Blog,Blogger,Blogging~

Posted: 12/03/2010 in blogger, friends

Friday,March 12,2010

Hi alls..salam jumaat.1st of all Ell nk ucap tahniah pd nephew sbb berjaya mendpt keputusan cemerlang dlm SPM dgn 10A 1B.Tak sia2 usaha kamu selama ni walaupun kekadang terpaksa jaga fishing pond ayah kamu tu..:)

Ok,Ell tepikan dulu pasal nephew tu.Ada pertanyaan utk posting kali ni.U’ols,best sgt ke berblogging ni? n Syok sgt ke jadi blogger? Persoalan ni seeloknya ada pada diri sendiri dan terletak pada hati masing2 sbb apa nk jadi blogger.Adakah sbb nk glemer?tepuk dada tanya selera..

Semenjak dh abis pantang ni Ell ada trfikir samada nk berhenti atau teruskan penulisan dlm blog ni.Bukannya apa,masa yg agak tk menentu membuatkan Ell kdg2 rasa dunia blog ni mcm sket terabai.Ell rasa lebih elok begitu,dr keluarga dn ank2 terabai.:)Tersentap juga hati bila menonton Buletin Utama 7 mac lalu kisah bayi 3bln mati akibat diabaikan oleh ibu bapa yg leka melayan permainan internet.Sehari cuma sebotol susu je yg si ibu beri pd bayinya.kesian kat bayi tu tinggal tulang belulang je.Apa2 pun Ell tetap ambik iktibar diatas kejadian berkenaan.

Sebenarnya penulisan dlm blog ni memerlukan komitmen.kalau hot2 chicken shit (pinjam word sis rasp) susahlah blog nk hidup lama.Alamatnya ‘mati’ tk berkubur lah jawabnya.Sebab tu ramai bloggers yg tak de komitmen dh give up n blog ‘mati’ satu persatu.Tambah pulak skrng ramai yg refer kpd Facebook.
Ell tak naklah mcm tu.Honestly blogging ni buatkan Ell rasa puas sbb boleh membuatkan Ell improve Ell punya knowledge n skill.Pd Ell blogging ni sesuatu yg relax n cool.Kiranya mcm versi baru diary lh gitu.nk meluahkan apa2 pun melalui penulisan blog.Boleh menjimatkn penggunaan kertas..:) Ell rasa lah kan,stp org harus mempunyai sekurangnya satu blog.

Hampir 2thn yg lalu sewaktu Ell mula2 trjebak dgn dunia blog ni,Ell bnyk masa trluang.Bermula dgn membaca artikel2 dn n3s blogger berpengalaman.Sehinggakan Ell rasa blogging ni satu kemestian.Kalau tak dpt menulis n3 tk dpt tido nyenyak disebabkan terlalu lama  (padahal 2-3hari je) membiarkan blog bersawang n bersarang tebuan  .😀

Yang paling best sbg blogger ni bila idea dtg bertubi2.Fuhh! time tulah bnyk n3 yg bersusun dlm draft siap buat autopublish lagi.:) tambah bersemangat bila apa yg ditulis dpt bnyk respon,menunjukkan apa yg ditulis menjadi.Tak delah mcm tulis sendiri baca sendiri.Tp Ell tk kisah pun..mcm lagu ramli sarip tu,AKU MENULIS BUKAN KERNA NAMA..:p(so,tujuan utama Ell bknlh nk glamer)

 Saat yg paling tk best sbg blogger ni bila idea tk mari n readers pun lari..:( Setiap apa yg ditulis nampak salah je dimata sendiri.dan masalah jugak bila nk mengarang ayat jadi tersusun rapi.Ell rasa blog Ell ni bersifat general kan u’ols..if ada apa2 info n resepi yg Ell rasa nk share,Ell akn publish kt sini.Kehidupan Ell pun hanya 60% yg boleh diceritakan.:)Ell sebolehnya nk jadikan gaya penulisan yg tk berat sgt dgn meluahkan segalanya secara santai supaya lebih merasa keakraban antara Ell dn readers blog Ell ni.(sambung lagu ramli sarip) DGN SIFAT KASIH,PADA SESAMA INSAN,DAN MENYATAKAN KASIH SAYANGKU..

