Disebabkan hari ibu~

Posted: 11/05/2010 in happy mothers day, kids
Terharu Ell bila ank2 dah besar n susah2 nak wish ‘happy mother’s day’ pastu cuba nak buat some artwork.Yang si Marsha siap buat kad,n Dina bagi flower yg dihadiahkan dr cikgu dier.Lepas tu time bg kad tu suruh mama nyer ni baca then d’ol 3 beradik nyanyikan lagu..something yang Ell rasa ‘owh..sooo sweet’.Aryan? ikut kan aje.:)


Alahai…anak2 mama ni sungguh2 nak happy kan mama.Siap sempat bertengkar bila Aryan dah pecah rahsia dgn bagi flower tu kat mama dulu..tersenyum2 Ell time tu,tp masih buat2 tk tau.Memang Marsha dh plan katanya nak bg sama2.Walaupun hasilnya tak seberapa,tp Ell hargailah sgt2 usaha keras d’ol tu nak bg
‘sesuatu’ kat mamanya ni.
Yg babah dia pulak rupanya mmg dh tau dri awal2. Sbb tu dia tk buat/belikn apa utk kita kaum ibu ni. Wlaupn dia dh tau,tp dia tk tau mana rupa bnda yg anak2 dia buat utk mama n atok dia. Ell tk kisahlh..tp apa yg Ell nmpak rupa2nya lps tu dia lg feeling dri Ell bila dia tengok n baca sndiri apa yg anak2 dia ni buat,trsenyum memanjang tp mata brgelinang.
 U’ols tengok sentence ni bukti d’ol beriya2 nak nyanyi:-
Marsha pegang lyric sambil nyanyi dgn Dina.Aryan pulak buat echo n huming je..biasalh backup singer..:)

♪                 ♫

You are my mom, my only mom
♫  You make me happy everyday
I hope you know mom, how much I love you ♪
So please don’t, take my mom away.

(tune:you are my sunshine)

pastu d’ol nyanyi lagi.ingat dah habis..

♫ ♪
happy mother’s day to mom ♪
♫ happy mother’s day to mom
happy mother’s day..happy mother’s day to mom ♫

(tune:happy birthday to you)

Kalau lah Ell dapat record time tu….tentu seronok buat kenangan.:) Tp Ell rasa mcm sekelip mata je.Budak2 biasalah kan semuanya nak berebut.:)Apa2 pun anak2 nilah yang buat Ell rasa happy.d’ol antara bahagian hidup Ell yang membuatkn Ell rasa sangatttt..bahagia..:)
*Bunga tu Marsha beli dkt sekolah dia mnggu lps yg djual khas utk hri ibu.
*Wlaupn ayatnya ada yg brsepah,tp niatnya tu sudah cukup utk mmbuatkn kita trsentuh hati.
Comments
  1. atu hari, kami bertiga sampai awal dan lepak di gerai jual jajan luar sekolah. (belum masuk pintu pagar sekolah). Bila loceng dah bunyi, kami bertiga rancang nak ponteng sekolah untuk pertama kali seumur hidup kami bertiga. So, bila budak lain berlari berkejaran nak masuk kelas..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s