Sneak Preview ~ Hari Raya 2009

Posted: 01/10/2009 in family, gathering, hari raya, kids, pictures

Thursday,Oct 1,2009

Salam Syawal…

Masih mood raya kan.Ell tengok semua dh update pasal raya,Ell jugak yg ketinggalan.Harap Ell boleh catch up lah skit. U’ols tengoklah serba sket gambar yg Ell upload nih.

Lepas solat sunat raya,rilex sambil jamu ketupat rendang..tp dlm diam2 ada perbincangan tk rasmi oleh 2 org dak kecik nih. So cute!

Owh…perbincangan dn percubaan membuat ‘peace’ rupanya..:)

~Anak2 Ell semua ada sebaya ngan kazen d’ols.Insya’allah yg ‘OTW’ ni akan saing gak ngan BIL yg baru kawen aritu.Seronoklah budak2 ni kan,ada geng kamcing🙂

~Best Buddy + same age~
1:Marsha & Aida (8 thn)
2:Dina & Syahmin (5 thn)
3:Aryan & Siddique (2 thn)
~’Trademark’ hari raya tu ‘laga pipi’ ye.So,every1 yg bersalam n memohon maaf, mesti pandang camera n ‘laga pipi’.hahaha…


Sedikit gambar sesi brsalaman di pagi raya.
~Lps dh minta maaf sume,masa yg mmg all da kids suka is collect duit raya.Then we’ols bersiap2 plak utk hari raya photo session.

mixed green family..
~Ell tk dptlah nk upload satu persatu siblings family nyer gambar.Tp yg wajib utk tuan punyer blog mesti ada eh.😛
6
6

Me family & Mak

Sebahagian Anak, Menantu bersama Mak

Sebahgian cucu bersama Atok (in total 36)


santai raya..

Habis je sesi bergambar ni lebih kurang jam 12tgh hari,ramai yg mula dtg.Sambut menyambut,tk putus2 sampai ke malam.Ell dptlah bnyk berehat sbb anak2 n menantu MIL yg laen ada..heheh.
Aktivity menyambut tetamu berterusan tk henti2 pd hari raya ke-2.But we’ols sebhgn gi beraya, n MIL trpaksa stay kat umah dgn bibik (pembantu SIL) sbb tunggu tetamu yg nk dtg beraya (dh awal2 tepon).MIL ni kalau bab2 menjamu org dtg.she mmg ringan tulang kat dapur.So,memasak sesaje lah jawabnye…kesian my MIL.
We’ols gi beraya pun tak lama,setengah hari je sampai ke petang,itupun dekat2 jelah (area PONTIAN) .Dapatlah we’ols ‘pukul’ 5-6 buah rumah sekali beraya tu..siap ngan makn2 lagi,.
Adei,senak perut.🙂

Comments
  1. T.u.Y.a says:

    salam kak ell..
    suka la Tuya tengok pic2 kak ell..
    meriah je..
    yang paling Tuya suka sbb banyak warna ijau..
    mmg cantikkk!!

  2. Izan says:

    meriahnya hari raya… cantik kaler baju ell…

  3. ~ Lady ell ~ says:

    Tuya>>>
    salam tuya…
    mekasih la..eh, suasana meriah tu mesti ada..ank2 sedara lh buat riuh.

    hehehe..kaler ijau tu kan,accidently family lain pun pilih ijau.tk plan pun nk sama..tk sangka..alih2 pg raya tengok2 semua ada combinasi kaler ijau,tu yg nmpk redup je tu.

    Izan>>>
    kat kampung ginilah rayanyer izan…alah,baju ell tu biasa2 je.

  4. bspotgurl says:

    cantiknye baju raya.. semua nampak cool jek.. gi ziarah banyak rumah ke lady_ell?

  5. neezareef says:

    tema ijao lumut ni cantik…sejuk je mata memandang

  6. ~ Lady ell ~ says:

    bspotgurl>>>
    tu la..blend plak iji tu ngan didnding umah n pokok2:)

    takat ni,belum ziarah bnyk sgt..sbb tunggu MIL abis puasa 6.nnt baru bawak skali MIL ni gi beraya.klau kita gerak dulu,nnt sapa plak nk bawak MIL ni kan..

    neezareef>>>
    mekasih akak…:)sekarang ni,ijau ni dh boleh diterima..dh releven org kata..;)

  7. zeti says:

    cntik la kaler ijo tu ell..
    zt suka tgk marsha pakai tudung, comey sgt🙂

  8. rasp says:

    berseri2 tgk u ell…
    all of you look so beautiful🙂

  9. ~ Lady ell ~ says:

    zeti>>>
    mekasih zeti..;)

    rasp>>>
    hehehe…sis,jgn trtipu.tu semua make up je.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s