Ramadhan bulan penuh Rahmat

Posted: 19/08/2010 in puasa, ramadhan
Salam semua..
 Sedar tak sedar,9 hari sudah kita berpuasa .Kejap je rasa kan,bahang raya juga kian mula terasa.Kalau anak2 ni tak sabar2 nak raya.:)
Mungkin ada antara kita tengah sambil2 mengemas rumah mana yg sempat,mengecat ke,merancang itu ini dsb nya.
Apa pn yg dilakukan,jgnlh kita lupa akan segala tanggungjawab serta amalan yg perlu dn sepatutnya kita lakukan mana yg termampu disepanjang bulan Ramadhan ini khususnya kerana pahalanya berganda.Jadi ambillah peluang sebaik mungkin,perbaiki mana yg perlu,renungkan serta sentiasa mengingatkn diri dgn penuh keinsafan juga kesyukuran kerana sbg Umat Islam kita dituntut utk itu.
Ambillah kesempatan atas kesempatan kita yg masih ada.
 Wassalam..
Comments
  1. Yan says:

    bahang raya dah terase??yan lum rase lagi bahangnye pasal tak start2 lg posa

  2. bspotgurl says:

    Lady Ell – i belum lagi rasa bahang raya tu. maybe sebab masih sibuk dgn hal-hal kerja. adusss.. cemane? masih boleh berpuase ke?

  3. salam sis..selamat berpuasasemoga sis sihat selalu.. saya ni tgh demam dan batuk.. baru ni tiada suara..tak boleh nak bercakap..tp alhamdulillah dah beransur baik..saya dah nak masuk semester last utk master..doakan saya ye sis..~ semoga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan buat sis dan amalan dpt dilipat gandakan..amin

  4. rasp says:

    i tak rasa pun lagi bahang raya sis…tis year a very very simple celebration like a previous years la sebenarnya hehehehehe…tu laaa, kita harus grab peluang beribadah di bulan yg mulia ini kan sis kan…

  5. ~ Lady ell ~ says:

    y'als>>kat tempat ell ni dum dam dum dam bunyik mercun..tu yg ell kata bahang makin terasa…n lagi satu kalo gi mall ade je lagu2 raya.sis rasp>>ell ngan fmly pun simple je sis..sederhana yg boleh…but yg penting meriah tu mesti mau rasa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s