>Diet Programme~

Posted: 03/11/2010 in diet

>

Salam ceria..:)
Harap u’ols ceria lah ye.Ell rasa Ell tak berapa nak ceria kot…
Ell sebenarnya kan runsing dengan penambahan berat badan Ell sejak akhir2 ni.Ell rasa lagi berat dr time pregnant haritu Seriously,ngeri n terkejut sesapa tengok.Ell rasa dalam pantang hari tu ok je..masih nampak normal dan lepas 3 bulan lps bersalin terus meningkat secara mendadak tak reti nak turun2 lagi.tambah tension bila time raya aritu ramai yg menegur tentang shape Ell yg dh lari tune ni..Nampak gayanya Ell terpaksa lah amalkan diet yg pernah Ell buat dulu.Ell pun nak share dgn u’ols Kira ni macam cabaran diet la.ekk.Sesapa yg nak ikut,bleh lah sama2 kita ambik cabaran nak?pastu u’ols show u’ols punyer result kat dlm blog.yang penting jarum kat scale tu mesti tunjuk sebelum dan selepas sbg bukti.Jom kita buat nak..? Tapi tak de ganjaran lah yg Ell nak bg.Hasilnye u’ols yg rasa sendiri..
Oh ya,diet programme ni diberi oleh sorang dokter Ell lupa sape.Dari tv ke dr majalah pun tk ingat.Tapi lama dah lebih kurang 5thn yg dulu.Dulu Ell buat mmg berjaya la.Ell nak tengok keberkesanan nya sekarang.Ok,lets start!!
High Protien Diet
Sarapan
-Susu
-telur rebus/sosej(steam)
-air putih
Makan Tengahhari
-salad/
-sup sayur/
-yong taufo/
-sup fishballs
-air putih

Makan Malam
-sup sayur/
-ikan(bakar)/
ayam(bakar)/
-sup daging
-air putih

NO!!!!
1.Sugar (cake/carbonat drink/fruits)
2.Oily foods
3.Carbohidrat (rice/bread/mee/biscuits)
4.Ice/cold water

*Ok,diet atas ni untuk 14 hari sahaja,lepas tu dah boleh ambil karbohidrat.Tapi dengan cara betul.
Low Carbohidrat Diet
Sarapan
-Susu
-roti,oats,biskut
-air putih
Makan Tengahari
-Bubur ayam/
-sup fishballs
-ikan (steam,bakar)
-sup sayur/yongtaufu
-Apple/oren/jambu batu/betik
-air putih
Makan Malam
-setengah senduk nasi/saiz biasa 
-sayur2
-ikan/ayam(steam/bakar)
-sup daging/sup sayur
-Apple/oren/jambu batu/betik

Amacam,ada berani,?meh ambik cabaran ni.Bagi sesape yg nak kurus jelah.yg dah kurus tu watpe nak diet… ok,jumpa lagi bulan depan ye.Eh,maksud Ell n3 diet ni la..Esok lusa ada lagi Ell post n3 lain..:P
 Sebelum terlupa Ell ada jumpa klip ni kat youtube.Ell pun belum try lagi.katanya seriously can lose 20 pounds in a month.1kg sama dengan
2.20462262185 pounds.Lepas dikira dan dicongak,20 pounds tu sama dengan
9.071847400000001atau pun senang kira 10kg.Wow! sangat menerujakan!!
“DO this workout 3-to-5 times a week 1-to-2 times a day preferably in the morning (before breakfast) and again in the evening.”
Meh2 kita diet…Aduih bersemangat habis nih.Harap terus berkobar semangat,konsisten dan disiplin sampai dpt shape yg memuaskan hati.Jom la u’ols..tahun baru, body baru..;)
Tips:tulis dn tampal diet programme ni kat fridge.Jadi setiap kali gi dapur mesti nmpak..
Comments
  1. rasp says:

    >will power kena kuat ell kalo nak diet nie…i nie tang will power yg lemah :)sbb tu badan i cam tong drum :Di know u can do it sis!

  2. Huda Ahsin says:

    >Cekalkan hati & Good luck Ell! Boleh punya!

  3. Dee says:

    >antara nak ngan taknak jelah kan..good luck ell!!

  4. >nak copy paste gak info nieh .. kita senasibbb

  5. Shiela Latif says:

    >semoga berjaya!!! =))

  6. >ell,sori lama tak jenguk blog.. blog eila pun dah makin sepi.. hihihi..bz keje.. biz.. takde waktu nak senang2 dah skang…eila pun bdn kembang.. diet2 pun camtu gak..iskk.. takut nak timbang gak.. kalo org tegur lagiiii laaa

  7. ~ Lady ell ~ says:

    >rasp>>tq sis..psst,tong drum pun org sayang per…:)huda ahsin>>mekasih2..xoxo

  8. ~ Lady ell ~ says:

    >dee>>mmg nak..tp hati kata lain butnye lain..selalunye gitu le..tq deediana>>sila2 jgn segan, copy je."kita serupa"..:D

  9. ~ Lady ell ~ says:

    >shiela>>insya'allah.eila>>hehehe ngeri kan tengok penimbang.menjerit je tak nak..:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s