Ish! geram

Posted: 09/11/2009 in issue

Monday,Nov 9,2009

Tak faham dengan orang yang suka meng copy paste hak org dr blog org lain.Ell terdetik nak buat n3 ni sbb salah sorang blogger yg Ell follow ~Link~ telah dicopy hasil buah fikirannya.But she dah maafkan org tu atas sbb2 hentaman yg bertubi2 keatas si plagiat tu (baik ko dik).Si pencuri tu pun,nmpaknya dh private or block blog dia dr sembarangan org..Ell pun pernah buat posting yg seumpama..U’ols ingat kan..:)

Sebenarnya,Ell pun nak melepaskan rasa ketidak puasan hati kerana si pencuri idea tu sampai sekarang tak timbul lagi menunjukkan muka meminta maaf.”Harap kamu dah insaf lah ye dr buat keje2 mcm ni.Kalau kamu masih buat benda mcm ni,jgn ingat org akan respect kamu sedangkan kamu punya tulisan yang kononnya hebat tu adalah hasil curian”.Ish! geramlah dgn org species mcm nih.Dah lah dtg tak beri salam,pastu ambik hak org lain.Aih,malulah sket..pulak tu pampang muka sebesar2 alam dlm blog yg setengahnya hasil curian.
Utk jadi blogger yg BAGUS,u‘ols boleh pergi ke SINI.Harap dpt memberi manfaat.
Buat semua..semoga hari dan minggu ini menjadi hari2 yg terBAIK dlm hidup u’ols.


Comments
  1. T.u.Y.a says:

    salam morning kak ell..memang macam musim lak skang ni..copy paste sesuka hati pastu wat mcm deorg yg punya..nasib bek Tuya x pernah kna lagi sbb n3 Tuya sume nya jenis tah ape2 kan..hehehehhe..

  2. CatlinaFly says:

    adoi mcm2 hal..dulu ingat heboh kes curi gmbr je, rupanye ade yg curi entry sekali..?

  3. *ayu the sun* says:

    sangat setuju ell!over tau org mcm ni!isk!

  4. Brilliant Marjan@اداويه says:

    betul2…kena bg kredit tuk pe yg kita amik tu kt org yg berkenaan…xbaik…

  5. Dee says:

    kena start blocked contentlah ell..disable right click..tp kalo dia rajin nk naip balik suma org tu nyer n3..kasi hantamlah sama dia..

  6. ~ Lady ell ~ says:

    tuya>>>tak leh ckp gak tuya..walaupun n3 kita tah hape2..kdg2 derang curik gak…catlinafly>>>betul..gambar tu dh biasalah..articles atau posting pun derang copy paste gak..lebih2 lg kalau bahasa dn ayat bagus.ayu the sun>>>over kan..menci tau..brilliant marjan>>>itulah yg sebaik2 nya..bg lah credit..jgn amik sesuka hati..org pun bkn nk marah kalau bg kredit,itu pun kalau yg berbentuk informasi..tp tk boleh jugak amik article mengenai life org..mcm snediri tak de life..pelik jugak kalau kehidupan seharian boleh sama dgn org..Dee>>>Ell rasa dulu dh block…kalau sanggup dia copy paste gak…mmg keji lh kan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s