WiFi syok~

Posted: 24/05/2010 in internet, wifi
Salam…
Sebelum apa2, Ell nak bg tau yang Ell mungkin agak sibuk beberapa minggu yg bakal mendtg ni.Hari ni MIL dah berada di Subang utk ziarah cucu barunya(KE 33) sebelum berangkat mengerjakan umrah dan melawat Mesir pd 2hb Jun nnt.So,mungkin jugak agak huru hara nak meng’handle mcm2 hal rumahtangga ni.If u’ols punya komen tak berbalas,harap maklum lh ya.Tp,jgn lh majuk nnt tak singgah blog Ell ni yer..Insya’allah..kalau ada kelapangan Ell akan balas semua komen u’ols malah memberi komen jugak kat blog u’ols..:)
Ok3…Memandangkan MIL nak melawat Mesir tu dgn BIL1 n istrinya..so,mereka cadang nak antar their kids to kampung lah. Tak de problemlah,d’ols pun dh besar..semua pun tk bnyk kerenah.Lg pun Ell suka riuh2 kat umah ni.
Dh 3 phase tp tajuk takde kene mengene.hihi…Ini lah,nak tayang kat ank2 sedare ni,kat  sini dh tukar streamyx wi-fi (wireless fidelity).Jadinya,nnt bleh bawak lappy sendiri tau..Bleh connect kat mana2 saje didlm rumah ni..
 YANG INI
dari
YANG INI
Lagi satu yg best,sesapa je dapat berinternet ‘tanpa batasan’.Tak yah nak berebut guna pc yg dgn USB modem mcm dulu tu..best tak?..best kan..:) See the gambarajah, signal strength full 24hours..hoho syok habis!!
Oh ya,masih ingat n3 Ell yang DISINI ? Lepas we’ols asyik selalu menunggu mcm buah tak jatuh kalau nak surf internet,lebih2 lg kalau dwnload movies..hsbn cari alternatif lain utk solve kan bende nih.Pegi TM,pong pang2 semua,pastu d’ol syorkn tukar streamyx wireless. 
Pd hrga yg sama, bahkn klau buat panggilan home phone ke home phone seluruh negara is completely free (sama spt pakej sblm ni) + free dect phone (mmg dh dpt sblm ni) + klau cll home phone ke apa2 talian hp is all flat cuma 10sen per mnt (sblm ni 30sen per mnt). Apa lg, isi borang etc,then terus die (org TM)  bg boxnya. Dia kata klau org lain yg masih dlm contract lg nk kena bawak n tukar modem lama dgn yg baru ni.Kita org tk kena sbb Ell pkai streamyx ni dh lebih 5 thn.
Dalam bulatan tu pakej yg we’ol amik.
 
Pendek kata, memang best! n harap2 boleh menang Acer Aspire One tu.Dah ada wi-fi ni boleh lah blog kat mana2 dlm umah ni,even dlm jam**n sekalipun.wahahah…:D
JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

Comments
  1. iena hamdi says:

    la yang.. akak dah hampir 5 bulan guna pakej ni yang.. heh eso far dia ok.. mmg syiok..tp kadang2 lamp nyala.. kita tak dpt nak connect tu awak on off kan modem yer.. sure lepas tu ok nyer..hehheeh

  2. Dee says:

    my cousin pakai ni..mmg bagus..tp memandangkan unifi lg bagus..iaitu 5mbps..dee sign up unifi..hehehe..

  3. TuYa says:

    Memang best kak leh online kat mana2 je..dalam toilet pun buleh tau..hhheeheheeh..

  4. AQisH says:

    guna wifi mmg senang..i pakai streamyx wifi ni dh sethn gak la..ari tu psg sendiri jer..tetiba leh jadi bini mcgyver huhu.. cuma area rmh i hanya cover smpi 512kbps jer..aper pon dpt gak la mengupload my fav series wpun amek masa setengah hingga 1 hari hehe;)

  5. mommyYen says:

    huhu,ben nya ada wifi kat rumah.sya punya bbend sgt lembap la kalo cuaca tak menentu..one day mesti nak tukar ke streamix juga ni..

  6. Shiela Latif says:

    ell….agak2 umah sebelah pon leh joint sekali line streamix nie ker??

  7. Emy Omar says:

    best..best..makin syok la lepas ni ye

  8. ~ Lady ell ~ says:

    iena hamdi>>so far ok ekk kak..syok kan..:)dee>>tu lah,jeles tau..5mbp.tp kat sini tak sampai pun lagi..untunglh dee..kos nya pun bleh tahan mhal gak kan…

  9. ~ Lady ell ~ says:

    tuya>>jom,nk tumpang tak?Aqish>>ha'ah.install sendiri senang je..kalo nk upah derang tah bape die mintak.baik2 bende tu free sbb upah pasang je nk kene kuar ongkos lagi.oklah tu 512kbp,dr takde kan..:)

  10. ~ Lady ell ~ says:

    mummy Yen>>mesti tukar,utk kepuasan tau..best!Shiela latif>>boleh,tp sila duduk kat luar rumah jelah..hehehedia ada jarak jugak lh beb,aku tk ngukur plak bape jaraknya bleh connect ngan wifi.emy omar>>syok habisss!!!:)

  11. ~ Lady ell ~ says:

    Shiela latif>>Lupa nk bgtau, org lain tk leh curi surf klau tk tau password/code kita.

  12. Shiela Latif says:

    beb…ko berhati ngan kwan kita "Eadi Musa"…dia kata kalau lappy yang ada WIFI nie dia mmg terre nak curik line…muahahahaha

  13. ~ Lady ell ~ says:

    shiela>>aku tk pakai lappy..aku pakai desktop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s