>Al-kisahnya di Shah Alam~

Posted: 27/12/2010 in family

>

Dah seminggu SIL2 pindah,tapi baru harini sempat Ell buat n3.Ell rasa posting kali ni pun alakadar je lah.Cukup lah sekadar utk mengingatkan apa yang dah berlaku.
Hari Jumaat(17 december 2010)
We’ols gerak dr rumah jam 9.30pg.Tiba shah Alam(rumah BIL1) ngam2 time solat jumaat.Lps solat n mkn we’ols jez relax n meluruskan badan.Sebelah petang mula beralih arah kerumah SIL2 yg hanya berdepan je.MIL tidur situ n Ell ngan hsbn balik semula ke rumah BIL1 sbb anak2 nak stay situ.
Hari Sabtu (18 december 2010)
lps breakfast we’ols plan nak bawak all da kids gi swimming.Macam biasalah..kalau ke Shah Alam tu BIL1 akan bawak swimming di KRTU bukan kertu ya..tp shortform utk Kelab Rekreasi Tentera Udara.BIL1 adalah member kelab tu walaupun dia bkanlah ahli tentera udara.Ok, malas Ell nak membebel panjng..ini ada sekeping gambar di kolam utk kenangan disini..:)
Oh ya,sebelum tu we’ols bawak budak2 ni gi muzium Shah Alam.Jgn kata nak enjoy je kan..amik pengetahuan sket.
 Dapatlah serba sedikit d’ols tahu pasal2 sejarah ni.Walaupun hati dah ada dlm swimming pool.Jangan u’ols tak tahu..dlm baju tu memasing dh pakai baju swimming…baju luar tu cover je.hehe
Paling tidak pun pengetahuan tentang peralatan istana dan org2nya, penduduk Selangor,hidupan hutan di Selangor malah tokoh2 sukan kat Malaysia.
 Ni yg hsbn tertarik sangat.racket badminton kayu.klasik sungguh.:)
Abes tu apa lagi..bedesup arr gi swimming.
Mmg puas d’ols berendam dlm pool tu sbb org tak berapa nak ada..hehe

Sebelah petang-malam:
Lps makan tengah hari we’ols semua berkumpul rumah SIL2 sbb BIL2 yang dari Terengganu singgah sekejap dari seminar di KL.Sembang2 pot pet2..BIL2 gerak balik.
Sebelum maghrib SIL2,MIL Ell n hubby(ank2 terpaksalh tinggal sbb d’ols dh seronok sgt dgn sepupu sepapat kecuali Aariz) gi Sunway pyramid atas ajakan SIL2 sbb dia nak beli some stuff utk dia bawak ke Russia.Senang citer seluar utk ski sbb kat Russia agak mahal.Memandangkan sekarang tgh sale..SIL2 amik peluang la.
 Boleh tahan gak ramai yg masuk kedai ni.Mmg tgh sale..
 sambil memilih2 Ell tangkap 1 gambar..hehe
 Sementara SIL2 nak solat maghrib,we’ols order dulu dinner kat TGIF.We’ols kan musafir,makanya solat we’ols jamak jelah..
Aariz ni pulak skrng makin susah nak handle,jadinya aunty ni terpaksa pegang dia kejap sementara mama menjamu mknn.Boleh kan aunty kan..hehe.untuk kenangan jugak..nnt aunty balik Aariz dah besar.

Sebelum balik rumah meh lah kita bergambar kat pokok krismas dulu…Manusia amboi..punyalah ramai.Sesak jugaklah dibuatnya.

Untuk malam tu,Ell,hubby,Aariz n Aryan pun tidur kat rumah SIL2 utk terakhir kalinya sebelum berangkat pindah.

Hari Ahad (19 december 2010)

Awal2 pagi lagi MIL n hubby dah pergi pasar tani Shah Alam yg kat stadium tu.Ell tak ikut lah sbb Aariz n Aryan masih tido.Kesian pulak kalau nak kejutkan awal2 pagi.tambah pulak hujan tak henti2 sepanjang mlm.Tapi belah siang panas pulak.Tak pelah,tak yah nak kesal sangat sbb kalau pergi pun mmg tak larat nak mengheret budak2 kehulur kehilir sbb pasar tu besar sgt.Sampaikan time zohor pun MIL n hubby tak balik2 rumah lagi.Gamaknya macam org berniaga jugak..pegi awal pagi bukak kedai..pastu balik tengahhari tutup kedai.hehe..
Untuk saat2 terakhir ni semua adik beradik dtg berkumpul utk mengucapkan selamat tinggal.Sambil mengemas2 dan packing barang2 sempat jugak SIL2 ber’skype’ dgn hsbn n ank2 nya yg dah ada kat sana(Russia).Oh,mmg sepanjang masa SIL2 on skype dia.Anytime nak berbual,panggil je.Tulah bagusnya teknologi ni kan..yg jauh pun tapi tetap ada depan mata.:)
Sebelah petang -malam:
Disebabkan tak nak berebut2,SIL putuskan utk gerak keluar dr rumah jam 6ptg walaupun flight nya jam 11mlm.

 Bergambar kenangan sblm melangkah keluar rumah.

Sampai di KLIA semua selesaikan solat maghrib n SIL2 uruskan hal2 berkenaan luggages.Pastu we’ols lepak2 berhemah kat McD.

 Sporting pulak incek ronald ni bergambar ngan budak2 ni yer..hehe

 Ucu Sham (wife of BIL3) & Baby Abid.
 Marsha & Aida

Kul 9.45mlm SIL n her son get ready lah utk meniggalkan we’ols.

 Azraei(cntr n wearing jacket) dgn rombongan kwn2 nya ke KLIA

 One last snapshot pls..

 huhu..yes,it’s hard to say goodbye…:(
n the moment i saw some1 cry..uwaaa!! (awek Azraei)
Ok sis,see u in facebook n skype soon..
Pastu we’ols balik Shah Alam n ingat nak bedesup ke i-city,tp dh lewat sgtlh..lebih kurang kul 10.30mlm.Mata pun dh ngantuks,badan pun dh letih..cantek sungguh kalau zass terus ke dreamland.:) Apalagi balik rumah BIL1,we’ols terus landing..ngeee
 Bye2..

Comments
  1. Dee says:

    >entry pukul rata ni..hehehe..

  2. rasp says:

    >sis, marsha is like sooooo ayu gitu tau…rasa cam dia dah besor hehehehe…alololo cian gf kena tinggal ek…jgn cik abe sampai sana berpinau mata tgk minah2 salleh sana dah iye🙂

  3. ~ Lady ell ~ says:

    >Dee>>ni sbb trpukul kepenatan la ni kasik pukul rata..takde part by part..:Drasp>>ayu ke..tah le dia rajin cntrl ayu je tu..:DEll pun rasa die membesar cpt sgt la..kalau beli baju pun carik kat section org besar yg size s.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s