Dia semput,sebab tulah cari ganti ~

Posted: 21/07/2010 in Uncategorized
Errrh, apahal plak tajuk len macam je ni.Hehehe,ni kira mcm sequel n3 ‘Rumahku Karam’ pasal dak Aryan tu la (ada yg pikir kelain ke).Yes,kalo ada yang kata penat maknye cuci baju,malah bukan maknye saja yer..dgn mesin basuh sekali ikut semput. 😀 Maknye penat menyidai baju je..:P
Itulah die nyer,maknye rajin sangat mencuci,mesin basuh plak yang wat hal.Macam org jugak lh gamaknyer,asyik lh putar3..lama2 dia selow mellow mcm marshmellow plak.Bunyik je kuat mcm enjin moto mama rempit(erk,mama rempit tk trlibat didlm ini story),tp tk pegi2..Pastu bila kering tak diperah habis..bila sidai baju tu duk menitik2 lh airnyer..
Tulah kan,mesin pun gheti mogok.Aseklah nak kerah2..pastu die majuk.Itu makna apa? hihihi mcm tak paham plak kan…tukar lh yang lain,carik pengganti..😛
dari ini
ke ini

Tu dia,puas hati.13kg sekali basuh.2-3 hari punya baju pun leh masuk sekali.

Kalo men hide n seek,nk menyorok dlm ni pun bulehhh..:)
Ini hasilnyer..betul,sekali basuhan  je..Hanger payung (ank2 yg panggil ) tu yg paling besar utk 30 helai baju kanak2/kecik2.
Ok,hsbn Ell mmg rajin bersalin baju,walaupun baju tu bersih(Aryan menuras die ler tu).Org len 2 hari paling bnyk pun 6 pasang,tp dia lebih dr tu.Itu belum tambah baju yang die pakai men badminton,sekali pegi men badminton,balik mesti 3helai baju basah(peluh).Dlm seminggu 3-4kali gi main.Pastu plus arr dgn baju we’ols ank beranak yg pakai hari2.mana tak semput cik mesin basuh tu..
Tapi sekarang tidak lagieee…:)










JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)










Comments
  1. Dee says:

    13kg..wah..toto pun leh sumbatkan..budak2 ramai mmg lah gitu ell..dee pun rasa mesin basuh kt umah tu dh nk semput gak..mtk2 bertahan smpi ujung tahun nih..huhuhu..

  2. Shiela Latif says:

    nak tumpang basoh toto babe…heheheh…nak basoh pree boleh?…huhu

  3. larra says:

    wah kite pun nk tumpang basuh toto gak..hikhik..besau tu..leh isi 13kg..kalo kite baju untuk 2 minggu kot..

  4. Yan says:

    ekekekkeke kelakar plak… huishh byk betul baju yg encik asben ell pakai eh.. klu yan pun semput.. semput tengok..

  5. ~ Lady ell ~ says:

    dee>>hujung tahun? bonus ekk.baju tk kotor sgt,basuh tu kasik wangi je dee…shiela>>aku baru nk minta xtra charge.hahahableh2 nk pree eh,tp siap2 bawak detergent,softner dan yg paling penting lapanploh baldi air..hahahaha

  6. ~ Lady ell ~ says:

    larra>>2 minggu? alahai,sket nye membasuh ekk.jimat air kan…bertuahnye lah ell kalo mcm tu..:)yan>>hihihi…tulh yan,baju dh terlampau bnyk,kalo bleh sumer nk pakai…

  7. Shiela Latif says:

    80 baldi air…mak haihhh gamaknyer jenoh aku nak ngangkot air lak🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s