Admitted @ Hospital

Posted: 20/01/2010 in hospital

Wednesday,Jan 20,2010

Biasanya tetiap hari isnin Ell akan post satu n3,tp kelmarin Ell mmg tk sempat langsung coz Ell dh mula risau yg baby dlm perut ni tk berapa nak aktif utk bergerak.Ell mintak hsbn antarkan gi klinik kesihatan kat tempat Ell ni,doc suruh terus gi hospital daerah utk kemasukan kehospital.kalau ada apa2 masalah pun,Ell boleh terus di induce sbb Ell dh 39 minggu.Dr kul 9pg-3ptg baru 2 kali pergerakan kuat itupun masa Ell kat klinik.
Memandangkan keadaan agak merunsingkan jugak,Ell terpaksalah tido kat wad 1 malam..Bila buat CTG(alat utk detect denyut jantung baby) ok,tp katanya baby sleeping pattern (tido).Setiap 4 jam Ell kena wat CTG ni utk memastikan semuanya dlm keadaan ok.Dan,disebabkan 4-5jam sekali kena cek jantung baby,Ell tido pun jadik tk lena asyik kena kejut je..tambah plak tak berapa selesa tido kat hospital.

Sekali sekala berderai airmata teringat kat hsbn n ank2 kat umah..lebih2 lagi dak Aryan.Alahai,sayu je hati Ell ni baru semalaman tk jumpa n peluk derang,hati dh mula rasa rindu…Tapi mujurlah Aryan Ell dh biasakan die dgn susu formula n tido dgn atok masa pertengahn pregnant aritu.Mcm2 yg jadi pertanyaan dlm kotak fikiran Ell ni,mcmmana ank2 bersiap gi skolah,apa sarapan n bekalnye,makan pakainye..aih mcm2lah.Tp nasib Ell mmg baik dgn bantuan MIL yg duk serumah n hsbn yg uruskan semua persiapan ank gi skolah.Maklumlah,semua masih kekok n tk biasa dgn keadaan mcm tu.Dulu masa Ell lahirkan Aryan time tu cuti sekolah..jd semuanya boleh diatur.

Semalam baby movement dh stabil,Ell pun dibenarkan kuar hospital.Kalau dh sakit n kuar tanda,baru Ell ke hospital semula.Ell pun harap sgt kalau masuk hospital tu biarlah terus bersalin sbb tak sanggup ah stay lelama kat hospital.Balik umah Ell terus balun tido sampai ke petang..:)

Comments
  1. eynda says:

    Take care…tunggu masa je tu…semoga semua dipermudahkan…..

  2. Yan says:

    yela ell… takde sape yg suke duk spital lame2..lagi2 time nak tunggu deliver… yan dulu 4 malam… 2 mlm sorang.. 2 malam with baby..sebelum nak deliver tu asik kene kejut jek.. dahler kite tengah menahan sakit.. tdo jadi tak lena.. nak cek bp la.. nak cek ctg la.. klu ctg kat katil jek takpe.. ni kene menapak ke bilik ctg… tu yg lomah tu.. heheheape2pun.. take care..my besfren pun da admit semalam.. due arini.. tp time ctg smlm.. baby lemah.. tak tau ape cite lg nih… hope semuanya ok..

  3. bspotgurl says:

    Please take care yea

  4. T.u.Y.a says:

    akk take care..harap2 di permudahkan segalanya bila sampai waktu nanti..

  5. take care ye… moga ell dipermudahkan nanti..

  6. rasp says:

    tul ell, mmg tak selesa dok kat spital kan…lepas tu, kita risaukan plak hal urusan rumahtangga bagai…samada kita suka ke tidak dgn keadaan tu, life have to go on kannnn…neway sis, u take care ya!jgn stress sgt tau!

  7. salam sis ell..mmg xde sape suka dok hospital..sy dulu time eksiden dok nangis je kt hospital sbb xmau dok sana..take care sis..selawat byk2..semoga dipermudahkan segalanya..amin

  8. eZa says:

    ell, take care & hope segalanya dipermudahkan-Nya… InsyaAllah🙂

  9. mamaadam says:

    Ell dah 39 weeks ye..take care eh..finee baru 33 weeks yet dah tak larat nak bawak badan..semoga semuanya dipermudahkan untuk Ell.. nanti dah bersalin khabar2kan okeh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s