Restoran Saba’~ Area 51

Posted: 28/06/2010 in family, makan
Happy Monday..
This n3 Ell nak citer pasal mkan.Bukan selalu Ell bukak citer pasal restoran yg sedap nih.Rasanya ini yg ke-2 slps restoran Mandella dulu.Maklumlah,orang jarang makan kat luar..:P Serious,kalau u’ols tanya makan kat mana yg best tentu Ell trkulat2 nk jawab.Even kat Pontian ni pun.

Ok lah,hari yg ke…. (isnin,selasa,rabu,khamis) yg ke-4,sebelah mlamnya we’ols dgn family members yg besar pergi restoran arab.Ya Habibi Ya Maulana,kami makan nasik arab daa..

Lokasi nya SABA RESTAURANT,CYBERJAYA

Ini adalah menu nya.Kalau u’ols nak tengok harganya,silalah klik gambar kasik close up ekk.
Sejujurnya makann2 we’ols semua tk bergambo yer..2 gambar atas ni cik google yg bg pinjam..:)Gambar 1 tu gitulh rupanya nasik yg akan dihidang,pastu kuis2 nmpklh isi ayam..nasik arab ni ada 2,satu dgn ayam dan satu lg dgn kambing.pastu ada pulak 2 cara,satu timbus ngan nasik,satu lg panggang asing.die akan bungkus dlm foil.yg tu rasanya lebih berempah.

Oh,ini adalah harga nasik yg dgn daging kambing.We’ols semua amik yg large sbb 1 portion boleh mkn 3-4org (org malaysia).Kalo u’ols tengok mat2 even minah2 arab,yg large tu sekali hadap jer…tengok jelah saiz badannyer..:) ramai betul ekk org2 arab kat cyberjaya tu..
Nilah dia area 51 tu (no.meja mkn).Sementara menunggu,meh kita klik2 sebentar ekk.Ni we’ols sambung 3 meja besar utk 3fmly..kat sebelah kiri ada lagi 2 meja utk remaja2 from our fmly.:)kalo nk bersambung bnyk2 dh mcm ketapi pulak kang.Lagipun bukannya boleh bual pun hujung nun dgn hujung nin..hihihi..

Antara kazen yg sgt close dgn Marsha.Ini tawon je boleh together2,lain tawon itu kazen sudah stay Russia..awww,shy2 cat plak dier..
Org yg bertanggung jawab memperkenalkan we’ol nasik arab Restoran Saba ni.SIL2 n fmly dh nak pindah ke Russia hujung tahun ni.Mungkin ini pertemuan yg terakhir sblm kita berjumpa 3 tahun lagi.:( 
Her hsbn kena transfer ke Russia.Kat pulau yg agak jauh dr Moscow.Penerbangan lebih kurang 11jam.Huh! imagine dat.Lebih dekat dgn Japan dr pusat negara itu sendiri..
Ok,dah..sambung citer makan ekk.:P
Servis,sangat pantas even manusia sgtlh compact… thumb’s up!
See,semua pinggan dh licin baru nk tangkap gambar..hahaha.nmpk na gelojoh kan…tinggal tulang jer.Tp Ell tk gelojoh yer..Ell kena buat shift dg hsbn utk take care of Aariz la.So,Ell kena jalan dulu…sbb ingatkan org lain yg baru nk start mkn tu,Ell kira jamah je sket,tp fuhhh Mmg lazat ya amat!! nasiknya fluffy n dagingnya lembut mcm u’ols siat tisu jer.double thumb’s up!! Lenkali kalo mkn kat sini Ell nk mkn sorang je sehidang.baru puas!🙂

Dah abes makn semua,elok lh sembang2 dulu.lama nnt tk jumpa kan..So,all da kids di izinkan main2 kat luar.
Dina & Syahmin (best buddy)
Bergambaran lagi…peace..
Aryan,Dina,Syahmin,Marsha n Azfar

Dan lagi…
Dari kiri: Haqim,Azfar,Anwar,Azrai n Aryan

Lagi,dan lagi…
Dari kiri:Marsha,Dina,Syahmin,Haqim,Azfar,Anwar,Azrai 
Bawah: Aryan n Asyraff
ente tengok tu..dia sudah kenyang,dia bikin havoc itu restoran llah.Itu semua ank2 sedare kasik conquer itu entrance llah.masya’allah…:)
Ok,dah..masing2 punggong dh kematu kan..mari kita bergambar2 kenangan…
Dari kiri: Abang shuib(SIL4’s hubby),Ell+Aariz,Dina,SIL2,SIL4 n MIL

