Lawatan di Hari Jumaat~

Posted: 02/07/2010 in KL

Lawatan 1
Jakel,Shah Alam :- seawal 10pg

Jakel Shah Alam berhadapan Pintu Belakang UiTM.Berhadapan jugak dengan rumah BIL1 di seksyen 7.Senang sekarang ni.mcm2 kemudahan dh ada.Even anak sedara(lelaki) boleh keluar rumah jalan kaki nk beli topup tepon..:) Sekarang hospital besar pulak sedang dalam pembikinan.Untung kan org Shah Alam yg duk seksyen 7 ni.
Itu jelah hasil hasilnya melawat jakel.Cotton tu utk dotters,beli 5meter.yg lagi satu tu MIL punyer..Ell? tak de berkenan dimata…hahaha punyalah bnyk kain tp tk berkenan? hilang akal per..sebenarnya tk tau nk pilih mana,lebih elok tkyah pilih..senang tk kopak duit laki aku.kesian,dier:).Apa tknya,nnt klau dia tk berapa brkenan dgn yg dh dbeli tu..disuruh belinya lg nnt lain kali dh dkt raya.
Jakel ni kata je offer,tp die dh siap2 ‘mark-up’ dulu harganyer bru potong..jgn u’ols tk caya.At first derang just potong lbh krg dlm 20-30% je.Pastu ikut budi bicara dak sales girl tu.Bila ditanya mana yg kata smpai 70-80% off tu,katanya lg bnyak kita beli lg bnyak dpt krg atau pn hnya kain2 yg trtntu yg trpilih je.So maknanya pandai2 u’olslh nk ayat camner.Pandai ayat,barulh dpt discount.Tp kan msti cnfrm punya tak akan smpai 70-80% tu..tinggi2 pn cuma 50% je kot.

Lawatan 2
Les Copaque Studio :- 2.30ptg

Ini mmg betul2 melawat.tapi tak ambil masa yg lama.Saja bawak Aryan tengok poster Upin&Ipin yang besar tu.Siap ngan restoran GENG kepunyaan Les Copaque studio.Sempatlh Aryan bergambar..tp tk upload dlm ni pun..:) Tp Aryan punyalh suka time tu sbb dpt mengadap..

Lawatan 3
IKEA :- 3.00ptg

Dah singgah jap depan studio Upin&Ipin tu,we’ols zoom terus ke IKEA ni.Inilh tempat tujuan utama petang Jumaat tu.Stroller tu pnjam je kat IKEA.Ell tk bawak pun tuk bby Aariz.Macammana nk bawak..barang2 isi dlm keta dr kampung pun tk muat2,inikan pulak nk bawak stroller.:)
Oh ya,gambar kanan tu bukan Ell ya.:) 
Panjang tu Q dier….

Lawatan 4

i-City,Shah Alam :-10mlm

 Sebelum apa2,nk bgtau Ell tk pegi pun..hahaha buat n3 mcm pegi ekk.chit!!kredits utk niece atas gambar2 yg sangat cantik ni.Sebenarnya dri awal2 dtg SA lg dia dh bgtau yg i-city nih is a must go n see. Mulanya mmg nk pergi pn bwk bdk2..tp masa yg free masa tu niece call dh kul 10 mlm.Bleh lg nk prgi,lg pn bknnya jauh(blkg Jakel). Tp alahai,kesian pulak tengok Aariz yg dh tido lena + yg lain pn agak keletihan.Nak tinggalkn Aariz kang susah pulak org lain nk tolong handle klau nangis.Tengok2 lampu mcm ni mmg budak2 lh yg suka.Anak2 Ell yg lain pun hampir melelapkan mata n hsbn pn rasa berat nk tnggalkn bola..jd tak pelah mungkin lenkali…jadiklah stakat ni dpt cuci mata dulu tengok gamba yg niece bg copy ni.:)
Ok,jmpa lg..
JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)

Comments
  1. ratna says:

    mmg shah alam skrg dah membangun. saya teringin sgt nak pegi icity tu. tp sedara saya kata kalau nak pegi mesti lepas maghrib sbb kalau lewat lagi dari tu mmg sesak kat situ.

  2. Dee says:

    dulu i-city free..aritu kwn bgtau dh start kena byr tp singgit je..next time leh ar ell pegi..

  3. rasp says:

    i jarang nak gi beli kain kat jakel kl or shah alam sis…kalo balik kampung SH kat segamat baru gi beli kain..dpt diskaun baeeekkk punya coz salah sorang owner tu kawan SH hehehehe

  4. ~ Lady ell ~ says:

    ratna>>mmg arr..org yg dtg ramai giler2..sbb tu mula2 pikir mcm malas nk bersesak2..n tk jadi pegi.tp kids mesti teruja tengok pokok2 berlampu tu…Dee>>la..dh kena bayar ke.tp ok lg tu singgit.Aritu niece pun ada cakap..time tu free..nnt dia akan kenakan bayaran.rasp>>betul sis..itulh paling baik.beli je kat kedai segamat tu..ada jugak kain yg berkualiti..pulak tu dgn org yg kenal.mmg cantekk arr tu.:)

  5. Tihara says:

    alaa teringin nyew nak gi I-CITY tapi jauh sgt..takde urusan lak kt kl..kain baju ni kalau dah byk jns depan mata..mmg pening nk pilih kan🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s