‘Tanda air’ yang cun~

Posted: 16/04/2010 in watermark
U’ols ada tak tanda air ni?Ala,bahasa canggihnya Watermark.Penting tau watermark ni supaya gambar2 hak peribadi u’ols tak di copy suka suki teriyaki..Lagipun watermark ni berfungsi sbg identiti pemilik sesuatu gambar tu.Aih,Ell dh serik la dgn si plagiat yg suka copy paste hak org lain ni,tk kiralh artikel atau gambar..kalau bg kredit tu tak pe..Kalau adalah org yg nak menggunakan gambar hasil kita tu jugak,at least dh ada tanda n secara automatik dh beri kredit pd kita kan..
Haaa..tang ni lh Ell hebah ni…kalau u’ols rasa u’ols ada kemahiran nak buat watermark ni bleh la buat sendiri ye..tp kalau dh try tp tak nak reti jugak,jgn lh buat2 terer ye..buang masa.Nk mudah u’ols beli je watermark yg mmg tramatlh murah secara online kat 
Mcm2 design ada,u’ols tinggal pilih je mana suka.Harga nya paling mahal pun baru rm7 je..Tuan kedai pun bleh je dibawak berunding,boleh lebih kurang..senang berurusan n jgn nk mengada2 u’ols menawar harga ye..dh murah dh tu..kesian wei org perah otak nk buat design se’cun yg boleh..ni kira bayar idea dia je tau..alahai,apalah sgt 5-7 hengget tu…tolong kawan2 apa salahnya..(tuan nya tk cakap mcm ni ya..ell je yg tulis gini) Kalau takat nak buat yg biasa2 yg tak cun tu,bolehlah buat sendiri ye..

Oh ya,skrng tuan kedai tgh murah hati nak bg free watermark ni kalau u’ols viewer yg ke 1250.Pastu u’ols print screen n emel kat tuan kedai ya.So,apalagi..gi lh ushar..:)

Ni gambar bawah yg Ell dah tempek watermark dr kedai watermark Pn Eya tu ya.
watermark kaler hitam
(apesal lak Aryan senyum cenggitu..hihihi)
watermark keler putih
Amacam..cun tak? So..go lah check yg lain.
Comments
  1. Aidi-Safuan says:

    huhu..bagi aidi-safuan, cam kurang penting je watermark nih. selama nih blogging xde orang nak curik pon picture. sedih2. :p

  2. AISYAH HANI says:

    cun la kak ell watermark baru tu… tahniah!

  3. bizzonline says:

    ell tepek gn p/scape ke?*kite nk mintak ijinnk copy link entry ni,nk bubuh kat link 'promo'eybizz..leh x?leh ar..leh ar

  4. kisahremaja says:

    memang cantik koleksi watermark2 tue…. nak order laa…

  5. good idea laaa…. jual watermark secara online….

  6. Dee says:

    mmg cun2 kan watermark eyya tu ell..dee pun dh jd customer dia..hehehe..

  7. ehem..ehemm… vaa..vaa..vaa… udah ader water mark ek.. cun2..ecece.. peh ni ask tempek gambor jerk la ek..sebab nk ltk water mark..aQueen ni pun dh menggila tepek watermarkkk….

  8. Rui says:

    wahh, macam sangat bagus jer kan watermark2 nie cik elly.. dari dlu lagi tingin nak buat tpi tak buat2.. penting tu nak biar lekat sape tuan punya gambo especially if kita yg penat2 tangkap n edit skali orang lain claim hak milik mereka.. hu hunice tip!🙂

  9. ~ Lady ell ~ says:

    aidi safuan>>jgn kata tk penting dik..akk dh gi tengok blog kamu tu..sama jugak dgn kamu tanda dgn tulisan "aidi-safuan.blogspot.com" tu..cuma ni lebih cun n nmpk lebih exclusive..:)huhu kamu suka ekk picture kamu dicurik org pastu d'ols mengaku hak d'ols sendiri..rugilh kamu..penat2 tangkap gambar.aisyah hani>>mekasih ….:)

  10. ~ Lady ell ~ says:

    bizzonline>>ha'ah..ell guna photoscape yg d/load dr tempat eya tu la..ell ada gak adobephotoshop..tp dh senang guna yg ni…:)

  11. ~ Lady ell ~ says:

    eya>>ell dh tengok kat blog eya tu,dh ada link ni,sori la ell lmbat reply ya..:)kisah remaja>>ya2..jgn ketinggalan..:)

  12. ~ Lady ell ~ says:

    hazman>>owner blog tu mmg seorg yg kretip..:)dee>>waah..ell pun perasan dee dh ada 2jenis watermark.:)

  13. ~ Lady ell ~ says:

    aimie>>hehehe..biasalah benda baru mmg rakus sket..hahahahrui>>yup betul..lebih2 lg gambar2 yg cantik2 kan…kene buat tau rui watermark ni..nnt sia2 je..myra>>mekasih..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s