Wedding

Posted: 12/10/2009 in danga bay, wedding

Monday,Oct 12,2009

Open house,kawen..hah! tu le dier tetiap weekend lps raya nih.Penat jugak nk bawak badan kesana kesini.Dengar mcm best je kan bila ada mkn2 nih,tp tk terjamu dek mknn yg terlalu bnyk.Dan..disebabkan dh bnyk sgt g majlis2 cenggini,malas dh rasa nk stori mori.
Tp yang satu ni agak special sket sbb boleh lah dikatakan gerando yang bermaksud ‘GRAND’ .hahaha.. (ni pengaruh citer latin lah nih) . Ok,apa yg best sgt nih.
1.Majlis perkahwinan diadakan di dataran Rumah Limas,Danga Bay,Johor.
2.Siap dgn tema moden tradisional..tetamu yg dtg mesti pakai baju melayu tradisional.Tp pihak lawan ‘non ado’ yg ikut tema.
3.Dan, dia kawen dgn ‘omputih’ berbangsa JERMAN.
Kalau nk citer apa lg yg best letih lah.. itu tk trmasuk lg pengantin dibawak keliling Danga Bay dgn Tram..Ish! bnyk ler acaranya.
Selamat pengantin Baru kepada
Mohd Nizam
&
Khatarina Mieess
Oh ya,majlis ni sebenarnya minggu lps punyer.. dan yg mengundang we’ols ni adalah ibu kepada pengantin lelaki yg merupakan saudara kpd MIL.Pengantin lelaki ni kerja dn menetap di Dubai kemudian bertemu jodoh dgn gadis Jerman.Gitu ler kaedahnye.
Kat bawah ni antara gamabr yg diambil :-
Khemah tetamu dn atas rumah tu,tempat didirikan singghsana raja sehari.

Pengapit pengantin, pakai baju tradisi scottish..tp jgn tak caya tau,ada jugak yg pakai kimono tgh2 matahari mencacak atas kepala tuh.haish,gasak ler..

Upacara tukar menukar dulang hantaran.C my MIL..control ayu gitu..;)

Tarian tradisi Johor.Zapin mesti ada kalau nk buat majlis GRAND

Gambar candid tah hape2 tah..syok sembang ngan dak kecik tau.

~Dina~

~Aryan~

Baru Ell perasan gambar Marsha(1st dotter) takde.Konon2 nye malu nk bergambar…

Dah habis mkn semua,we’ols round2 Danga Walk walaupun majlis lum habis.

Comments
  1. eZa says:

    unik!😉

  2. bspotgurl says:

    best jugak kan.. dapat family scottish nih..hahhaa

  3. kabussenja says:

    El, kecik bebeno gambo pengantin nyer… x puas tgk la…

  4. zeti says:

    meriahnye knduri.. syok tgk pengapit pengantin pakai baju scottish.. lain dr yg lain🙂

  5. Dee says:

    grandnyer..xde gambo besar ke ell..mesti cantik pengantin tu..

  6. rasp says:

    best kan bila mix marriage gini..
    berbagai rupa, berbagai bangsa,
    berbagai culture kita dpt tgk…
    congrats to the newlyweds..

    nowadays, kerusi pengantin gedabak besarkan..me tak suka sgt..tenggelam rasanya pengantin tu, tapi mesti pengantik dpt dok dgn selesanya🙂

  7. ~ Lady ell ~ says:

    eza>>>
    betul,pastu mcm 2 org kita leh tengok.:)

    bspotgurl>>>
    d'ols yg dpt..kita sedara jauh je..:)

  8. ~ Lady ell ~ says:

    kabussenja>>>
    tk puas ke..klik je kat gambo tu kasik besor..nmpk lah muka pengantin tu.

    zeti>>>
    jgn kata pakaian scottish je zeti,kimono,baju ala2 samurai pun ada.sekali tengok mmg unik..tp pikir2 balik pelik pulak.thn derang dlm keadaan panas tu.tp yg bawak dulang hantaran tu sumernye seksi meksi..ish! malu ell tengok.:)

  9. ~ Lady ell ~ says:

    Dee>>>
    gambar ni semuanya besar2..tp Ell edit lah kasi senang sket nk upload.kalau nk tengok cantik ke tidak pengantin nye..klik lah gambo tu kasi besar..baru jelas.

    rasp>>>
    betul sis..nnt mesti anak2 derang comel2 n bijak2 kan.kata org kalau kawen campur ni,kualiti nye lg hebat..:)

    ha'ah..ell pun tk berkenan sgt.tambah pulak pengantin pakai sedondon dgn kerusi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s