Ish! budak bertuah!!!

Posted: 20/10/2009 in aryan, son

Tuesday,Oct 20,2009

Sihat u’ols..Ell sihat alhamdulillah..tp ada sket memenatkan diperlakukan oleh dak kecik yg bernama Aryan🙂. Aduih! bnyk perintah2nya.Time2 mcm ni kekadang tak bleh ramal macammana mood dier..bila kita rasa dia ok,dia bnyk kerenah n kekadang bila kita rasa dia akan bnyk hal..dia baik2 aje rupanya..Kadg2 tu senang lah jugak sbb dia pandai bawak diri..tp kadang2 ya ampuunn…tobat! ada masa tu tk taulh apa yg dia nak.

Gambar bawah ni hsbn Ell captured masa dia tgh leka. Kisahnya Ell nk suap dia mkn tp takmau..konon2 nya dh besar lah tu..nk mkn sendiri.So,Ell bg je sepinggan nasi n tinggalkan je sambil sambung wat keja2 dapur.Alih2 hsbn Ell panggil suh tengok ‘budak’ ni.Terkejut jugak sbb hsbn panggil dgn nada yg agak tinggi.Ingatkan apalah jadi,rupanya…



U’ols tengok la eh..dia kata nk wash hand je tp dia pi duk panjat bertapa atas tu adalh lebih kurang 15 minit. Selamba je muka dia bila kita buat2 marah kat dia.Dalam hati ni mmg nk tergelak jugak sbb dia sambil nyanyi2 tu,tp tahan je sambil buat muka garang.Last2,dia mengalah..mngkin dh tk best duk kat tempat sempit tu n kata ‘dah’. Bertuah tul. Mcm tu je ending die..
Sink tu dh tk guna sgt sbb dapur tu pun dh jadi dapur kering.Tp u’ols nk tau,belakang dia tu ada tangki utk we’ols tadah air..hampir separuh habis dia buatnya basuh tgn.Apalagi basah lencun la baju dgn seluar dia.Hai..sabar aje lah dgn pe’el budak mcm ni.kalau tak de anak2 pun sunyi jugak hidup kita hari2.

Comments
  1. Diana (Mama Adam Mukhriz) says:

    astaga .. lawak pun ada .. siap msk dlm sink tue .. alahai😉

  2. rasp says:

    mak aiiii….hehehehe kelakar and cute! bukan takat wash je syg oiiii, satu badan pun leh wash hehehehe

  3. ratna says:

    aryan.. mandi terus jer la..

  4. Brilliant Marjan@اداويه says:

    Salam sis..
    Adoi..mmg bijak n bertuah dia..kreatif..hehehe..arap2 sis sabar ngn karenahnyer..

  5. @tune® says:

    aryan bijak!!
    hihi

  6. *ayu* says:

    sis!! sorry!!!! ayu gelak. x leh tahan laaaa….
    kalau ayu sure tak marah ell.. ni pun ayu gok gelak je nih.

  7. mamaadam says:

    alahai budak2 skrg memang pandai mcm2 la…cemana dia blh naik kat sinki tu, tinggi kan..

  8. UmmiRosma says:

    *LOL*

    Comel betul nengok budak pintar ni…aduhaiiii…how can we ever marah ? Funny… and …sooo candid…

  9. Dee says:

    hahaha..dia berangan feeling2 dlm pool kot ell..

  10. ~ Lady ell ~ says:

    diana>>>
    mmg klakar diana..we'ols memula tengok gelak..tu pasal dia boh layan je..

    rasp>>>
    sis,mmg dh basah satu badan pun sis…habis separuh tangki air tu ha..

  11. ~ Lady ell ~ says:

    ratna>>>
    tu kira pakej lah ratna..basuh tgn sambil mandi..:)

    Brilliant marjan>>>
    mmg sabar dik..alah takat menda2 gitu nk pukul pun tak de pekdahnyer..

  12. ~ Lady ell ~ says:

    atune>>>
    ya..mmg bijak! hasil dr maknyer..:P

    ayu>>>
    sis,tk marah pun…saje je buat2 muka garang.tp mmg kena sabar la air bnyk dibuangnyer…we'ols gelak aper..

  13. ~ Lady ell ~ says:

    mamaadam>>>
    fynee,uiihh..akal dia mmg panjang.dia heret /tolak kerusi kat sinki tu,pastu agaknya dia panjat kosi n panjat terus masuk dlm sink.tp we'ols tk snap gambar time dia nk turun..hahahah klako gak.mcm2 gaya dia nerai..

    Ummi rosma>>>
    mmg kelakar ummi…tp depan dia tahan je.

    dee>>>
    rasanya lah kot..sbb time baby dulu Ell mmg mandikan dia dlm tu.agak dia nk mengimbau kenangan lah tu..:D

  14. Rosy Girl~ says:

    masak betol perangai die..
    tak pe kak ell, baru sink..belum washer machine lagi~
    🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s