Kisah dikolam renang~

Posted: 27/06/2010 in kids, KL
Salam u’ols..
Sambungan n3 lepas.. trpaksa Ell skip aktiviti siang yer.Masalahnye kalau nak citer pun satu gambaran langsung takde.Tapi utk ringkasan bolehlh dihuraikan disini,
1.Hubby n SIL4 gi IKEA
2.Big girls gi ice skating n tengok wayang @ Sunway
3.Ell,BIL1’s wife n kids gi swimming @ Kelab rekreasi tentera udara,Subang.
4.MIL rehat kat rumah.(sian die penat)
 Oh ya,kelab rekreasi tu BIL1 jadi membership sbb dia selalu main golf kat situ.kelab tu tak tertutup utk tentera udara je..sesiapa yg kerja gov,nk jadi member boleh je asalkan dgn bayaran tah berapa setahun Ell pun tk amik tau.hehehe.
 
Kat kelab tu ada sketsa sebenarnya..hahahah (Ell gelak dulu yer) Memula tiba, adalah sorang mummy ni bawak ank2 dier..ngam2 our kids terjun je dlm pool semua naik.Ok,bukan itu citernye.hihihi..
 (ni gambar lama Marsha time umo 4-5bln)
Macam ni,tengah seronok2 our kids berenang2,datanglah sorang pakcik cina,bersembang2 dgn ramah mesranya ngan Ell n BIL1’s wife (fasih berbahsa melayu,kira mcm kalo suruh nyanyi zapin pun boleh lah..hahaha).Siap main2 ngan Aariz.Pastu tiba pulak sorang remaja…Sangatlh ramah tamahnya tapi setiap patah2 perkataan nya tu susah sgt nk faham..(lidah cina) we’ol saspek anak pada uncle tadi tulah..sebelumnya tu,uncle tu kata dia ada 2 org ank lelaki,sorang di London n sorang lagi umo23 tahun tinggal dgn die.BIL1’s wife agak itulh ank nya.
Dan..bila dia swim,dia terjun kat pool kanak2..we’ol anggap tu masih normal lah kan..yg seram nye tu,dia cakap sensorang lh u’ols..adoyai,kesiannye..so,our kids jadi takut.Semua keluar dr pool sambil berlari2 anak.Yang tak tahan nye tu Aryan tanya kat Ell kenapa dgn owang tu (sambil menunjuk2)..:) BIL1’s wife explain kat d’ols yg dat guy sgt sunyi sbb abangnya belajar jauh,so die mcm takde kawan nk bermain n berbual.Makanya sbb terlalu taksub dgn belajar,benda tu jadi tekanan pada die.
Dalam lebih kurang 5 minit mcm tu,.remaja tu cuba nak berbual ngan uncle yg we’ol saspek ayahnya tu..tp tk dilayan…Telahan we’ol meleset sama sekali…(bukan dia punya bapak lorr) So,dia cakap jelah sensorang tk henti2.Kesiannn…Hari makin petang makin berduyun pulak yg dtg.Sib baiklh ada yg nk melayan budak tu..Yang bestnye,Dina (2nd dotter) siap bgtau other kids yg lebih kurang sebaya dgn die pasal dat guy yg ‘kureng’ tu..hahaha..ramah pulak anak ku tu yer…
Mandi punya mandi dh berjam2..BIL1 bg isyarat ‘TIME’S UP!!’.So,fahamlh we’ols..hari pun dh nk maghrib.Tapi sblm tu singgah mengisi perut kat kafe kelab tu sbb all da kids dh merengek kelaparan.AstaghfirullahAlazimm…(Ell mengucap dulu yer) yg amik order,serve arak kat org2 kapir ni semuanya org kita,melayu.Yang menambah kemusykilan,d’ols boleh selambadak minum guna gelas yg besar (siap ada cop nama air setan tu).Ell takmo bersangka buruk..mungkin air teh lemon ke atau apple,tapi kenapa mesti guna gelas tu..ish!!!
Aih,ruginya takde gambar2 kejadian…
Sebenarnya Ell dh mintak niece tranfer gambar2 aktiviti tu kat ext hard disc hubby,tp tk sempat pulak.Kalau minta emel,mesti besar pulak saiz gambar2 tu katanya..apa nak buat..memory dlm kepala jelh yer..harini niece tu bakal berangkat ke Vietnam 6hari.Take care dear Aisya…
Ok,u’ols…ada sambungan lagi eh.

JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s