Update! Aariz @ 5 mnths

Posted: 05/07/2010 in Aariz
Dah terlambat  nk update pasal Aariz nih.Aariz dh nk masuk 6 pun..:)
Tapi tak pelah,selagi lum 21hb tu masih consider 5bln kan.
Ini gambar Aariz genap 5bln pada 21 Jun 2010.
Weight die tu sebenarnya 28hb baru gi timbang.Yelah,21hb tu we’ols masih kat kolumpo.Makanya dh balik barulh gi klinik.Nampaknya weight Aariz tk bnyk sgt naik,dr 7.5kg tu cuma naik dlm 290gm.Oklh tu,asalkn Aariz sehat dn sebenarnya weight masih pada tahap normal.
Untuk 5bln ni Aariz kena jab lg sekali sebelum umo setahun.Syukur Aariz tk demam,sbb dh siap2 bg ubat demam lps kena cucuk tu.
Perkembangan Aariz:-
1.Dah meniarap,telentang semula.

2.Boleh buat mcm2 reaksi muka.Muka happy,sedih,takut n paling best muka pelik.hahaha..yg ni kalo kita bg bende2 yg dia rasa baru n die takut nk sentuh.mesti die tenung sambil wat kening kerut sket.
3.Pandai respon apa yg kita buat kat die.Kalau cengerlang (beliakkan)mata,nnt die akan tenung n terus cembik2 mulut nk nanges,sbb die ingat kita marah kt die.Dan sebaliknya kalau kita senyum n ketawa ngan dier.
4.Suara dari anak tekak yang kuat.hahaha..Tang ni jgn biar die sensorang bila die tknak,nnt die panggil2 sampai tersedak2 dibuatnya.Dah mcm rockers dh..
5.Yang penting kenalah selalu main2 dgn dier..yg pasti die akan ketawa berdekah2.
Ok,nmpknya Aariz pun dh nk start makan.Tiap kali org pegang mknn mulut dier pun mengunyah2.hihihi…1st time Ell bg die hisap pisang,die punya suka siap tarik2 lg tgn mintak lg.Tapi takat jamah2 je lah.Ell dh mula bancuhkan die baby cereal tp cair.Next month baru sesuai Ell bg bubur kisar.Buat masa ni,Aariz masih b/f secara exclusive.
Alhamdulillah,semua ank2 Ell dpt b/f sampai umo2tawon lebih,cuma Aryan je yg stop awal sket sbb Ell dh mula mengandungkan Aariz time umo dier belum genap 2tawon,tp masih b/f sampai usia kandungan Ell 4bln kot.Harap kali ni Aariz dpt b/f selagi dia mahu..:)

JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

Comments
  1. berat aariz lebih kurg aidil … elok jer dia duk posing diam gitu ell😉

  2. @tune® says:

    alololo…sihat betul; anak ko sorang nih…takut dah besar kang kurus macam kakak n abang die lak

  3. ~ Lady ell ~ says:

    diana>>oh ye ke..lebih kurang ekk.aidil bape bulan?ell rasa 6bln kan..ok ler tu diana..kalo overweight susah plak.:)Aariz kalo duduk bersokong mcm tu boleh lar..duk betul2 lum boleh lg.

  4. ~ Lady ell ~ says:

    atune>>ank2 aku mmg sumer jenis gini lh tun..kecik2 sumer chubby mubby..dh beso dier pakat nk slim.:)eh bagus tau mcm tu sebenarnya,kalo obes kan tk elok utk kanak2..skrng ni bnyk dh budak2 yg obes..eii,seram je aku.

  5. e_ja says:

    kejap je masa berlalu kan ell..akak mcm rasa baru je dgr ell bersalinkan aariz..chubby betul aariz..rasa nk chubit2 je pipi dia..:D

  6. UmmiRosma says:

    Aduhai…comelnye baby ni…*kish kish*He will grow healthy with full of love. Guess what..? Im still bfeeding Habibati too…kesian jugak nak stop selagi bm masih ada. I know you will too…Take care dear..

  7. Dee says:

    cutenya aariz..tembam lak tu..pinjam jap bole x? hahaha..

  8. ~ Lady ell ~ says:

    kak eja>>tul lah kak…mcm cepat je Aariz membesar.Ell pun rasa eeii,mcm baru je wat n3 pasal terpregnant tu..:)rupanya dh setawon lebih

  9. ~ Lady ell ~ says:

    ummirosma>>ummi,ye ke..habibati still breastfeeding? wow,dia 3thn kan..amazing!

  10. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>bleh jer,kalo nk dtg amik..hehehe..

  11. rasp says:

    ya Allah sis…..geramnya i tgk dia…sib baik u dok jauh…kalo dak, mau i gi cubit2 pipi dia tu…gomel2 skit…eeee geram!!!

  12. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>>tu la..nama je ibu,tp tk penah jumpa pun..hihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s