4 bulan sudah..~

Posted: 21/05/2010 in Aariz

Cepat nye Aariz dah 4 bulan.Dah pandai nak meniarap,dh kurang tido,dh tak boleh tinggal sorang n kalau dapat nak org mengadap muka dia sambil layan tak putus2..Kalau tinggal lama mulalh merengek2 cari perhatian.So far,adalah kakaks n abang dier yg nak melayan.Tapi kalau weekdays tu susah sket lah..sbb Ell trpaksa beri lebih perhatian n masa mmg agak kelam kabut.
Semalam gi klinik utk routine checkup,weight Aariz bertambah lagi 1kg.Alhamdulillah,Aariz sihat n takde masalah apa2.Harap berterusan lh sampai bila2.Untuk 4bln takde immunisation jabs yg perlu diambil di gov clinic.Maknanya peha dak Aariz ni direhatkan utk sebulan,tapi ready utk bulan depan pulak yer..:)
Ni jadual imunisasi.Nmpk tak u’ols,4bln takde kene jab kan..Tapi ni Ell rasa jadual lama lah..Ell lupa nak snap gambar jadual yg kat clinic tu…Sekarang derang dh tak de rangkai2 gitu.1jab je cukup utk semua.Tapi jadual bulanan tu betullah kot.Tak pelah,tak yah pening2 kepala,biar derang je yg urus semua..Kita tau ank2 kita cukup imunisasi n selamat sudah.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)
Comments
  1. rasp says:

    eeeeeeeee geram sungguh i tgk aariz nie sis….tolonnnnnggg peluk2 gomol2kan dia iye….kalo dekat mau i gi kidnap dok dengan i hehehehehe

  2. Sharinginfoz says:

    cepatnya aariz dah 4 bulan kan.. sure banyak pengalaman yang boleh dikongsi kanApasal Tak Nak Beli Brg Online

  3. Shiela Latif says:

    adeii…bertambah 1 kg…susah lar adam nak kejar nie….huhu, anak kakak ipar aku sebaya ngn adam baru sekali jek dapat ucok peha beb…kat klinik situ lah….skang nie dah 6 masuk 7 bulan br dapat sekali….risau mak dia beb…

  4. Yan says:

    ermm qis pn dlu dah inject ms 3 bulan.. 4 bulan tak kena… 5 bulan pun tak kena.. 6 bulan baru kena..sbb syaratnye doc cakap… ms 3-4 bulan ade satu kali injection..ms 5-6 bulan amik satu kali lagi.. so terpulang kat kite nak datang ms anak 5 bulan atau 6 bulan..3 serangkai skang dia dah sekaligus kan.. so takler budak kene cucuk byk2 kalikn…

  5. ~ Lady ell ~ says:

    rasp>>takyah kidnap sis..ell kasik je jagatp masih consider anak ell yer..:Dsharinginfoz>>adalah sket2 yg dh dikongsikan..:)

  6. ~ Lady ell ~ says:

    shielalatif>>takyak kejor..asal sihat oklah tu..owh,6-7bln tu mean lahir tahun 2009 kan…2010 ni ada lagi imun yg baru…lex jer..kalo gi klinik lg,tanya.

  7. ~ Lady ell ~ says:

    yan>>kalo aryan yg lahir tahun 2007,mmg schedule die sama mcm qis tu..bleh pilih nk 3bln or 4bln n 5bln 0r 6bln.tp utk bby yg lahir 2010,mula jan dh ada lg baru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s