Apa2 pun u’ols,Ell seronok jadi blogger walupun suam2 kuku je (Ell pun tak lah kemaruk sgt nk carik followers tp hakikatnye jeles ngan bloggers yg punyai ratusan pengikutnya).Walaupun tak daily update mcm dulu2,tp insya’Allah Ell akn cuba usahakan sekurang-kurangnya sekali dlm seminggu mesti ada posting baru dlm blog Ell ni.Jadi tak lh nnt trputus berhubung dgn u’ols.Kalau tak kerana berblogging ni,taklah Ell kenal u’ols kat luar sana tu.Terima kasih bnyk2 u’ols sbb sudi menjalin silaturrahim dgn Ell  ya.

*smooches n hugs*


Comments
  1. adakalahnya idea tak mari tue yg cam sangap jer .. heh..heh .. tp blogg nieh mmg dpt menjadi tmpt luahan perasaan😉

  2. rasp says:

    salam sis. ur blog antara blogs yg akak suka sgt baca. serba serbi best! congrats to your nephew. Pandai2 semua famili u kan sis,syukur alhamdulillah…smooochess & hugs too…

  3. ~ Lady ell ~ says:

    diana>>kdg2 luahan perasaan kita tu jadi ukuran org menilai kita kan diana..:)apa2 pun baik buruk kita keluarga trdekat je yg lebih tahu.rasp>>salam..ye ke sis..u ikhlas kan..;)ya,mmg nmpk u jujur sis coz every posting yg ell publish tk lps u bg komen..walaupun ell yg kdg2 trlepas nk komen n3 u.sori sis..:)tq on behalf of my nephew sis..ell ni kan ank tunggal,so yg pandai2 tu baka dr hubby la sis..kalau ikut ell ni so-so aje.mudah2an ank2 ell ikutlh jejak langkah cousins d'ols.

  4. applepie says:

    firstly congrats to ur nephew..hebat.!! btul ape yg u ckap tuh..masalahnya bile blogging nih, once stop, nak start dapat rentak balik sgt2 la lmbat just like me..🙂

  5. Shiela Latif says:

    tue lah ell..aku ingat lagi zaman sekolah dulu (from 4)..penah sekali cikgu soh present kat depan by group (pakai kertas manilakad)..tibe turn group ko, masing2 tak nak cakap..last2 ko yg kena present..tak aleh2 ko menangis kat depan2 kelas…tue lah moment yg paling aku ingatkan ko zaman sekolah dulu sampai skang nie…tp bila tgk cara ko blogging skang nie…sangat2lah berbezanya ko dulu dan sekarang…pengalaman mengajar kita utk move forward…so caiyok2 utk blog ko nih..& dont stop blogging!! b'coz no one will be jealous of you with the greatness of this blog.

  6. ~ Lady ell ~ says:

    applepie>>tq on behalf..:)tulah..ingatkan blog 'EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON'tu dh tk berapa nk reason..heheh.harap lps ni terus happening mcm dulu..:)shiela latiff>>beb,sapa yg ko citer nih.tk kenal lh aku.hahaha.ko ni,buat malu aku je.mcm nilah,time tu aku ni bkn takut,cuma malu je pastu tekann la weyh.d'ols tu tk bleh lh dipanggil kawan..ko tau,ada ke patut sampai skrng tk penah cntc aku.terus lost!!haih,dh lh malas citer..past is past.bila aku masuk dlm fmly hubby aku ni,hidup aku kearah yg lebih baik..persekitaran n pengaruh fmly members tu bnyk mengubah.apa2 pun aku syukur sesangat sbb kawen cepat,walaupun mulanya rasa rugi tk sambung belajar lagi ,abis dh gatal sgt nk kawen kan..:Pko tk tau kan aku dpt SPM bape?dgn aggregat 27 pangkat 2(dat time sampai aggregat 25 pangkat 1 ya..)tk menangis air mata darah ko..tp hubby aku pun dh bnyk berkorban..dia pun tolak mana2 tawaran sbb tk nk jauh ngan aku,aku pun korbanknlh..see,cinta mati ko.ihiks..sampai skrng aku happy ,bahgia n yg penting tk de sesapa nk menyusahkan hidup aku.:)

  7. Dee says:

    samalah sis..dee pun skrg ni at least sehari 1 entry..masa dee cuti..blog pun cuti..xnaklah smpi mcm org korea tu..leka sgt berinternet..smpi anak kt umah dilupakan..

  8. akak pun suka baca ur blog sis

  9. Salam sis..Sukanya entri ni..touching!!Jika berkesempatan, saya memang tak lepas baca blog sis yg bagi saya sangat menarik.masing2 ada caranya dlm berblogging ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s