~Aryan bikin KECOH

Posted: 19/04/2010 in aryan, son
Kejadian 1

Aryan called BIL4 aka Pakcu die tgh2 mlm lebih kurang jam12 lebih.Takde sorang pun tahu sehinggalah BIL4 report kat MIL esoknya.

Telepon ni dekat ngan bilik Ell rumah loteng,sebelah ngan pc.Agaknya lps dia dh dok main game kat pc dgn kakaks dia,ditanggalkan plak sorang sbb mmg time tido,di godek plak tepon ni n tr reply pulak misscalled dr pakcu die…Org lain dok lena tidur,rupanya dia buat keje.Adoiaiii..sib baik pakcu dia boleh layan..
Ni tak tau ketegori cerdik ke hape..nak kata nakal biasalah budak2 kan..tp tidak le pandai sampai buat panggilan telepon.Tadi ni,di picit2 nya no9 bnyk2 kali..buatnya dipicitnya 3 kali je tak ke naya..ish!
Sebenarnya mlm tu Ell dengar dia berbual,uish,mcm org beso dia bual…:) tp ingatkan lh bual2 kosong mcm yg dia slalu main2 tu…rupanya,itulh kesah dia.Dan, telepon tu takde kat tempat asal dia.
*Aryan ni mmg mcm burung antu berjaga malam..dia tk kesah kalau org tutup lampu n bergelap pun dia rela je..kalau dh penat main,dia landing je kat memana dia suka.jgn lh nak suh dia baring kat katil n tido..walaupun umpan ngan susu, tak jalan nyer…
*Mmg pandai bersembang kat telepon..n first word yg dia akan cakap”Ayan ni…”
kejadian 2
Aryan terkunci dalam bilik mandi ni ha…
Biasanya dak Aryan ni mandi tak lah tutup pintu.Dia mmg suka main air.kalau dapat mandi,berjam2 pun boleh..sampai kecut jari2 jadiknya..Dan pada hari kejadian tu,we’ols pun dh fadeup aryan mandi lama sgt tak mau masuk2..(bayangkanlah dr kul 6ptg sampai nak habis maghrib dah) sapa yg tak geram..last2 dia sendiri tutup pintu bilik air tu,konon2 tak maulh we’ols mengacau dia mandi.Bukan takat tu je..dikuncinya lagi…adei,haru biru dibuatnya dak Aryan ni.
Apalagi meraunglh dia sekuat hati.huhu dahsyat dia nanges time tu..mcm kena sebat dgn getah paip lh gamaknya..siap menjerit2 sambil ketuk2 pintu kata “Ayan nanes ni!” hahaha lawak plak rasa..Puas dah ajar supaya tarik kebawah selak pintu tu…tapi tetap dia kata “Ayan tak sampai!” berulang2 kali.Yang pelik,kunci pintu sampai plak..Time ni kesian pun ada,geram pun ada….Lama jugaklah we’ols try pujuk dia jgn panic n rilex,tp tetap jugak menjerit2 lebih kurang 15-20mnt.
Sudahnya apa? Apa lagi kopaklh pintu sket..asal muat kakak dia yg no2 tu terus suruh masuk dalam n buka selak pintu tu..Maka itulh penyudahnya tragedi Aryan terkunci dibilik mandi..:D
*Tu ler..tk padankn baru 2stgh tawon..bnyk na kepandai nyerr…haih,mmg bikin kecoh!! Tapi u’ols jgn ingat Ell biarkan je dia mandi sensorang tu ya..sentiasa didlm pengawasan n Ell dh siapkan dia mandi cuma nak bg dia puas je..dan sekali2 tidak ada tadahan air baldi atau besen,yg ada cuma aliran air shower je.huhu bahaya.. nak carik nahas!