Kalau dh namanya guna camera henpon je,mmg le tk sharp.Jadiklh,asal ada kenangan ekk.
Restoran saba,nnt we’ols datang lagi yer..:) Kalau ada yg nk belanja mmg sedap ler…Oh ya,sebenarnya bnyk jugak yg we’ols order,tp kalau dh bukan kita yg keluarkan ongkosnye,makan jelah tau nyer…heheheh
Katanya kat Cyberjaya ni bnyak gak restoran arab,tapi ini adalah yg paling seddappp.Jgn salah pegi pulak.restoran arab lain tu,die konsep ala2 mewah sket n harganya agak mahal lah,tp restoran Saba ni biasa2 je sbb tu harga nya pun murah.Kalau dh pekene,jangan kata double thumb’s up,silap2 u’ols pun boleh up..hahaha..(terangkat lh katanyer..)
Hari pun dh larut malam…we’ols mula lah gerak balik Shah Alam.SIL4 n fmly balik kerumahnya di Hulu Langat.Kiss2 hug2..we’ols berpisah..SIL2 ni rumahnya berdepan je dgn BIL1.Sama2 duduk kat sek 7 Shah Alam.Dan sbb nnt tk jumpa lagi,hubby suggest tido kat rumah SIL2 utk satu mlm…Esok siang kita sambung hikayat seribu satu malam… aktiviti ari jumaat ekk.hihihi..
BERSAMBUNG~
JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)

Comments
  1. daisy.allie says:

    kak ell..kite baru pg lunch kat situ semlm!!sedaaappppppp🙂

  2. ~ Lady ell ~ says:

    daisy>>akak pun masih tringat2 rasanya tu..tk puas la..:)

  3. salam…lama xkomen kt sini..wah..dah merasa nasi arab ye sis..classmate kami ada wt jamuan kt sini lepas exam sem sudah, tapi yg girl xdpt gi sbb last minit baru dorg rancang g sana…memang ramai puji masakan yg dihidang..~padahal dekat je, tp xsempat g sana lagi..

  4. Ena says:

    syoknyerrr… makan2… nasi arab tu mcm best juga.. tapi sy tak pernah cuba lagi.. nak kena cuba gak nanti nie…🙂

  5. ~ Lady ell ~ says:

    Adawiyah>>salam..mmg sedap dik…tk dpt join ngan classmate leh dtg ngan family..mesti lg best.Ena>>mesti kena ena…jgn tangguh.kalau tangguh mesti nyesal kata'eh nape tak try dr dulu ekk' :)kalu tk,mesti dh berkali2 mkn.harganya berpatutan..

  6. hi lady ell..wooo, syoknye pi mkn ramai²..huhuhu, x pernah mkn nasi arab ni..re: mmg la si Alya tu, wat 'derkk' je time i rakam video die, hihihii..

  7. LYaFRINA says:

    rasa makanan arab ada bestnya gak..skala skali tuko selera..ya habibi….

  8. ::aradia:: says:

    wahhh…berjln yerrr…beshkn…amcm bb cihat?ell,minta maaf yerr ditott kalu lehh nk je slalu keep in touch ngan ell…sbb ditott ingat je lg,jauh2 ditott dtg umah ditott siap bg hadiah..thnx a lot!!btw,besh backgrnd sound awk..ehehe…

  9. ninaneno says:

    restuaran… heheh… mcm2 sepah2 jugak arab ni mengeja kan… btw, tu yg wat dier unik…uhuk… teringin nak pegi… tapi mcm jauh jek cyberjaya tu… da la takde sebab nak pegi… xP

  10. Yan says:

    samela ngan yan… klu tanye tempat makan mane yg besh… ntahler.. tak tau.. seme tempat pun yan p..

  11. Redbloodsnow says:

    uiii…best ek tmpt mamam tuh kan. kalau lah zie dok sane..KOMPOM zie terjah..hehe

  12. rasp says:

    i lum pernah terai nasi arab…sedap ek…ermmm maybe leh try kot bila2…tak puas tgk gambar…jauh bebenor snapnya….

  13. ~ Lady ell ~ says:

    leily>>hm'm..nasik sedap,mkn reramai..kalo mkn betul2 tu tk sedar boleh habis sehidang tau..:)Lya>>ye2 sesekali tuko selera..jgn selalu..nnt kang besor cam org arab..silap2 bau minyak sapi je..haha

  14. ~ Lady ell ~ says:

    aradia>>ha'ah lh ditott..aritu cuti sekolah gi hulu Langat n shah alam..time kt hulu langat tu ingat nk bgtau ditott..tp tkper la,takut buat ditott susah plak nnt.next time ekk.:)alah biasa je tu.owh,ditott suka lagu sini yer..mekasih.:)ninaneno>>hahaha..detail nye kamu nina..akak tk perasan pun.alah,ni akak bgtau je.lenkali kalo ada kesitu gi ler..

  15. ~ Lady ell ~ says:

    Yan>>kan,sama ekk kita.Redbloodsnow>>zie,sedap sampai tk bleh lupa…die biasa kt tempat ramai org arab tu ler die bnyk kedai nyer..kat tmpt zie tu mana tempat yg ramai org2 arab? mayb ada lh kot..

  16. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>>mesti terai sis..nasik arab ala2 nasik briyani gak..tp briyani tu mkn ngan kari n lauk pauk briyani..nasik arab ni,lauk die sekali dlm nasik tk taulh masak mcmmana..(mcm kita tengok kt tiwi org arab masak dlm tanah tu kan..)sgt sedap.daging nye fuh! lembut..masya'allah,tringat2 plak.mesti cuba sis! mesti tau! lebih2 lg kat restoran saba' ni.murah sket..

  17. ~ Lady ell ~ says:

    oh ya sis,kt shah alam pun ada..tp tk sama sedapnya..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s