fun with fireworks~

Posted: 07/10/2009 in family, gathering, hari raya, kids, pictures

Wednesday,Oct 7,2009

The nite b4 raya?errmmm biasa2 je dlm kemeriahan n keriuhan bbudak sana-sini..ada juga diantaranya yg duk bersembang2 n brkaraoke ngan family members.Semua juadah hari raya kebanyakan nya hampir 85% siap.Sayur lodeh boleh buat awal2 pagi raya but all da stuff yg diperlukan dh disiapkan awal2.Preparation tuk hari raya tu nape tah Ell tk de amik gambar langsung..ermm maybe leka2 smpai trlupa nk snap apa2 atau pn Ell tak de mood nk klik2 sana sini sbb Ell tau nnt leh mntak gmbar2 yg dsnap anak2 sdara..But all da persiapan sgt syok n yg paling exited sngat tntulah the kids lah kan.

This is some pics yg ada dlm folder anak2 sedara.Thnx u guys.

At night, kids can be seen waving colourful fireworks outside the house ..

Bunga api for every1. But remember! to avoid accidnts, don’t allow children to play firecrackers and fireworks without any adult supervision.

nice haa…

Not only children, but adults have some fun with fireworks too.Only the big guys ‘can’ play the mercun.. cpt2! lawan ngan umah depan tu!!!


Ini d’ols panggil bunga api ‘Merdeka’ dgn 49 das shoot tiap2 satu(ada 5 tray n yg lain2 lg utk melayan budak2 nih semua),pelbagai warna..C a shower of firework sparks..wow wheee

yeah,”welcome to our world of fireworks!” (niece said).

Budak2 paling seronok bila nk menyambut raya ni trutama sekali bila dh berkumpul ramai2 dgn sepupu sepapat.Everywhere ada je yg bergelak2,berlari2 pastu kejap lg ada plak yg nangis…errghh what a hectic nite!! but it’s fun,lots of fun…
Comments
  1. bspotgurl says:

    betul tu, budak-budak time ni lah dorang happy giler..dapat main bunga api sebagai.. then dpt chatting dgn budak@ lain mmg dorang happy tak hingat…

  2. Dee says:

    hari raya mmg penat tp seronoknya x terhingga..

  3. rasp says:

    sebenarnya not only kids tu suka…
    yg adults pun dpt gak lepas 'gian' nak main bungapi hehehehehe

  4. nasazfrog... says:

    hai sis,,, salam aidilfitri…:)

  5. ~ Lady ell ~ says:

    bspotgurl>>>
    hari raya hari terbaik utk berkumpul kan..pastu mcm2 aktivity n perangai kita leh tengok.seronok!!

    Dee>>>
    betul lah dee..harus diakui.:)

    rasp>>>
    hahaha..betul2,tak mengaku tipu pulak kan..;)

    nasazfrog>>>
    hai nasaz…sihat ke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s