>Cuti CNY~

Posted: 07/02/2011 in family, gathering, kids

>

Hai hai hai….
Panjang cuti ya u’ols..seronok?Ramai yg Ell perasan ambik kesempatan pergi melancong pada cuti panjang ni.Tak kiralah dalam negara atau luar negara.Budget lebih boleh seberang laut kan.Ell tak kemana pun u’ols…sebab BIL1 n fmly balik kampung plus MIL kene masak briyani n lauk ayam untuk open house manager kepada En.husband saya.🙂 Tapi ada xtvt we’ols..bukan duk melangut je kat rumah.
Ok,sebenarnya hari isnin n selasa kids masih sekolah,untuk sekolah agama.Maklumlah,mana ada pelajar or cikgu cina kan.Makanya hari rabu baru start cuti.Petang rabu BIL1 n fmly tiba tapi sebelum tu Ell ngan MIL ni kencang jugak ah masak gulai asam pedas ikan sembilang yg fresh.If u’ols pandai makan,mesti u’ols trliur niyh.Tu sebenarnya gulai wajib kalau anak2 MIL balik kampung.Ok,enough lh ye.(sori no gulai pic) 
Hari khamis we’ols dah plan nak bawak kids gi horse riding sebelah petang lepas balik dari open house.We’ols pun 1st time nak gi situ.Exited kemain lagik.Untuk pengetahuan,tempat riding horse tu tak jauh dari tempat we’ols..tu yg macam tergedik2 je.weather pun hari tu just nice..tk berapa nk panas,mendung nk hujan pn bukan..sedang2 je.
Tempat ni dalam daerah Pontian,kawasan kampung.
~PT.Wak Rabu~
Ok,we’ols dah sampai…kids sangat teruja!:)
 Pintu gerbang yg menyambut kedatangan we’ols..
Ok,meh2 explore apa ada kat dalam.Tapi sebelum tu Ell nak nasihatkan supaya jangan termuntah plak dengan n3 yang melampau banyak gambo ni ye.Ni pun dah edit…ngee..
Antara facilities..
Antara  horses pictures
Ni semua horses yg sangat suman (baik2)
 Tapi jangan yg sekor ni.Orang lain tak boleh tegur sebarang,nk meradang je.Nampak tu ada caution..Tak padan kecik okeh.Ada sejarah sebelum ni ada kids yg pernah kene gigit perut lah,mulutlah..huhu danger!
Kardo baru balik jalan2..:)

Mari beramah mesra bersama Kardo

Da kids..

with Kardo

background Bilal…bleh amik pic dr jauh je…

proses hancurkan rumput utk mknn ostrich.

 
Memandangkan baru lepas musim hujan,xtvt horse riding trpaksa break dulu sebabb struktur tanah yg lembik.Kang trbenam kaki horse tu susah plak…sapa nk jawab…So,we’ols bersembang jelah dgn staffs yg ada…Macam2lh yg diborakkn…n tumpang bangga owner this farm is bangsa melayu dan yg penting,anak jati Pontian.Mesti bnyak duit tu…imagine sekor2 horse yg dibawa masuk kosnya lebih kurang RM70k…pergh! nk maintain lg,maintain tmpt,gaji pekerjalh, lain2 lglh..

Meh snap pic sana sini..:)

siap ada signboard petikan surah lagi

“And (He created) horses , mules and donkeys for you to ride them, and as an adornment. And He created (other) things of which you no knowledge” surah 16 An-Nahl

ATV riding pun ada..

 relaxing view….

Ok,alls..buat masa ni tak dapat jumpa boss lagi n tak tnya pn berapa kos utk horse riding,penginapan or pakej lain yg disediakn.But surely we’ll be back soon…promise!!🙂

Comments
  1. >best yew dia bercuti. tmpat betul2 wat otak kita relax. suka2😉

  2. ~ Lady ell ~ says:

    >cik cahya>>dekat je ngan rumah yang…mana ada bercuti pun…

  3. rasp says:

    >bestnya tempat nie sis…very well taken care off kan…tgk pintu gerbang dia, feel cam kat cowboy country hehehehe…kalo sapphire ada, uish tak tau nak ckp camne…mesti dia teruja habis…

  4. Shiela Latif says:

    >laaa…canteknyer tempat nie babe..aku lalu lalang tapi singgah nyer tak…nanti aku ank singgah lar…bawak anak2 aku tengok horses…best pulak.

  5. zeeleey says:

    >yup..looks nicen thnx..

  6. @tune® says:

    >ala…syok tul..aku cuti panjang pon xkemana2

  7. ~ Lady ell ~ says:

    >rasp>>tempat ni baru setahun bukak…so mmg nampak ok.kalau maintenance ok…cantik arr.ell nmpak banyak pokok2 yang baru ditanam…nanti tambah menghijau la tempat ni.sapphire mmg suka animals kan…:)

  8. ~ Lady ell ~ says:

    >shiela>>aku pun baru tau n baru nampak.selama ni mmg x pernah perasan pun…hampeh tul org pontian kan..heheh

  9. ~ Lady ell ~ says:

    >atune>>babe,ko cakap kat aku ko cuti apa tu…kang kene bentan kan meyeman tak tentu pasal.dah!! duk umah dendiam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s