Another Reality Show~

Posted: 22/04/2010 in entertainment
The Shot
Ni lg satu rancangan reality show yg Ell suka.Tak de menyanyi2 derr.Idea yg bagus Ell rasa.Bukan jenis rancangan2 reality stereotype yg dh bnyk melambak mcm kat tmpt kita.Tp rasa rugilh kat Malaysia tak pulak ditayangkan.Dan utk pengetahuan,Progrmme ni tlh ditayangkn pd akhir 2007 dan Ell rasa itulh satu2nya ‘THE SHOT’.Kan bagus kalau diteruskan utk setiap tahun..N biasalah kalau dh top selalunya tmpt kita pn nak amik jugak kan..atau pn buat sndiri yg seakan2.
Kalau tak ditayang kat tv Malaysia,kat mana pulak Ell tengok ekk?OK,sprt yg semua org maklum,Johor kan berhampiran ngan Singapore,makanya we’ols JOHOREANS ni dpt tengoklh channel2 d’ols.
Show THE SHOT ni menampilkan 10 orang fashion photographers (maybe amateur) merebut gelaran ‘the next great fashion photographer’  beserta sejumlah wang tunai yg besar.Setiap minggu pasti ada tunjuk ajar dan cabaran/challange.Mereka diajar teknik baru atau ‘creative lesson’ dlm photo shoot kemudian diaplikasikan dalam apa yg d’ols panggil fashion-oriented photo campaign.Seperti kebiasaan kebanyakan reality show,’the weakest will be eliminate.’ lh kan..
Dan kalau u’ols nak tau,peserta datang dari pelbagai negara sprt  Nebraska,Poland,Australia malah Bosnia pun ada dan LA serta New York.Dlm programme ni,d’ols tlh ditempatkn bersama2 di LA.

Setakat 2 episode yg Ell tengok, rancangan ni mmg bagus.Pd photographers tu boleh tau skills utk photo shoot yg baik dan berkuality.Cuma satu je agak tk berapa bagus, kenapalah rancangan ni ditayangkan tgh2 malam.Setiap malam lepas khamis,Jumaat pd jam 12am. 🙂 (mlm ni la..) Kalau Ell yg mmg jenis perawan malam ni boleh lh layan,tp susah la utk yg mmg tido on time 10mlm.So,nk request pd pihak pengurusan tv singapore ni,bleh tk tukar ke primetime…ihiks*





Comments
  1. Yan says:

    da lame yan tak layan cenel singapore..luar negara punye program reality mmg ade macam2 tak terhad asik2 nyanyi nyanyi nyanyi ajerkan..yela bukan tu je satu bidang yg boleh kite ceburi dalam dunia ni… tp dalam byk2 program realiti yan suke survivor..

  2. bspotgurl says:

    terasa jelousss nyeeee🙂

  3. alaaaaaaa x leh ler kita yg kt sini tengolk ..mcm best jer😉

  4. rasp says:

    untungnya org johor nie…sis, put in request utk extend kan frekuensi siaran tu leh sampai ke kl nie skali ek hahahahaha

  5. AQisH says:

    alahai..xde kat sini daa..klu ada bleh layan skali..

  6. Shiela Latif says:

    hikhik..ko klu malam jumaat mmg kena duty yer beb…hikhikhik…mmg cinta mati nie…hikhik

  7. Dee says:

    menarik gakkan..tp dee x dapeklah tgk..

  8. ninaneno says:

    uhuhu… ada jugak ye pasal photographer nye reality tv?? ni rasa jeles ni tak dapat siaran camni…lagi seronok camni dari tengok orang nyanyi-nyayi… eh, nyanyi ke jerit??

  9. ~ Lady ell ~ says:

    yan>>yelah,org dh ada astro kan..ell memula boleh layan,tp bila dh bnyk sgt seasons,ell dh tk terikutlah..tk kiralah apa2 prog reality sekalipun..:)bspotgurl>>huhu bukan niatku nk menjelekan ya..tp silalh jeles..:)

  10. ~ Lady ell ~ says:

    diana>>mmg best diana,episod yg mlm tadi d'ols kene tangkap gambar sambil bergayut kat lereng bukit.bukit batu betul tau..tk gila naya tu.pastu bagi pulak pada 2 grup then kena plak tangkap gambo model dlm air..fuh,mcm expert lh d'ols..rasp>>hahaha..sis kalau mcm tu kene xtra charge..:D

  11. ~ Lady ell ~ says:

    Aqish>>meh la duk johor..:)Dee>>tu la..pelik jugak astro tk amik..

  12. ~ Lady ell ~ says:

    shiela>>pandai la ko.ooopsss! trkluar tajuk ni beb..:Pninaneno>>syok jugaklh tengok rancangan ni..d'ols pun bkn amik gambar sembarangan..amik gambar dgn celebrity trkenal ha'ah kan..asek nyanyi je..akk pun tau nyanyi..lagu pok amai2..:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s