Marsha yang BARU~

Posted: 07/06/2010 in daughters
Mula2 sekali nak beritahu story ni agak terlewat sket.Sebenarnya Marsha yg BARU ni lebih kurang 3minggu yg lepas.Masalahnya,Ell sangat2 sibuk sampai tk sempat nak update citer.Memandangkan sekolah pun dh cuti..masa tu bleh lh di adjust sket…:)

Nmpk tak anak ku? kecik2 dh mengalami kerabunan.Aih,kesian pulak tengok nyer..
Ok,nak dipendekkan cerita..Marsha dah mengadu yang dier tak berapa nmpk kalau cikgu die tulis kat papan hitam sejak pertengahan tahun lepas.Tapi maknye ni buat don’t no je sbb mcm tak caya n lebih pd ingatkn dia saja nk pakai sbb nengok ada kwn yg lain pakai ke.Setiap kali balik sekolah mesti dok komplen tak berapa nampak papan hitam n buat muncung sbb cikgu tk kasi duk depan.Kata cikgu,kat depan utk budak2 yg tak berapa pandai n kurang tumpukan perhatian.
Pernah juga belikan die ubat titis PERMATA HIJRAH yg top tu..die pun dh kurang komplen dr sebelumnya walaupun kdg2 komplen gak.Jd nk djdkn cerita,kebetulan pulak MIL nak tukar lense spec die sbb dh blur sebelum berangkat mengerjakan umrah aritu..
Time tu lah digunakan utk mengambil kesempatan test mata Marsha sekali.Bila cek,tengok2 power die 200++.Hui..giler ah! Terkejut ni maknyer…silau pun kemain tinggi gak.Siap suruh test lagi 2 kali..
Proses test mata yg mula2 dilalui.
Mmg comfirm, komputer tu tk menipu..
Test skali lagi power yg sesuai dgn Marsha sambil dperhatikn atuk n tuan kedai tu. Memandangkan 1st timer,so power Marsha dikurangkan sedikit.
Pilih frame yg sesuai..
And….
Tadaaaa….
Nilah dienyer..Marsha dh bertukar wajah.
“Mama tengok kamu ni dh mcm makcik2 pun ye jugak.hahaha.Eh tp cun..:) Macammanapun kamu, kamu tetap anak mama yg sweet…ni dh pakai spec ni,no more komplen2 yer,blajar lagi pandai..dh takde alasan tak nmpak ya…”
JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

Comments
  1. Yan says:

    gambo yg fes tu cam misha omar plak gayanyer..so power sebenar spek dia berapa ell???tingat dulu festime buat spek..ms cek.. dia cakap 200++..tp bile dah test betul2.. ermm 75 jek sbnarnyer.. sajela kn nak kasi kite terkujat n trus wat spek jam tu gak.. huh!

  2. Dee says:

    marsha pakai spek tetap cun..ada tu lglah ell..umur x smpi 8 tahun pun dh ada yg pakai..dee tgk fifi tu ada sket2 cataract..nk buat camana..penyakit keturunan..tgu dia besar sket baru boleh operate or laserkan selaput tu..

  3. rasp says:

    marsha tu sememangnya lawa…so pakai spek or tak pakai tetap lawa…

  4. Shiela Latif says:

    kalau 200 tue kira rabon sama dah ngan aku beb + 50 silau….kalau tak pakai mmg lah tak nampak apa…org senyum pon kita tak nampak…tapi takperlah tue….kalau marsha pakai cermin mata pon tetap nampak sweet n cantek jer….🙂

  5. ARIFFDA says:

    tu la..kecik2 kena pakai spek..tp janji nampak apa yg cikgu tulis, ye marsha..

  6. ada tu lglah ell..umur x smpi 8 tahun pun dh ada yg pakai..dee tgk fifi tu ada sket2 cataract..nk buat..

  7. i have put in a lot of codes and i do not feel like going through them trying to find the code and erase it… So can someone help me?

  8. TuYa says:

    cun..cumel..cun..n cute..

  9. Izan says:

    comel jer marsha pakai spek… ish, mak dia ni. ada ke patut ckp marsha cam makcik2. heheheh

  10. ~ Lady ell ~ says:

    yan>>power yg die pakai skrng 200 kanan n 190 kiri.laa…ada gak gitu ekk.dee>>kan..yg bnyk ank2 cina la..dulu asek duk mengata jer..ish,kan dh kena ank sendiri..fifi ada katarak?muda nyer..mmg ramai fmly dee kena awl yer..baru kali ni ell dengar.

  11. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>>hihi..yelah tu sis…mekasih bnyk2.tp mula2 dia nk pakai pun malu2..shiela>>tu la..kdg2 org senyum die selamba jer..kang takut org ingat sombong plak.kita yg kdg2 geram tengok dier..nape buat derk jer kan..

  12. ~ Lady ell ~ says:

    bada>>apa nk buat bada oii…tuya>>aha…saje je ker…mekasih la..

  13. ~ Lady ell ~ says:

    izan>>hihi saje je izan..gurau2 ngan anak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s