>Berjejak kasihan di Open House

Posted: 11/10/2010 in friends, hari raya

>

Raya dah habis ekk.tapi nilah die kalo dah lambat,asyik la keciciran.Blog ni pun kejap update kejap tidak.Kalo updatenye sikit,tapi bila tak de mende update lamanya macam ayam mengeram pun dah menetas dah..hahaha
Bukan apa lah u’ols…Aariz sekarang ni banyak na merintah nye..makin membesar,makin banyak pulak akalnye.Nak biarkan sorang memang tak boleh la.Time tido die kita pun dah mengantuk.So.nak buat autopublish pun kirim salam la..Tak pun bila dia tido tu,cepat2lah bereskan kerja2 yg menunda tu.Haa kalo dah setel barulah boleh main2 internet ni tapi kalo dia dah jaga sebelum kerja selesai..alamatnya no chance utk mama die bersantai depan pc
Ah sudah.. terbabas n3 sket.
Tajuk n3 pun berjejak kasihan,dah tentulah dah bertahun2 tak jumpa kan.Ni open house bukan sebarang open house.Open house ni sebenarnya merangkap mini reunion dengan ex-skoolmate SMK Ayer Baloi SPM batch 1998.Nilah die,since kita dah ada kemudahan dengan fesbuk ni,macam2 boleh kita arrange dengan kawan2 lama ni kan. Syukur kan,dapat eratkan lagi persahabatan yang dah lama sangat terputus.
Ok,sebelum tu meh tengok menunya.Ihikss macam lah banyak sangat amik gambo,tapi ini je yang ada.Ikan caru bakar cicah air asam yang super duper mantappp! YaAllah macam tak ber tos ayaq liuq ni.hahaha…Ini antara je u’ols…lain2 menunya 
-laksa johor
-satay
-rendang ayam
ermm apa ekk lagi lupa dah.Sebenarnya Ell makan sikit je..kononya mengikat perut..(haha menipu ler tu).But yang paling teringat2 is punch buah2an yang sangat sedddap..siap ada kiub2 apple merah n hijau n oren n apa tah lagi.masyaallah…sedapnye.Memang syorrrga.
Gambar ni antara baby n kids yang ada.Ok,yg kiri atas ialah hsbn kpd Pn.Rafiza yang kedua2nya merupakan ex-skoolmate Ell.Pn Rafiza ni lah yang dengan sukarela menyediakan punch buah2an tu.Mekasih Fiza…punch ko memang terbaekkk.Tanpa dengan segan silunya hsbn aku tah bape ploh kali di tambahnye dengan tak habis2 memuji:D
Sebelum larut malam,meh la kita bergambar beramai2.All da babies yang ada semua dah membunyikkan siren memasing,so takyah kita membuang masa.Terima kasih untuk tuan rumah yang menganjurkan this open house.Yang depan sekali pakai baju melayu kelabu asap itu lah tuan rumahnye.
Jom sambung balik apa yang belum diselesaikan…Orang kata tak baik buat kerja separuh jalan ni..apa kata habiskan kerja makan2 tu baru minta diri balik.hahaha..kalau dah dasarrr..tengok ar,yg bapak2 perut memasing dah mengelembung,yg ibu2 jugak kira masih maintain😛
Lastly,terima kasih untuk inchek organizer sbb beria2 sangat nak jumpakan we’ols reramai macam ni..Tapi masih ada jugak yang tak dapat join da gathering sebab memasing ada hal sendiri kan.Insya’Allah lain masa dan hari kita buat family day pulak ekk.

Comments
  1. Gieyana says:

    >sm cam akak gak..kejap update kejap tidak..x der masa!huhu..waaahhh..meriah giler! sure kenyang n best kan!

  2. TuYa says:

    >best kan kak dapat jupe sume kawan2 lama..mesti x cukup jam nak cite kenangan2,gossip2..heheheh

  3. Dee says:

    >bila dpt jumpa kwn lama mmg saat2 terindahlah..sembang x berenti..seronok..

  4. ~ Lady ell ~ says:

    >gieyana>>akak mmg selalu bz kan.die punya kenyang toksah nak kata lh kak…mmg senak perut.ank2 kalo tak habis pun mak nye ni yg tolong habiskan..apa tak nyer..:D

  5. ~ Lady ell ~ says:

    >tuya>>itu pun lum semua tuya..kalo semua tu tak tau cammana kecohnyer.mmg seronok arr..apa taknya,gosip lama pun bleh sambung balik..hahaha sabo jelah

  6. ~ Lady ell ~ says:

    >dee>>betullah dee.dee pun dah bnyk kali wat reunion ngan kwn2 lama kan.

  7. Shiela Latif says:

    >seronoknyer…ekeke..aku kah itu kawan yang tak dapat menyempatkan diri untuk sama2 berjejak kasihan…ekekesedap betul ikan caru bakar cecah air asam tue…memang rugi aku tak datang…

  8. ~ Lady ell ~ says:

    >shiela>>ko arr…nape ekk ko tk dtg.apid kata ko nk dtg..tp bayang ko pun elek.alah bebe,tk ruginye…ko pun terer masak gak kan…eh tp yg aku geram lps dh abes apid siap ckp mak die suruh tapau bawak balik…tp apid mcm tk jejak pulak otak die.hahaha kat fesbuk,baru ckp lupa nk bungkuskn korang mknnn…ade ke gitu.

  9. Shiela Latif says:

    >ish ish ish…tak patut..tak patut…ah sedap jer ikan bakar tue aku tengok…kalau ko bungkus tapau lagi sedap onges2 kat umah kan?…huh!mula2 aku nak dtg…pastue tukar lak tarikh hari kerja kau kensel lah…dah tue tukar lagi cuti 1 malaysia…mau tak bingit aku kan?…geram lah…last2 malas lah aku nak join…penat pikir…kehkehkeh

  10. ~ Lady ell ~ says:

    >shiela>>bkn ikan bakar tu je katanya nk bungkuskan..burasak tah laksa pun die nk bungkus jugak,sekali terlupa..apa daa apid.pastu kendian ckp buat owang tringat2…chitt!!tah ler…aku pun pening.nyaris jugak aku tk pegi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s