28th Nov 09(nite) ~ Plaza Perabot

Posted: 10/12/2009 in friends, KL, perabot

Thursday,Dec 10,2009

Lepas we’ols berkenduri daging korban di Campsite hsbn cousin tu,tiba di Shah Alam betul2 time maghrib.We’ols ni mcm langkah kanan lah gamaknyer..time tu jugak hari ‘Grand Opening’ Plaza Perabot Shah Alam.Kalau dah namanya grand opening,tentulah ada makan2 kan.Tp memandangkan we’ols ni menghormati waktu maghrib,we’ols balik lah dulu ke rumah BIL1 yg btul2 hmpir n boleh dikatakn brdepan Plaza Perabot ni.Habis siap solat semua,barulah gi terjah plaza perabot tu..
Tp sbnrnya ada tujuan lain yg membawa we’ols ke plaza perabot tu.

Haa..nampak tak kedai perabot ‘Mutiara Jati’ tu..? Satu2nya kdai wakil melayu di blok yg adalh lbih krg 16 pintu kesemuanya. 2 pintu diambilnya to be xact dn betul2 di tengah2 plaza perabut tu..nice2. Apa yg lbih mmbuat w’ols esp. hsbn Ell bangga n tmpang gmbira ialah sbnrnya ownernya ialah dia pnya kwn baik..ada 2 org (kedua2nya sepupu n mrk juga trlibat dlm hal2 bdmnton di Johor). Kira ni nk beri sokongan jugak la kn,wlaupn kebetulan cuma salah sorg kwn dia yg ada pd masa tu.

Sebenarnya di hari pertama tiba di Shah Alam hsbn dh notice yg tu kawan die punya kedai..Dia tahu yg kwn dia nk buka kdai yg ke 6 somewhere kt KL/Selangor tp tk tahu plak yg ianya btul2 hmpir kt rmh abg n akak dia. Trus dia cll kwn dia tu 2 cnfrm it wlaupn dh tahu btul pd namanya shj.Wah kmudian..habis dicanangnya pada siblings.. So,mlm tu mmg siblings yg duk area situ semua dtg tengok2 n rembat mana yg brkenan pd hrga yg tramat2 special yg kata kwnnya, hsbn Ell pn tk dpt hrga cengini..:)

)

Angle 1~

Angle 2~

Angle 3~

Bnyk lg sudut2 menarik dlm kedai perabot nih.Cukuplah tu Ell tunjuk sket2 kat u’ols..And kalau u’ols berminat nk menambah koleksi perabot jati tdk kiralh yg klasik atau moden kontemporari bolehlah gi ke showroom nya ya.Tk cukup yg di showroom..dlm album pn ada. Wlaupn ini showroom yg ke-6 yg berjaya dibuka tp ia merupakan satu2 nya dikawasan Selangor dn Kuala Lumpur. Selebihnya di sekitar Johor Bharu dan Melaka.

Ni dia. Elok rasanya u’ols camkan salah sorg owner tu eh..yg sedang menghadap kamera brada di tgh (baju kelabu gelap).kalau takde owner tu,tk dptlah harga yg mmg gila2 patut sgt tu.:) And honestly,owner ni mmg sgt mudah brtolak ansur n baik hati. Sebut je Amin..:)

Disini tempahan dn rekabentuk mengikut citarasa sndiri ada disediakn.

Gmbar diatas ialah meja contoh yg ditempah oleh BIL4. Tp dia tak mau yg ini,sbb tk menepati piawaian kehendaknya. Yg dtempahnya agak tinggi n besar sedikit.

SIL2 amik cermin dinding besar dgn bingkai yg sgt unik srta xlusive n also tv cabinet yg moden simple tp cantik.BIL1 amik cermin dinding yg sdikit kecil yg bingkainya juga sama ngan SIL2 n bbrapa brg lain.BIL4 menempah meja seperti gambarnya diatas.We’ols just amik seunit congkak siap dgn ukiran for free! hadiah buat hsbn Ell katanya..

Owh,pinggan ni?Ini kira mcm saguhati la..utk pengunjung yg membuat pembelian RM1000 keatas.

