Hajat tak sampai…

Posted: 12/12/2009 in blogger, friends, happy birthday, son, wedding

Saturday,Dec 12,2009

Masa Ell ke KL aritu Ell ada plan utk buat beberapa perkara,tp sayang nya hajat tu tak kesampaian.
Hajat 1:-
Ell sempat mengucapkan ulang tahun kpd teman blogger yg membuatkan Ell terjebak dialam blog ni (tp dia dh dekat setawon tk update blog).Tengah2 malam Ell wish tau,sharp kul 12mlm.Tarikhnya sama ngan Aryan(my son) 26th Nov. Konon2 esoknya naklah berjumpaan kan,alahai..nasib mmg tak menyebelahi kami.Dia kerja lagi rupanya sebelum cuti raya haji.Abis,nak wat camner…memandangkan rumahnya dekat ngan rumah SIL4,sebelum Ell ngan family gerak ke Petrosains tu,Ell sempat bertanyakan alamatnya.Ell terpaksa jugak singgah rumah dia hantar hadiah sempena perkahwinannya yg berlangsung pada hari ini 12/12/09.Dah siap2 dr kampung,takkan nk bawak balik semula ye tak?

Ini kad jemputan nyer…Nice,Ell suka.simple je. Ell plak mcm tau2 je kad nye kaler biru,hitam,putih.hehehe..Hadiahnyer pun lebih kurang sama je…

Inilah dier pengantinyer…
TAHNIAH DITOTT!!
Selamat Pengantin Baru
Selamat menjalani tanggungjawab sebagai isteri dan semoga dilimpahi rahmat yang berpanjangan agar kekal bahagia selamanya..
AMIN…
(sori ditott Ell amik gambar ni dr blog ditott tak mintak izin pun)

Heheh..nak jugak menempel gambar.Bukannya aper..ni bukti yg Ell mmg dh singgah umah Ditott.Time ni tgh tunggu mama ditott amik invt card dlm umah..Adui..beria2 mama ditott suh dtg hari ni. “Maaf ye Ditott..kalau lah boleh,Ell pun suka nk meraikan pengantin baru apatah lagi kat tempat yg best mcm RESTORAN CERANA tu.”

Hajat 2:-

Nak jumpa blogger gak..yg ni konon2 dh plan baik punye..alih2 ada jugak halangan yg dtg.Balik dr Petrosains tu(evening 26th Nov),Ell inform lh ngan sidia ni yg Ell dh beralih rumah di Shah Alam.Dia kata ok,kalau nk meetup..anytime,anywhere..Seharian tu Ell pun dh letih kan..so,Ell putuskan utk berehat jelah mlm tu…Esoknya pulak dah raya,Ell pun sibuk jugak kat dapur..jawabnya terpaksa berdiamlah sampai kerja2 semua selesai..sebelah petangnya pulak we’ols sefamily raikan hari jadi Aryan..Siannya sidia menunggu2 panggilan Ell.

Malam tu,Ell rasa Ell dh free.Ell pun dh sms dia bagitau nk jumpa kat mana.Alih2 hsbn pulak ajak gi MYDIN usj.Ell tanya dia kalau2 dia boleh jumpa kat area situ.Ell pun dh tau dia agak kejauhan sbb dia duk kat Klang.Jawabnya tidak lah berjumpa pd mlm tu..dan 2 hari berikutnya kami sama2 ada programme tertentu yg membuatkan tak dpt dipertemukan..:( (NUR KASIH last episode pun tak dpt tengok..:( )

Atune nilah yg Ell berhajat sgt nk jumpa..dia nk menamatkan zaman bujang dier pada krismas nnt.(25th Dec 09).Adui..sedih rasanya tak dpt dtg ke majlis tu nnt (takut plak terberanak tak cukup bulan..:D )Tulah yg Ell teringin sgt nk kasi dier adiah ikhlas dr hati.Nak jumpa pun tk sempat,apatah lagi nk kasi adiah tu.Makanya Ell terpaksa mengusung balik kekampung semula.. “Tp beb,aku dh pos hari khamis tau.ko tunggu depan umah eh.”

“Beb,aku curik satu gambar ko kat photobucket.Sori eh..Aku rasa ni ko punya bakal kan…”

Apa2 pun Ell tolong dokan pada teman yg ini, semoga semuanya berjalan lancar sprt yg dirancang.Harap2 atune bahagia jadik isteri orang.:)

Motip cendawan ni,sbb si Atune ni mengusahakan tanaman cendawan..pulak tu ada plak dia sebut nk kasi cendawan bila nk jumpa tu nnt.Bila tk jumpa tu..teringat plak kat cendawan yg putih mulus ni. “beb.ko takyah susah2 pos kad kawen..ko poskan cendawan udah lah yer..”😀

Hajat 3:-

Adoi yai…yg ni buatkan hati Ell menyirap sket.Ada ke masa arijadi Aryan tu hsbn tak snap gambar langsung.Yang nephews klik sana klik sini pun boleh tak mintak copy gambar tu,bila mintak emelkan gambar..senyap membisu semuanya,sudahnya sampai sekarang Ell tk dpt nk post n3 arijadi Aryan.Takpelah,tak de apa pun..sederhana je.mkan apa yg ada.Hari rya kan..juadahnya juadah raya lah.Tp cake mmg super delicious.Chocolate strawberry cake beli kat secret recipe.

Gambar ni amik je kat www.secretrecipe.com.my
huhuhu..terasa2 plak kat tekak..:)
*1st time nk jumpa ngan ditott..
*3rd time dgn atune..
*tapi…..
Comments
  1. Emy Omar says:

    Alahai ada hajat tak sampai ye Ell takpe next time turun KL plan baik2 agar dapat meet up dengan kengkawan tu ye..kira merancang..Allah menentukan🙂 jangan sedih

  2. ★Dakjaat™ ☆ says:

    eh? lady ell preggy lagi ke? wahh~ :p

  3. ~ Lady ell ~ says:

    Dkjaat>Rezeki Allah bagi..

  4. ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr says:

    wah beshnya..terasa nak jugak la..share boleh tak

  5. rasp says:

    tu la sis…i pun tak dpt gi wedding Ditott…hadiah pun lum post lagi…nowadays bz tak sempat nak gi sopping mopping..* i pun tiiinnngin banget nak jumpa u, ntah le bila jodoh kita…

  6. ~ Lady ell ~ says:

    Emy Omar>>>betul3..kira merancang je..tp Tuhan yg tentukan.Crazygurl>>>boleh…tp apa yg kamu nk share ekk.:)rasp>>>faham dah..sis ni kan mmg bz manjang…:)tak pelah sis,ditott pun faham Ell rasa.*apalah yg sis tiingin banget nk jumpa Ell ni.Ell biasa je orgnye..Ell ni ha.. yg tiiiingin sangat2 lah nk jumpa sis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s