>Nak bubuh nama apa ekk?

Posted: 02/11/2010 in name

>

Hello alls.
Tak habis lg posting pasal nama.:) Ni kira cam sequal utk previous n3  kot.Tapi kali ni Ell nk citer lah sket nama ank2 zaman sekarang ni.Mak pak kasik nama kemain dahsyat lagik.Bukan kata sesapa la..Diri sendiri pun sama.:D Bukan senang tau nak carik nama.Macam2 buku dirujuk,mcm2 website dicarik..bila dh jumpa yg betul2 berkenan dihati barulh pilih utk bakal cahayamata tu nanti.Nama kan nak bawak sampai mati..Seeloknya pilih lah dengan berhati2.Jangan nanti nama dah sedap2,kata org ank tak boleh bawak pulak Datanglh penyakit itu dan ini.Kata org2 alim…tak tau nak percaya ke tak perkara ni.
Ok,kebetulan Ell bukak blog smlm..ada satu kunjungan dr kenalan baru yg just say hai2 gitu.Bila hop blog die,dia ada join satu kontes utk para blogger pilih nama untuk baby baru yg bakal dilahirkan pada 14 november kalau tak salah.Hadiah agak lumayan.U’ols nak join sila keSINI.Ell pun tak tau nak join ke tidak.Nak pilih nama untuk anak sendiri pun susah inikan pulak nak carikkan nama untuk anak orang.tapi kalau u’ols nak cuba nasib bolehlah yer.Manalah tau kot ada simpan lebih nama utk ank2 u’ols kan..Kasiklh die pinjam kejap.Nama bukan nak pakai sorang kan..:)
Ell rasa ell nak join jugak..tp tengoklh kesempatan.Yang penting maknanya mesti elok,jgn macam nama Ell ni,sedih takde makne..:(
Comments
  1. Dee says:

    >ell..kita senasib..org dulu2 mana tau cari nama ada makna ni..sabar jelah..so, sbb tu anak2 kita kena bubuh nama yg sedap2 dan yg ada makna..

  2. Lieya says:

    >Anak pun belum ade camne nak joint. cari nama utk anak kucing jerh dah pening. Heeeee

  3. rasp says:

    >tul tu sis, nama itu penting…nama sebenor i takde makna…org dolu2 kan..asal bunyi sedap ok je hehehehe…kita skarang nie bersyukur, dah tau hukum hakam…leh le fenin2 kapla pilih nama utk anak2…

  4. >kita skarang nie bersyukur, dah tau hukum hakam…leh le fenin2 kapla pilih nama utk anak2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s