Dapat sudah barang yg dihajatkan…we’ols gi belakang Plaza perabot tu carik makan.Ada restoran baru bukak,‘Nasi Lemak cinta Sayang’.khabarnya restoran ni cawangan dr Sungai Petani,Kedah.Cinta Sayang tu nama club yg SIL1 pernah join masa she n family menetap kat sana sblm berpindah ke Jakarta.Tp kan,…we’ols tk mkn kat situ pun..hahaha perut dh keras lh u’ols,we’ols mkn yong tau fu je kat sebelah restoran Nasi Lemak tu.

We’ols balik rumah dgn hati yg senang,dan dgn perut yang kenyang…:)Bawah ni Ell sediakan sedikit info mengenai syarikat perabot ‘Mutiara Jati’.

Info Syarikat Mutiara Jati:-

Syarikat ini dimiliki oleh 2 orang anak muda yg berjiwa kental dan berusaha gigih iaitu Hairunnazri Mohd Aras dan Mohd Husni Mohd Rusad.Kedua2 mereka berasal dari Pontian,Johor.Sebagai seorang melayu,Ell n hsbn pun turut tumpang berbangga dengan kejayaan anak melayu.Syabas !

Ok,perabot Mutiara Jati menawarkan kualiti dan hasil kraftangan yg bermutu tinggi yg diimport terus dari kilang di Japara,Indonesia.Harga yg ditawarkan adalah yg terbaik dan berpatutan,malah tiada syarikat perabot lain yg boleh menandingi harga hebat ini.Jenis2 ukiran dan rekaan yg halus juga telah dipilih oleh pemilik syarikat sendiri bg menepati kehendak para pelanggan.Bagi yg ingin membuat tempahan juga diterima.Yang paling menarik,anda juga boleh membuat pembayaran secara ansuran.

Nama : Hairunazri Mohd Aras

Umur : 34 Tahun

Kelulusan : Philadelphia University, USA Majoring In Textile Engineering

Nama : Mohd Husni Mohd Rusad

Umur : 32 Tahun

Kelulusan : Universiti Malaya, Kuala Lumpur

*Dgr cite dr hsbn Ell spt yg dbritau kmudian oleh kwnnya, sales at that opening day tu aje mncecah hmpir RM 100K. Thniah n syabas.

*Iklan n promosi Mutiara Jati selalu keudara di Sinar FM n paper2 trtntu.

Comments
  1. LoVEaQshA says:

    Msti akak ada bli manyak kn???!~

  2. bspotgurl says:

    I pun rasa bangga bila orang Islam kita berjaya

  3. eya says:

    ell minta jati ek?

  4. neezareef says:

    byk2 jenis perabot nape tah sy x minat lak jati..mmg la tahan kan…

  5. Dee says:

    my ex bos dulu minat giler jati..siap gi japara beli..n meja mkn kt umah dia tu..kalo 10 org angkat pun lum tentu gerak..pyalah berat..kehkehkeh..

  6. Joyah Sempoi says:

    sangat berbangga dengan kejayaan anak jati pontian..apatahlagi melayu..chai yok!!!

  7. ~ Lady ell ~ says:

    loveaqsha>>>takla..mana de membeli.hsbn akak cuma bawak adik badik dier je..derang lh yg membeli.kita tengok je..hehehbspotgurl>>>kan…kalaulah kita?

  8. ~ Lady ell ~ says:

    eya>>>minat lah sket2.tengok konsep umah la..Ell minat gak moden design.lebih2 lg mcm kat cavenzi atau ikea.neezareef>>>lain org lain citarasanya kak..kalau suka klasik,elok sgt ngan jati ni.tp jati ada gak yg bentuk moden.tp kalu moden,biar moden habis2 kan kak..campur2 nnt mcm umah apa plak.:)

  9. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>>ye ke?wah..nk puaskan hati pegi sendiri tu ke japara.ish2..betul tu dee,mmg berat nk mampuih eh..sbb tu gobok kat umah MIL ni jarang nk beralih.nnt gobok tk terangkat,benda lain yg keluaq..:)Joyah Sempoi>>>betul3…Ell pun bangga gak dpt kawan cam cik joyah ni..dapat merasa duk kat oversea..:)

  10. UnGu VioLet says:

    tgk perabot jati teringat kat mak kat M'sia.. mak memang penggemar jati.. rumah penuh dgn jati..

  11. ~ Lady ell ~ says:

    Ungu Violet>>>wah…mesti wangi je rumah mak mar bau jati kan.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s