misi datang…

Posted: 29/10/2009 in pregnant

Thursday,Oct 29,2009

Dekat seminggu dh blog terbiar mcm tak bertuan.Apalagi nak jengah blog u’ols tu..Kadang singgah sekejap pun tak meninggalkan kesan.U’ols yg dah lama kenal dgn blog ni,mesti tau yang PC dgn bilik Ell ni letaknya kat rumah loteng (ala2 repunzel gitu) (Dulu pernah buat tag pasal workstation).Makanya,bila Ell dah turun pepagi lps subuh siapkan sarapan utk anak2 gi sekolah semua..kemalasan utk turun naik tangga akan datang secara tiba2..:P tambah pulak Ell dh sarat mcm ni kan..sebelum ni,Ell ada time utk mengadap PC ni. Kalau pagi, 8-10pg ,kalau sebelah petang pulak 3-5ptg ,n kalau malam..Jumaat,Sabtu dn Ahad dpt bnyk masa sbb hsbn Ell gi main badminton..;D Sekarang tak de masa2 mcm tu…Bila Ell dah naik time nak tido tu,konon2 nk tengok lh kejap muka skrin cik PC ni lepas kan rindu..tp nnt mesti hsbn cakap “owh oh….times up for u…”.So,isteri yg mithali ni trpaksalah akur kan..:(
Dalam minggu ni pulak Aryan asyik merintah yg bukan2 sbb kesihatan nya yg tk berapa baik.Biasanya Ell tido paling lewat kul 1-130 pg,tp dlm minggu ni kebanyakannya Ell akan tido kul 2.30-3pg.Adoi…pastu nk bgn awal siapkan anak2 gi sekolah.Dgn keadaan yg tk cukup tido tu,Ell rasa pening2 n mcm nk pitam.
Semalam,kebetulan nurse dr klinik kampung Ell ni dtg buat check up biasa..(tinggi rahim,tekanan darah n sedikit advice utk ibu2 hamil)

U’ols tau kan,kalau kat kampung2 ni nurse rajin dtg rumah bila time kita mengandung atau lps bersalin.D’ols panggil Jururawat Masyarakat,sbb tu d’ols kena pantau perkembangan pesakit2.Tambah pulak cara mcm tu rasanya lebih mesra, lebih2 lg kalau duduk berjiran satu kampung ni.So,Ell yg duduk kampung rasa mcm ada sket keistimewaan lh bila ada misi2(org kampung panggil misi ye..:) yg dtg melawat ni.D’ols pun tk tetapkan bila masanya yg d’ols nk dtg tu..main terjah je ikut suka.Tp biasanya hari diantara appntmnt kita yg berikutnya.

Nampak tak tanda bulat2 yg Ell tunjuk dlm buku report Ell tu.Ok,bulat yg pertama tu tarikh dn dia tulis LR dgn dakwat merah,tu maknanya semalam dia dh buat lawatan ke rumah.Bulat yg ke2 tu,masalah Ell (headache) dn sedikit adv lh utk Ell..bnyk kan rehat ke,kena minum susu lebih ke,amik vitamin ke…mcm2 gitulh.Ya lain2 yg bnyk dash2 tu,mmg sengaja dikosongkan.. itu utk lebih details bila time gi klinik nnt.
Apa2 pun hari ni Ell dh rasa lega sbb Aryan beransur sihat n Ell pun dh mula rasa lega.. Maaflah ya n3 kali ni Ell bnyk sgt membebel.
Harap u’ols semua sihat n happy sesaja k.

Comments
  1. neezareef says:

    bagus la tu ell..diorg rajin dtg pantau

  2. e_ja says:

    mcmtulah ell rutin housewife ni kan??..sape kata duk umah x penat kan ell??..x bz kan??..kdg2 kita tido plg lewat dari dorang sume..huhu..

  3. Rosy Girl~ says:

    kak ell, jage diri taw..
    bile due date yer??
    rindu sgt kak ell🙂

    love u..

    lyne-

  4. Diana (Mama Adam Mukhriz) says:

    bagusnya nurse smpt dtg rumah tue .. kita nie jenuh menunggu turn kt KlinikKesihatan ..ramai org..

  5. ♥«mrs.M!ê.Sh!ñ0da»♥ says:

    wah…da lama xmasuk sini….
    dah pegnen ek….congratz2…..hehe

  6. Brilliant Marjan@اداويه says:

    salam..
    loh..kt rumah loteng ke sis?adoi..hati2 ae..semoga sis sihat selalu..si kecil aryan pun sama =)

  7. Dee says:

    senangkan ada misi pantau2 kt kg..moga lps ni ell dpt rehat secukupnya..

  8. Izan says:

    take care… makan secukupnya, take vitamin jugak.. =)

  9. ~ Lady ell ~ says:

    Neezareef>>>
    betul kak..kita pun rasa selesa bila mesra gitu kan..

    e_ja>>>
    kan kak..kat rumah lg bnyk keja kita rasa nk buat.sbb duk dlm umah,nmpk je apa nk buat.:)

  10. ~ Lady ell ~ says:

    Rosy girl>>>
    dik,kamu tu yg senyap je..sibuk sgt ke..miss u 2 lah adik..mekasih ya bertanya..akak due 26 jan 2010.lama lagi..skrng masih leh rilex2..:)

    Diana>>>
    kalau ell gi klinik pun panjang Q nye diana..tp ada masa2 nya lh.sblh ptg kurang sket org.Derang pun dtg sbb dh mmg keja derang mcm tu…kdg2 bkn buat apa sgt pun..jez tengok perut kita je.lain2 sembang..:)

  11. ~ Lady ell ~ says:

    Mrs.mie Shinoda>>>
    nick kamu tukar lagi..tp yg panjang2 belaka.:)kamu dh close blog kamu ye…mekasih sudi masuk sini lg.n mekasih ucapan tahniah tu ye..:)

    Brilliant marjan>>>
    ha'ah dik..panas sket rumah loteng ni..tak thn duk lama2.tp kalau mlm sejuk je..:)

    mekasih ya..

    hugs*

  12. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>>
    boleh la dikatakan senang sket..tp kalau ada appointment ke klinik tu kena pegi jugak.tp alah..kalau klinik kampung ni idak ler seramai klinik2 kat bando tu..gi klinik pun 45 minit je..lebih2 pun sejam setengah.:)

    alhamdulillah..MIL ell pun dh balik dr rumah anak2 dier..ringan sket keja2 ell.

    Izan>>>
    Thnk u Izan..ramai jugak org yg amik berat ekk.mekasih bnyk2 yer..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s