Aariz @ 6mnths

Posted: 30/07/2010 in sons
Salam Jumaat..
Semalam Ell mabuk bau duit n hadiah,satu hari sekali 3 buat n3.bukannya senang Ell nak join kontes tau.Harini rasanya Ell dah ok sket.:)macam orang hilang akal tengok kontes n giveaway yang bloggers buat.Sebenarnya tengah2 blogwalk tu,Ell termasuk satu blog yang penuh sarat dengan kontes2.pastu Ell klik arr satu persatu kontes tu.yang mana Ell suka Ell meriahkan.Ell pun dah tak ingat dah blog mana..empunya blog lelaki,pastu muka dia ala2 mamak sket.kalau tak silap la…ni,ada lagi satu dlm draft nak join kontes dah start sampai 31 Disember,pulak tu syaratnya nak referrer,adeh..macammana nak bg jawapan ekk.eerrhh mengongsss

Ok enuf! kelmarin (rabu) Ell bawak dak Aariz gi klinik.Alah,biasalah routine checkup..tapi lepas 6bln Aariz dah mula gi klinik 2bln sekali.Means bulan 9 (lepas raya) nanti baru Aariz checkup lagi.
Perkembangan Aariz ok,but weight dia naik sangatlah sedikit sahaja.Then,kena jab lagi sekali sebelum setahun.Kesan dari itu,harini Aariz dedor sket.Selalunya dak Aariz ni kebal..bagi je ubat demam lepas cucuk tu Insya’Allah tak demam,tapi kali ni penangan jarum tu agak dahsyat jugaklah..:) sampai tak lena tidur dibuatnya.Tapi takpe,itu kesan sikit je tu..taklah melarat pun.
 
Aariz Arslan
weight : 8kg
long : 69cm
head : 44cm
chest : 46cm
Oh ya,citer pasal weight Aariz yang naiknya agak sedikit,Ell pun tetiba tergerak nak compare dengan dak Aryan masa umur dia sebaya Aariz dulu.Tapi ini hanyalah sekadar catitan Ell sendiri,bukannya apa..
Gambar bawah ni Aryan umur 6 bulan sebaya dengan Aariz sekarang.
Aryan Iskandar
weight : 8.1kg
long : 71cm
head : 37cm
chest : 39cm
Berat dan panjang antara Aryan mungkin lebih kurang,tapi sangat ketara bila tiba ukuran lilit kepala dan dada tu…:)

Ell bukan nak membezakan anak2 ke apa,ini cuma nak melihat tahap perkembangan normal anak2 Ell.Kalau mengikut carta, semua anak2 Ell dari kecik agak lebih kurang je.Cuma bila dah membesar tu,masing2 nampak watak masing2.Elok lah tu sebenarnya,tidaklah kita ni duk di bawah satu lingkungan je kan. Kan bagus ada variety dalam satu family,ada kurus,tinggi,besar sikit,kecik sikit,nakal siket,manja siket,malu sikit,pendiam sikit,banyak cakap…eh mcm2 lah.
Walau macammana pun, d’ols tetap  penyeri perjalanan hidup Ell suami isteri..♥

*Maaf kalau ada yang rasa n3 untuk aariz ni agak berlebihan…sekadar ingin berkongsi.

JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

Comments
  1. rasp says:

    at least i tau berkembang my son *ahaks*

  2. Dee says:

    sis..mana ada berlebih..biasa2 je tu..kejap je dh besar si aariz ye..

  3. da besar da aariz… hencem!!🙂

  4. Tihara says:

    ololo cute nyer dia🙂

  5. Izan says:

    sama jer muka aryan nagn aariz masa diorang kecik. kalau kata kembo, mesti org percaya =)

  6. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>>itu pasal lah nk update…:)xoxo*

  7. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>bukannye ape,takut ada yg nyampah..kita mana tau kan..

  8. ~ Lady ell ~ says:

    budak telinga capang>>encem ke…mekasih kakak yg manis…:)mmg sekejap je nina,tak terasa pn…

  9. ~ Lady ell ~ says:

    tihara>>mekaseh…:)

  10. ~ Lady ell ~ says:

    Izan>>kalo tengok gambo bleh lh kata kembo..tp real nya sorang bby,sorang lg dah besor(3thn)..tp laen lh izan benornya,kalo Aryan matanya bulat,Aariz cam cepet sket..bentuk muka pun lain kot..rasanya Aryan punya shape muka bujur,Aariz cam bulat ke 4segi gitu arr…tp dh acuannye sama,iras2 tu mesti ada…:)

  11. ratna says:

    ya allah dak aariz tu.. geramnya tgk.. ratna paham..ell bukan nak beza2kan..cuma ini perkara biasa.. secara tidak sengaja kita tertengok perbezaan itu kan..mcm saya gak ler.. kakak lain..adik lain..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s