam anak dara lah…:) 
n selalu dah nasihatkan dia supaya tak bersentuh2 dengan kawan2 lelaki walaupun cikgu suruh malah dengan cikgu pun tak boleh sembarangan bersentuhan…harap dia faham apa sebab musababnya…

Ramainya yang pakai hijau…
Marsha ada disitu…cer cari..

Sebarang kemalangan yang berlaku ada ambulans ni backup.Maka selamatlah mereka sampai ke destinasi penyudahnya…
Para2 bapa dan pari2 ibu bolehlah datang ke Masjid jam 9pagi untuk mengikuti acara yang disediakan.Tapi maknya si Marsha ni datang kul 11 pagi.heheh..Maaflah ya,saya ada anak kecik..(alasan)
Tiba je dah acara makan…makan kalau majlis MaulidurRasul kat sini macam biasalah dalam dulang/talam…tapi bukan nasi ambeng ya…semestinya nasi briyani daging.
Seronok dapat sama2 memeriahkan majlis Maulid Nabi ni.Tapi tulah die..tak dapat nak turut serta dari awal…
Comments
  1. suffer8zine says:

    >terbaek! sebab ade ambulan backupTerkini : Slower Is Better

  2. rasp says:

    >a'ah lah sis…ur doter dah all grown up…gorjes plaks tu….mmg harus dikasi 'nasihat' itu ini kan….

  3. Ena says:

    >cantiknya berkebaya.. dah boleh pakai baju mama ye.. hehe.. syok lah leh tukar2 baju..😀

  4. ~finee~ says:

    >cantiknya marsha……cantik sgt..em dah jadi anak dara ye..tak sabar nk tunggu anak2 besar..

  5. ~ Lady ell ~ says:

    >suffer8zine>>semestinya…:)rasp>>gorjes tu xde lah sis…biasa je.nasihat mmg selalu tak pernah jemu.kdg2 macam berleter pulak.

  6. ~ Lady ell ~ says:

    >finee>>gitulah finee..bila ank2 masih kecik kita nak cepat besar kan…tp bila dh besar,cayalah…kita rindu time dia kecik2…:)sbb time kecik ikut je apa kata kita…bila dh besar,mcm2 cakap kita dijawabnya..yelah,org dh sekolah kan….

  7. ~ Lady ell ~ says:

    >Ena>>boleh lah melaram baju maknye dulu2…nak2 tukar2 baju tu taklah kot…sebab comfirm baju anak mak tak boleh muat…heheh

  8. Izan says:

    >comelnya marsha. da iras2 mak dia da… cantik… =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s