Marsha’s Birthday ~ follow-up entry

Posted: 27/07/2010 in family, happy birthday

Salam alls..
Last wiken  birthday Marsha we’ols raikan sederhana je.Macam biasalah,we’ols buat alakadar je untuk ahli keluarga.Kebetulan last wiken sista-in-law(SIL) dari Jakarta ada balik kampung dengan 2orang anak lelakinya.Jadi lebih sket la meriahnya.
Agak rushing jugaklah sebab SIL nak pergi ziarah kazen die yang baru lepas accident jalanraya minggu sebelumnya.MIL mestilah ikut sama,dah anak sedare die kan.Hsbn pun tak nak menyusahkan apa2 just ambik kunci , drive kete ,pegi bandar n beli 1bucket KFC,2 large PizzaHut ,jajan2 n oso 1kg blueberry cake..hihi..
Marsha birthday cake..
Owh,mmg kebiasaan we’ol untuk memilih cake yg bertatah fruits cenggini..

 Marsha dikelilingi antara orang2 tersayang..adik2nya,mamanya,atuknya, serta tokmak n tokbahnye..Maklong nye dengan 2orang abang sepupunya tak termasuk pulak dalam ini gambar.Tah macammana boleh satu pun takde gamba d’ol,padahal ada je kat situ2…

Lepas zohor,tiuplah lilin plak..hahaha..pelbagai versi ,siap ada lagu hari jadi versi Indon tu…lagu harijadi omputih tu mesti,pastu melayu lagi,”Allah selamatkn kamu”, nak tiup lilin pun ada lagu…

“♪ tiup lilinnya,
tiup lilinnya,
tiup lilinnya sekarang juga…
sekarang juga..
sekarang juga..
bla bla bla….. ♫”
eh ada lagi satu..
“♪potong kue nya,
potong kue nya,
potong kue nya sekarang juga,
sekarang juga….
sekarang juga…
bla bla bla…♫”
Adoi..mmg jenuh lah nak tunggu Marsha potong cake.Ekekeke.
*kue – kuih/kek
Dah potong cake tu apalagi,semua menyantap la kan.Untuk lunch tu 
MIL adalah sikit siapkn masak ikan asam pedas dn udang goreng butter. Alhamdulillah,walaupun alakadar tapi Marsha happy nampaknya dantu yg penting.

Comments
  1. TuYa says:

    sedapnya cake tu..penuh ngan buah2an..senyum lebar anak dara tu kan..semoga panjang umur ye Marsha.

  2. rasp says:

    a simple celebration tapi bila celebrate with ur love ones…pasti hepi….

  3. Dee says:

    wah..kelainan nih..siap ada lagu indon..hehehe..

  4. Shiela Latif says:

    potong kuenya..potong kuenya..potong kuenya sekarang juga…sekarang jugakkk..aunti nak sikitttt…hehehe…happy birthday marsha ~

  5. ~ Lady ell ~ says:

    tuya>>bleh tahanlah sedapnya tuya..tp sebenarnya biasa2 je.tpkalo nk buat sendiri menangis jugaklah akk rasa…:Dmekasih tuya..

  6. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>>betul sis…satu hari tu mmg dia happy sangat.pulak tu kira mcm hari kelepasan bg die.nak buat apa,sukahati.tengok kartun? ok.Main game ps2? ok.guna pc?ok.pendek kata mmg hiburan utk dia habis2 an lah..:D

  7. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>tu la..dah ada org indon kat situ,memasing fel cam org indon arr gamaknyer..:)

  8. ~ Lady ell ~ says:

    shiela latif>>mekasih aunti…hehee.. ♥♥♥bahagian aunti ada,tp alas kek je lah yer…:D

  9. Yan says:

    saper yg beriya nyanyi lgu tiup lilin.. potong kue nih.. hehe mcm2

  10. ~ Lady ell ~ says:

    yan>>kakak ipar ell yan..dh jadik org indon,makanya buat cara pun mcm org indon jugak..haish

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s