Kiwi Madu~

Posted: 17/04/2010 in fruit
Kia Ora…
Amende pulak lh kia ora ni kan.Kia ora bahasa org maori yg bermaksud HI/HELLO.hehehe..(gugel kamus) Apesal plak Ell mabuk cakap bahasa Maori ni.Agak2 ada tak harapan gi New Zealand kalau dah expert cakap Maori ni.ahaks,verangan je la..Ni lah u’ols,Ell nak citer pasal buah kiwi yg sangat2 manis ni.MIL beli kat pasar lambak je.Katanya kiwi madu,tp tak bertanya pulak dr mana importnye.Tapi buah kiwi kan banyak import dari New Zealand.

See,kaler die pun tak hijau macam buah kiwi yang biasa tu..tapi golden brown macam madu…Nmpk tak ape ke jenamanya tu…boleh la gi carik.
ermmm..manis dan berkhasiat.
U’ols tahu kan khasiat buah kiwi ni.Kalau tak tau tu mintak khidmat incik gugel utk memberi penerangan yg lebih detail lg .heheh.Tp yg paling best buah kiwi mengandungi vitamin E yg dapat membantu melambatkan proses penuaan.Tp itu kalau le dapat makan tiap2 hari…:)

Comments
  1. bizzonline says:

    wah..leh melmbtkan proses penuaan ye..harus makan ni..

  2. myheliconia says:

    tak suka rasanya… yg tak sukalah byk khasiantnya kan…

  3. rasp says:

    jom kita ke NZ…verangan gak le kan…hehehehemy dream place nak gi tu….ooo mesti manisss kiwi nie ek sis…

  4. ~ Lady ell ~ says:

    eya>>hihi,mcmlh boleh dpt ari2 kan…heliconia>>nurra tp yg sedap tau..manis sgtrasp>>syok kan sis kalau dpt gi…:Pmaaanis sesangat sis.lain dr yg biasa tu yg masam sket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s