Memang nak bagi orang menyumpah!

Posted: 29/04/2010 in issue
Korang,Ell dah bnyk dah dengar orang dok komplen pasal ‘berokband’ nih.Hah,meh sini Ell nak maki ‘siputmyx’ ni pulak..:D Eh tak delah nak memaki hamun,kang kalau memaki hamun semua binatang keluar kang.Ell bukanlh jenis macam tu..:P kalau mengajar anak, pandai pulak kata tak elok.Meh kita marah cara berhemah ya..
Bukannya apa,kesian kat TM nut yag asek lah kena maki hamun,sumpah seranah org malaysia sampai binatang dlm zoo tu sumer kluar.jgn kata binatang zoo,binatang dlm hutan pun org ‘panggil’ dah..:D
Ell pun dah naik angin ngan streamyx ni.
mcm2 problem die. Bile kite wat report kata masalah kabel lah.Itulah inilah. x senonoh langsung.start dari minggu lepas, line ntah mcm aper?! kejap page error, kejap limited connection, kejap lagi tak bleh connect. aper diorg nie benak sgt ker @ malas giler?!
Dulu Ell surf internet guna Internet Explorer tapi skarng guna Mozila pun macam *@#$@! jugak walaupun laju sket lah dr IE tu..kalau tidak mmglh sakit hati,kalau tidur bangun balik pun loading tak habis lagi.Lebih2 lagi kalau download muvee.

Kat rumah ni we’ol pakai pakej 1MB ,tp bila test speed,korang tengoklh sendiri gambo atas nih.Ada masanya lg lmbat smpai cuma naik sikit je no. speed test tu.

Pastu korang try test speed kat SINI  .Nmpk tak dlm bulat yg ada arrow tu.Macam ape,kita punya rate kat Malaysia ni cuma 2.Agak kita ni duk negara Bangla ke hape..Aih,dh bosanlh dgn menatang nama stremyx nih.Tapi semalam Ell baca posting kat Dee nyer blog, dia dah pasang Unifi Broadband,register ngan telekom.Wah..mcm best je kan.U’ols gi jengah link tu ya.
Kpd yg berkaitan, silalah renung2kan, (muhasabah diri). pikir balik, btul ke perkhidmatan mcm streamyx niebtul2  nak bagi puas hati kat pengguna yg bnyak berhabis duit?! service lembab tapi tiap2 bulan nak sebat duit orang!!! Ada kwn hsbn Ell modem dia kong kena petir sbb tk cabut kabel blkg modem waktu hujan..dh buat report tp dekat 2 mnggu baru dpt modem baru dr TM.Duit nak tp kalau lambat mulalah nk potong.Jadi cepat2 lh sket perluaskan coverage Unifi Broadband ni ya..

p/s: pada yg bleh sabar, sabar je lah….. yg x leh,’basuh’ cukup2 walaupun derang bukan pun pedulik sangat kat korang.. 
*sorry if the words a bit harsh
*sekarang ,kalau Ell sempat Ell akan buat n3 time subuh.. sekalilh tu dgn komen semua.Kalau tk abis lg nk mengarang ayat,benti jap uruskan sekolah ank2..pastu sambung balik kalau sempat.:)Dgn line yg selow mellow marsmellow sejak dua menjak ni. 



Comments
  1. Azie says:

    samooolah TM sini..lg2 bila kita wat wiring sndiri..kalu ada poblem mmg sah2 depa lingkupkan kita..ckp kita nyer wiring poblem..bape kali dh mcm tu…gerammnyer psl kita call hb suh balik time la tu jugak..org TM dok bebel2 kat kita..bila hb blk..hb suh dia cek wiring hemm xde kena mengena pon line dng wiring ropanya line depa yg poblem..dpn hb br ngaku line depa..dpn kita kan main lg ckp wiring kita..agknya depa mrh kot kita x amek depa wat wiring hiihhihihi

  2. rasp says:

    huhuhuhu i tak yah le nak komen pasal internet dah…dgn pc2 i skali rosak rite now huhuhuhuhu….

  3. Yan says:

    so far kt umah yan guna streamyx ok jek..yan x guna IE / mozilla tp google chrome

  4. Dee says:

    yg dee taulah ell..dee ada call telekom awal this week..adalah dorang inform psl cable dasar laut ada problem..tu kot sbb tenet slow..tp dee pakai unifi ni..so far so good..sbb dia guna fibre optickan..hopefully berterusanlah..n servis dipanjangkanlah ke kawasan2 lain juga..

  5. Lelord says:

    setuju ngan Yan…lela pya ok pastu guna google chrome

  6. jane says:

    huawei mobile partner kot pling ok stakat nihkat cerok hutan pon leh dpt coverage!>______________^

  7. ninaneno says:

    gigih cari entry ni nak wat link.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s