**Ini adalah kisah benar dan hanya ringkasan cerita shj.kalau nak buat full story kat sini alamatnya dr subuh sampai kesubuh semula pun tk habis citer..:P
**Gambar2 kejadian tak dpt dibuktikan..krn dlm keadan yg sgt kecoh,kalau ya pun tak kecoh..NAK MATI sibuk2 amik gambo…
Comments
  1. Salam Sis..Waduh2..bikin amat dunia..hehe..budak2 sis..mcm2 dia nak try..tp comel betul ayat dia "Ayan ni.."~Bilik air tu cam unik je..

  2. rasp says:

    hehehe kids gitu lah sis…tul kata sis marjan tu…cute sgt bab dia ckp "Ayan ni.."now rasa fenin je dgn pe'el dorang sis…tapi bila dah besar leh jadik kenangan buat dorang kan…

  3. LYaFRINA says:

    biasa ar budak2… tringat lya msa kecik.. mama lya slalu cite.. y lya ni mmg nakal y amamt.. smpai la skali tu tkurung dlm bilik.. last2 pintu tu tpaksa d pecahkan.. heheh..**xpe.. copy & paste j kisah haryani tu.. sama2 bg smngat utk dia.

  4. adeh kalau kita pun paniks … kes kita kita yg terkunci .. coz adam kunci pintu bhg luar pintu bilik air .. adeh sabo jelah

  5. Dee says:

    anak2 ni mmg kan ell..mcm anak2 dee gaklah tu..kehkehkeh..

  6. Tihara says:

    kesian kalau jadi benda2 camni..anak buah hakak penah terkunci dlm bilik pastu tk reti nak buka dr dalam..

  7. Shiela Latif says:

    sama jer kesah ngan anak aku beb…budak lelaki mmg gitu…aktif jer🙂

  8. Izan says:

    cerdik betul budak kecik ni… nnt bila aariz pun da besar mesti lg kecoh ni. =)

  9. ~ Lady ell ~ says:

    brilliant marjan>>salam..tula,naseb aryan n jenis senang nk handle..:)tak de unik nye pintu tu yang..pintu jenis ni d'ols panggil folding door kalau tk salah.rasp>>betul lh tu sis…tp untung ada kakaks yg dh besar,kalau tidak adoi…mati!!si aryan tu kdg2 kalau dia panggil sesapa dlm rumah dia akan ckp camtu jugak.contohnya kalau dia panggil ell lh kan..'mama' ell jawab 'ya' then dia cakaplh 'ayan ni..':)

  10. ~ Lady ell ~ says:

    lyafrina>>kan..semua kids mmg camtu ekk.baru kita tau susah senang mak apak kita dulu jaga kita..:)diana>>haha..aryan pun pernah kunci atok n kakaks dia kat dapor..hihi time tu baru kuar spital bersalin.hsbn amik ell kat spital n call rumah sorang pun takde yg angkat..so risaulh kan.rupanya balik rumah tengok2 semua org kat dapor n aryan sorang kat rumah dalam…pastu suruh bukak dia tk tau.:Dsib baik ada kunci spare..utk bukak pintu rumah.kalau tk sampai kena pecah pintu jugaklh.abis sapa nk bukakkan pintu kan..

  11. ~ Lady ell ~ says:

    dee>>tu lah dier..mmg nak kena bnyk2 sgt besabo…boleh kena heart attack dibuatnya..:Dtihara>>kan..bahaya ekk kak.tp tu ok lg masih tk melibatkan nyawa..

  12. ~ Lady ell ~ says:

    shiela>>aku ni sib baik duk ngan mertua..boleh jugak tolong tengok2 kan.kalau tak manakan aryan,manakan yg baby ni ha..uish!fengsan aku.izan>>huhu..lglh tonggang terbalik dibuatnya dek 2 badik tu agaknya..

  13. ct rahani says:

    salam kak.. klu sy pun panik gak berada dlm situasi camtuh.. biasa la kak budak2 nk membesarkan.. macam2 ha kerenahnya.. hehe..

  14. ~ Lady ell ~ says:

    tu lah..tambah pulak budak laki kan..poning palo ni ha…:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s