I’m straight okeh!! (buruknye FB)

Posted: 21/10/2010 in issue
Hello n hye..
Since Ell dah beberapa kali dirayu di FB ni Ell dh private seprivate nye.Ell akan accept sesape yg Ell rasa kenal je.If ada sesape yg menggunakan nick name,pls bgtau yg korang tu Ell kenal ya.Dulu pernah jugak diganggu sijantan phsyco yg merayu nk jadi kekasih gelap.Choiii! apa ingat Ell ni bangsat sangat ke tak sedar diri yg berstatus isteri dn ibu beranak 4.tolong la…pi jauh2 carik org lain yg boleh ko ajak itu dn ini.Nama macam alim ulamak,tp kelakuan macam $%^&*!.At last senang hati Ell bila dh delete namanya dr senarai kawan dn menyekat terus dr berhubung.

Habis cerita disitu..hati dh senang.Kemudian selang beberapa bulan Ell apprvd sorang awek yg nmpk mcm biasa.Boleh lah menambah kenalan maya..Oh tapi rupanya lagi dahsyat diganggu kaum sejenis ni.Ya Allah..ampunkan aku.Mulanya Ell layan sesaje .yelah ingat mcm adik2 kan..panggillah yang ke,dear ke…tp kelain pulak jadinye.Bila diteliti profile nya,astaga!!!! lesz rupanya berminat dgn wanita shj.Sekali Ell dh accepted,bersusun pulak yg requested nk jadik fren.Itu semua dr link yg sorang tu ler..
Bila dh 2-3 org add, mcm2 lh yg boleh dilihat kat walls dan picture album di profile derang tu.Sangat memalukan!! yang malangnye derang ni semua dr golongan berpendidikan tinggi,berkerjaya hebat,tp macammana  boleh terjebak dgn cinta kaum sejenis pun Ell rasa keliru.bukan calang org,dokter pun ada.tapi kebanyakannya remaja.
Owh pada awalnya Ell ditanya oleh salah sorang yg Ell dh accpt sbg fren,beginilah lebih kurang.
“hye dear,u lesz?” terus teranglh Ell cakap bukan n thats y i ada suami dan 4 org ank.tapi i cuma kagum dengan pompuan2 cantik.”oh ye ke” balas die lg.”Tapi i teringin gak sesekali nak #@$* dgn hot mom mcm u” “bila boleh dtg KL join ur group?” wadda!!! serius meremang bulu roma.Berani die tanya mcm tu! bukan setakat tu,semua anggota badan yg kita sendiri malu nk sebut depan orang,di bayangkan dn digambarkn tanpa segan silu.Maaf,setelah difikir tanpa ragu Ell terpaksa mendelete dan menyekat terus mereka2 dr golongan itu dr terus mengganggu.
Tujuan n3 ni bukan nk mengaibkn diri sendiri sbb diganggu oleh lesz ni,tp nak share supaya u’ols kawan2 Ell ni turut berhati2 memilih kawan dr FB.Seeloknya org yg kita kenal jelah jadi fren kita tak perlu rakus sgt nk bnyk kenalan tapi asal usul mereka kita tak tau.At least kalau dr kalangan bloggers kita tahu siapa mereka.bukan ke mereka selalu bercerita mengenai life mereke dlm blog mereka.
Satu lagi,mereka ni dr pandangan kasar sukar jugak utk dikenalpastikan.Perwatakan mereka ada yg biasa2 aje ada pulak yg seksi berlebihan seperti nak menggoda,tapi not for guy katanya.Dan yang paling penting,mereka ni kebanyakannya terjebak time belajar kat university.cek ank2 remaja u’ols…jgn ada yg trjebak kedlm gejala cinta sejenis ni..say NO to LESz!!

Comments
  1. suffer8zine says:

    biase la tu, muda2 dieorg dah terjebak mcm tu sampai melarat2 la, mintak2 jauh la bende2 mcm ni :PTerkini : Pancing ikan pirahna gergasi

  2. rasp says:

    masyaAllah…macam2 tul la zaman skarang nie…sbb tu kalo dlm FB tak approve sebarangan…yg i kenal je approve, yg tak kenal mmg harap ampon leeesmoga kita sekeluarga dijauhi dengan menda2 nie semua…

  3. Lieya says:

    Warghhh mengerikan & menggelikan je Ell.. seb baik Ell war2kan berita nie.. gilee ape dia org nie ehh… Subhanallahhh… dijauhkannn

  4. Dee says:

    mcm2 hal ye..sbb tu dee accept org2 yg dee kenal je..ingat lps ni sapa x active di FB pun dee nk deletelah..kehkehkeh..

  5. dugaan untuk orang secantik ell, hihi, betul tu,berhati2 dengan kawan2 di FB, sebab tu fren list saya ciput je

  6. ~ Lady ell ~ says:

    suffer8zine>>bahaya jugak kalo kita ingat pompuan ngn pompuan tu normal..sebenarnya ada perkara yg tidak normal berlaku sebaliknye.

  7. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>>tu la sis…meremang bulu roma tau.mula2 eii mcm comel je..lama2 rasa meluat.elok sgt kalo pilih2 mana yg kenal je.mintak jauhkn lah dr keluarga kita sis…susahnya hidup zaman sekarang ni.lebih2 lg nak besarkan ank2…

  8. ~ Lady ell ~ says:

    lieya>>tu arr..tk yah seronok sgt nk tambah2 kenalan lieya.FB ni ada baiknye..tp tk kurang buruknye..agak2 mana yg tak bawak pekdah tu remove je.:)

  9. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>elok sgt tu..nk delete,delete je..tk yah rasa bersalah.:)tp kdg2 derang yg kita kenal pun susah nk kenal sbb guna nama samaran kan..nasib ko lah kalo org tk apprv.hiks..

  10. ~ Lady ell ~ says:

    shibam Jelita>>erk erk..apa,adei..tgh mkn cikedis tercekik kt batang leher akk cakap Ell cantik…hahahaAkk pun jelita per..sesuai sgt dgn namanya..:)Ell pun kebanyakannya yg Ell kenal,cuma ada beberapa yg tak kenal tu nmpknya masih bersikap sopan.kalo tidak,mmg say bye2 lah.

  11. Tihara says:

    mcm2 org ada d luar sane kan..be careful

  12. ct rahani says:

    geli je kan kak ngan spesis camtu.. so far sy x penah lg alami cam yg akak alami nih..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s